Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
(MTI) - Nem hívatalos hírek szerint az Oroszországba menekült Viktor Janukovics leváltott ukrán elnököt szívinfarktus gyanújával kórházba szállították - jelentette csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap.
Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban
Ukrán válság - Moszkvának nem alkalmas a FÁK-országok külügyminiszteri értekezletének időpontja
Ukrán válság - A Kommerszant megnevezte a Krímben működő orosz katonai egységeket
Az orosz pénzügyminisztérium felfüggesztette a devizavásárlást
Ukrán válság - Putyin elrendelte a rendkívüli hadgyakorlatok befejezését
MTI hírek
Külföld
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
Ukrán válság - Jacenyuk az orosz erők visszavonását sürgeti
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási előrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllőn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Labdarúgó NB I - Szombaton örökrangadó - ELŐZETES
Bűnügy
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Baleset
Kerékpárost gázolt egy teherautó Sárvár közelében - teljes útzár
Programajánló
Október 2021
H K S C P S V
272829301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Külföld Külföld
Ukrán válság - Orosz lapok: Az ukrán vezetőknek fel kell nőniük a feladathoz
MTI   2014 February 26, Wednesday  

(MTI) - Az ukrán vezetőknek fel kell nőniük a rájuk váró feladathoz, a Majdan átvonul a kormányba, Klicsko ígéretet tett az ukrán nyelvtörvény felülvizsgálatára - olvasható a vezető orosz napilapokban, amelyek elsősorban a leendő ukrán kormány ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az ukrán vezetőknek fel kell nőniük a rájuk váró feladathoz, a Majdan átvonul a kormányba, Klicsko ígéretet tett az ukrán nyelvtörvény felülvizsgálatára - olvasható a vezető orosz napilapokban, amelyek elsősorban a leendő ukrán kormány összetételét boncolgatták szerdán.

    Állítólag senki sem akarja elfoglalni a kormányfői széket, miközben a miniszteri posztokon alkudoznak az ellenzéki politikusok Kijevben - ismerte el az ukrán Haza párt (Batykivscsina) egyik képviselője a Vedomosztyi című orosz napilapnak. A név nélkül nyilatkozó politikus szerint az ellenzékiek azért ódzkodnak a feladattól, mivel az ukrán gazdasági válság miatt túlságosan hálátlan munka vár a miniszterelnökre.
    A Kommerszant című orosz napilap az új ukrán kabinet "különleges vonásaként" azt emeli ki, hogy abból teljes mértékben hiányoznak majd a parlament által leváltott Viktor Janukovics elnök emberei, az oligarchák, sőt a Majdan aktivistái is. A tekintélyes orosz politikai-gazdasági újság arról is terjedelmes írást közöl, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) úgynevezett sokkterápiás kezelést tartalmazó javaslatot készít elő az ukrán gazdaság talpra állítására.
    A Vedomosztyi Viktor Pincsuknak, Leonyid Kucsma volt ukrán államfő tehetős vejének az írását is közölte, amelyben az ukrán oligarcha arra szólítja föl hazája vezető politikusait és a nagyvállalkozóit, hogy nőjenek fel (a rájuk váró feladathoz), és bizonyítsák be - ahogy azt a Majdanon tüntetők is tették -, hogy készen állnak az ország érdekeit a sajátjuk elébe helyezni. Pincsuk hősnek nevezi a tiltakozó megmozdulásokban részt vevő honfitársait, akik "megrengették az egész világot, és életüket kockáztatva ellenálltak az erőszaknak".
    A milliárdos ukrán üzletember azt is hangsúlyozta írásában, hogy Ukrajnának a Kelet és Nyugat találkozási pontjává kell válnia, ahol azok hatékonyan együtt tudnak működni egymással. Viktor Pincsuk egyúttal arra hívta fel az Európai Uniót, hogy azonnal biztosítson vízummentességet az ukrán állampolgárok számára.
    A hatalomhoz közeli Izvesztyija című napilap Vitalij Klicskóval, a Viktor Janukovics hatalmának leváltásában fontos szerepet játszó Ütés (Udar) párt vezetőjével készített interjút. A politikus kijelentette, nem tartja helyesnek, hogy az ukrán parlament eltörölte a kisebbségi nyelvek regionális státusát, s közölte, hogy a nyelvtörvényt felül kell vizsgálni.
    Klicsko szerint a leendő ukrán kormánynak nem politikai, hanem technikai kérdésekkel kell majd foglalkoznia. Azt mondta, hogy a Nemzetközi Valutaalap pénzügyi segítségének szükséges mértékét csak azután lehet majd megállapítani, ha új kabinet előáll gazdasági reformprogramjával. Klicsko úgy véli, hogy a kijevi főtérről akkor vonulnak el majd a tüntetők, ha megalakul az új ukrán kormány és megkezdi hatékony működését.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow HírközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player