KultĂșra
A Jånos vitézt mutatja be a Nemzeti Színhåz
(MTI) - CsalĂĄdi szĂ­nhĂĄzzal vĂĄrja közönsĂ©gĂ©t a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz: a PetĂ”fi SĂĄndor JĂĄnos vitĂ©z cĂ­mĂ» mĂ»vĂ©bĂ”l kĂ©szĂŒlt elĂ”adĂĄst pĂ©nteken mutatjĂĄk be VidnyĂĄnszky Attila rendezĂ©sĂ©ben.
Új bĂ©lyegeket bocsĂĄtott ki a Magyar Posta
Szombaton kezdÔdnek a Fölszållott a påva elÔdöntÔi
Ma kezdĂ”dik a MindenĂŒtt nĂ” rendhagyĂł nĂ”napi programsorozat
Döntött a kormåny a Magyar Nyelvstratégiai Intézet létrehozåsåról
Etruszk hangszerek hangja kelt életre Firenzében
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
KultĂșra KultĂșra
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal måsodik elÔdöntÔjét tartjåk szombaton
MTI   2014 January 31, Friday  

(MTI) - Szombaton a mĂĄsodik elĂ”döntĂ”vel folytatĂłdik az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl magyar versenye, A Dal. Az M1 Ă©s a Duna World csatornĂĄn Ă©lĂ”ben lĂĄthatĂł show-bĂłl Ășjabb hat elĂ”adĂł Ă©s szĂĄm jut a februĂĄr 15-16-i közĂ©pdöntĂ”be. ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Szombaton a mĂĄsodik elĂ”döntĂ”vel folytatĂłdik az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl magyar versenye, A Dal. Az M1 Ă©s a Duna World csatornĂĄn Ă©lĂ”ben lĂĄthatĂł show-bĂłl Ășjabb hat elĂ”adĂł Ă©s szĂĄm jut a februĂĄr 15-16-i közĂ©pdöntĂ”be. A februĂĄr 22-i döntĂ”ben derĂŒl ki, melyik dal kĂ©pviseli MagyarorszĂĄgot a mĂĄjusi koppenhĂĄgai nemzetközi megmĂ©rettetĂ©sen.

    Az 59. EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl magyar versenyĂ©nek vĂ©gsĂ” szakaszĂĄba jutott harminc dal elĂ”adĂłi közĂŒl a szombati mĂĄsodik elĂ”döntĂ”ben tĂ­z lesz lĂĄthatĂł-hallhatĂł. KözĂŒlĂŒk nĂ©gyen is lesznek, akik A Dalban tavaly vagy tavalyelĂ”tt mĂĄr versenyeztek: Bogi, KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs, PolyĂĄk Lilla Ă©s Vastag TamĂĄs.
    A mĂ»sorban DĂ©r Heni Ég veled (szerzĂ”: DĂ©r Henrietta, Burai KrisztiĂĄn, BodĂłczki ErnĂ”, SzabĂł Norbert), a Belmondo MiĂ©rt ne higgyem? (Czutor ZoltĂĄn), Joni - Waterfall (Toth Johanna, Gabriella Wilson, Michael James Down, Emanuel Abrahamsson, Dimitri Stassos, Dinuiki Stassos, Pataki TamĂĄs), KĂĄllay-Saunders Running (KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs, Szakos KrisztiĂĄn), a 2Beat or Not 2Beat Meg akarom mondani (Steifach Tibor, Dornai JĂłzsef), Bogi We All (TĂłth G. ZoltĂĄn, HalĂĄsz PĂ©ter), SzĂ©csi Böbe Ă©s SzĂ©csi Saci Born to Fly (SzĂ©csi Saci, Czutor ZoltĂĄn, Csöndör LĂĄszlĂł "Diaz"), PolyĂĄk Lilla KarcolĂĄs (Rakonczai Viktor, RĂĄcz GergĂ”, Homonnay Zsolt), Vastag TamĂĄs Állj meg vilĂĄg!(Vastag TamĂĄs, Johnny Sanchez, Erik Mjörnell, Samuel Gajicki, Primoz Poglajen, Tobias Grenholm, Marsi Laura) Ă©s a Muzikfabrik This Is My Life (Rozmann AndrĂĄs, Sinka SzilĂĄrd, SövegjĂĄrtĂł LĂĄszlĂł, Hegyi Ákos) cĂ­mĂ» dala hangzik el.
    "Olyan ember vagyok, aki nem adja fel, vĂĄltozatlanul nagyon szeretnĂ©m MagyarorszĂĄgot kĂ©pviselni az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon, harcolni fogok" - mondta KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs korĂĄbban az MTI-nek. Az Ă©nekes tavaly My Baby cĂ­mĂ» dalĂĄval a nĂ©gy között vĂ©gzett a magyar elĂ”vĂĄlogatĂłn, a zsĂ»ritĂ”l a legtöbb pontszĂĄmot kapta. "A Running egĂ©szen mĂĄs lesz. A tĂ©ma komoly, a gyerekek elleni erĂ”szak, egy szomorĂș, igaz törtĂ©net, amely egy amerikai barĂĄtommal esett meg. A zene eleje lĂ­rai, aztĂĄn bejön a drum and bass, remĂ©lem tetszeni fog az embereknek" - tette hozzĂĄ.
    Akårcsak egy héttel ezelÔtt, a februår 1-jei måsodik elÔdöntÔben is låthat a közönség egy extra produkciót, egy népszerû magyar szåmmal.
    A Dal elsĂ”, januĂĄr 25-i elĂ”döntĂ”jĂ©bĂ”l a zsĂ»ri döntĂ©se alapjĂĄn KirĂĄly Viktor Running Out of Time cĂ­mĂ» szĂĄma (szerzĂ”k: KirĂĄly Viktor Ă©s KirĂĄly TamĂĄs), Marge elĂ”adĂĄsĂĄban a Morning Light (Szakos KrisztiĂĄn, Batta Zsuzsanna "Marge") Ă©s SzabĂł Leslie-tĂ”l a Hogy segĂ­thetnĂ©k? (az elĂ”adĂł szerzemĂ©nye) kerĂŒlt a közĂ©pdöntĂ”be, a tĂ©vĂ©nĂ©zĂ”k szavazataival OlĂĄh Ibolya 1 percig sztĂĄr cĂ­mĂ» dala (a szerzĂ” elĂ”adĂĄsĂĄban), a Group'N'SwingtĂ”l a RetikĂŒl (RomhĂĄnyi Áron, Lombos MĂĄrton), valamint a DepressziĂłtĂłl a Csak a zene (DepressziĂł, HalĂĄsz Ferenc) jutott tovĂĄbb.
    A Dal harmadik elĂ”döntĂ”jĂ©t februĂĄr 8-ĂĄn rendezik. A hĂĄrom elĂ”döntĂ”bĂ”l tovĂĄbbjutĂł összesen 18 dal a februĂĄr 15-16-i közĂ©pdöntĂ”ben mĂ©rkĂ”zik meg, ahonnan nĂ©gy-nĂ©gy jut a februĂĄr 22-i döntĂ”be. A közĂ©pdöntĂ”be, majd a finĂĄlĂ©ba kerĂŒlĂ” produkciĂłk egyik felĂ©t a szakmai zsĂ»ri vĂĄlasztja ki, mĂĄsik felĂ©t a tĂ©vĂ©nĂ©zĂ”k telefonos szavazĂĄsa hatĂĄrozza meg. A döntĂ”ben majdan elhangzĂł nyolc dal közĂŒl nĂ©gyet juttat a zsĂ»ri a vĂ©gsĂ” fĂĄzisba, közĂŒlĂŒk ismĂ©t a nĂ©zĂ”k döntik el, ki kĂ©pviselje MagyarorszĂĄgot az idei EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon mĂĄjus 6. Ă©s 10. között a dĂĄn fĂ”vĂĄrosban, KoppenhĂĄgĂĄban.
    A nĂ©gytagĂș zsĂ»riben RĂșzsa Magdi Ă©nekesnĂ”, RĂĄkay Philip, az MTV Zrt. vezĂ©rigazgatĂł-helyettese, KovĂĄcs Kati Ă©nekesnĂ” Ă©s CsiszĂĄr JenĂ” rĂĄdiĂłs mĂ»sorvezetĂ” szerepel. ByeAlex, aki MagyarorszĂĄg kĂ©pviseletĂ©ben a tavalyi malmĂ”i EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon a 10. helyen vĂ©gzett, digitĂĄlis kommentĂĄtorkĂ©nt dolgozik az Ă©lĂ” mĂ»sorokban, akit rendszeresen kapcsolnak az adĂĄs ideje alatt. A Dal mĂ»sorvezetĂ” pĂĄrosa ismĂ©t Novodomszky Éva Ă©s Gundel TakĂĄcs GĂĄbor, a backstage-ben pedig RĂĄtonyi Krisztina Ă©s HarsĂĄnyi Levente kĂ©rdezi az elĂ”adĂłkat.
    A Dal címû show sajåt fejlesztésû produkció, amely kreatív alkotói folyamat eredményeként, közmédiås szerkesztÔk ötlete alapjån valósul meg, immår harmadik éve. Az Eurovíziós Dalfesztivål magyar vålogatójåba 435 dalt neveztek, a mezÔnyt az elÔvålogatås sorån szûkítették le 30-asra.
    Az idei, sorrendben 59. Eurovíziós Dalfesztivålt måjusban azért rendezheti Dånia, mert tavaly a malmÔi versenyen Emmelie de Forest dån énekesnÔ gyÔzött Only Teardrops címû dalåval. A fesztivålt az Európai Mûsorszolgåltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta rendezi meg, a Magyar Televízió kisebb-nagyobb megszakítåsokkal 1991 óta közvetíti a fesztivålt.
    Az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl korĂĄbbi indulĂłi közĂŒl sokan vilĂĄgsztĂĄrrĂĄ vĂĄltak, köztĂŒk a svĂ©d ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John vagy a Shadows, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svĂĄjci szĂ­nekben indulĂł kanadai CĂ©line Dion.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player