MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
(MTI) - A Balaton magas vĂ­zĂĄllĂĄsa miatt 15 telepĂŒlĂ©sen rendeltek el mĂĄsodfokĂș helyi vĂ­zkĂĄr-elhĂĄrĂ­tĂĄsi kĂ©szĂŒltsĂ©get, de az elĂ”re jelzettnĂ©l egyelĂ”re gyengĂ©bb szĂ©l fĂșj, ezĂ©rt kĂŒlönösebb beavatkozĂĄsra nem volt szĂŒksĂ©g - tĂĄjĂ©koztatta SiklĂłs Gabriella,...
A bolgår alelnök szerint orszåga teljesítette a schengeni csatlakozås feltételeit
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - A KĂŒlĂŒgyminisztĂ©riumba kĂ©rettĂ©k az orosz nagykövetet
Az Ășj szlovĂĄk-magyar hatĂĄrĂĄtkelĂ”k megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄrĂłl egyeztettek
Ukrån vålsåg - Orbån: békét akarunk
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - OrbĂĄn: a magyarok biztonsĂĄgban vannak itthon Ă©s KĂĄrpĂĄtaljĂĄn is
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
MagyarorszĂĄg MagyarorszĂĄg
Londonban tartott gyĂ»lĂ©st Vona GĂĄbor, ellentĂŒntetĂ©sek - FRISSÍTETT
MTI   2014 January 26, Sunday  

A megĂ©lhetĂ©s, a rend Ă©s az elszĂĄmoltatĂĄs a Jobbik programjĂĄnak hĂĄrom fĂ” meghatĂĄrozĂł eleme - mondta vasĂĄrnap Londonban Ă©lĂ” magyarok elĂ”tt Vona GĂĄbor, a pĂĄrt elnöke, akinek "lakossĂĄgi fĂłrumkĂ©nt" meghirdetett gyĂ»lĂ©sĂ©t ellentĂŒntetĂ©sek kĂ­sĂ©rtĂ©k.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A megĂ©lhetĂ©s, a rend Ă©s az elszĂĄmoltatĂĄs a Jobbik programjĂĄnak hĂĄrom fĂ” meghatĂĄrozĂł eleme - mondta vasĂĄrnap Londonban Ă©lĂ” magyarok elĂ”tt Vona GĂĄbor, a pĂĄrt elnöke, akinek "lakossĂĄgi fĂłrumkĂ©nt" meghirdetett gyĂ»lĂ©sĂ©t ellentĂŒntetĂ©sek kĂ­sĂ©rtĂ©k.

A rendezvĂ©nyt a brit antifasiszta csoportok ĂĄltal szervezett ellendemonstrĂĄciĂłk miatt az eredetileg tervezett helyszĂ­nrĂ”l a londoni Hyde Parkba helyeztĂ©k ĂĄt. Az eredeti helyszĂ­n egy közelebbrĂ”l nem azonosĂ­tott belvĂĄrosi helyisĂ©g lett volna, amelynek hollĂ©tĂ©t a kezdĂ©s meghirdetett idĂ”pontjĂĄig sem hoztĂĄk nyilvĂĄnossĂĄgra. A gyĂŒlekezĂ”hely London belvĂĄrosĂĄban, a Holborn metróållomĂĄson volt, Ă©s a rĂ©szvevĂ”ket a szervezĂ”k innen vezettĂ©k volna a fĂłrum helyszĂ­nĂ©re. Az ĂĄllomĂĄson azonban a Jobbik-rendezvĂ©nyre Ă©rkezĂ”ket ellentĂŒntetĂ”k több szĂĄz fĂ”s csoportja vĂĄrta. A Facebook közössĂ©gi portĂĄlon mĂĄr napok Ăłta szervezett ellendemonstrĂĄciĂł rĂ©szvevĂ”i elĂĄlltĂĄk a metróållomĂĄs kijĂĄratait, angolul azt skandĂĄltĂĄk, hogy "nĂĄci söpredĂ©k, tĂ»nĂ©s az utcĂĄinkrĂłl" (Nazi scum, off our streets), Ă©s többször felhangzott magyarul is a "nĂĄcik haza!" jelszĂł.
   
A Jobbik elnökĂ©nek gyĂ»lĂ©sĂ©re Ă©rkezĂ”ket Ă©s a sokszoros lĂ©tszĂĄmĂș ellentĂŒntetĂ” tömeget rendĂ”rsorfal Ă©s fĂ©mkordon vĂĄlasztotta el egymĂĄstĂłl. Az egyre feszĂŒltebb helyzet miatt a Scotland Yard kivonult egysĂ©gei vĂ©gĂŒl lezĂĄrtĂĄk a metróållomĂĄst, a Jobbik-gyĂ»lĂ©s rĂ©szvevĂ”it nem engedtĂ©k ki az utcĂĄra, majd visszatereltĂ©k Ă”ket a peronra. Vona GĂĄbor gyĂ»lĂ©sĂ©t vĂ©gĂŒl a szabad Ă©g alatt, a Hyde Parkban tartottĂĄk meg, ahol hozzĂĄvetĂ”leg 150 Ă©rdeklĂ”dĂ” gyĂ»lt össze. A rendezvĂ©ny szervezĂ”i az MTI-nek elmondtĂĄk, hogy az eredeti helyszĂ­n tulajdonosa vĂ©gĂŒl vissza is vonta engedĂ©lyĂ©t a gyĂ»lĂ©s megtartĂĄsĂĄra.
   
Vona GĂĄbor a Hyde Parkban tartott, estĂ©be nyĂșlĂł többĂłrĂĄs rendezvĂ©nyen azt mondta, hogy ha a megĂ©lhetĂ©s, a rend Ă©s az elszĂĄmoltatĂĄs alapelvei mentĂ©n megfogalmazott Jobbik-program kormĂĄnyprogramkĂ©nt megvalĂłsul, akkor "onnantĂłl a többi (problĂ©ma) szinte magĂĄtĂłl megoldĂłdik". Kijelentette: a magyarsĂĄg rejtett erĂ”forrĂĄsĂĄnak tartja a rendezvĂ©nyre összegyĂ»lteket, akik "nem kalandvĂĄgybĂłl" telepĂŒltek Nagy-BritanniĂĄba. Vona GĂĄbor szerint a Jobbik azon dolgozik, hogy a kĂŒlföldre vĂĄndorolt magyarok minĂ©l elĂ”bb hazatĂ©rhessenek, Ă©s ezzel a kĂ©rdĂ©ssel "senki mĂĄs nem foglalkozik".
   
Az ellenzĂ©ki politikus szerint ez nem meglepĂ”, hiszen Ă©ppen a Fidesznek Ă©s az MSZP-nek köszönhetĂ”, hogy errĂ”l a kĂ©rdĂ©srĂ”l Londonban kell beszĂ©lgetni. Élesen bĂ­rĂĄlta a vĂĄlasztĂĄsi törvĂ©ny azon elemĂ©t, amely nem teszi lehetĂ”vĂ© a kĂŒlföldön Ă©lĂ” Ă©s dolgozĂł magyarok szĂĄmĂĄra a postai szavazĂĄst az orszĂĄggyĂ»lĂ©si vĂĄlasztĂĄsokon. Szavai szerint ennek az az oka, hogy "nem a Fidesz Ă©s nem is az MSZP remĂ©l szavazatokat" a kĂŒlföldre telepĂŒlt magyaroktĂłl, sĂ”t ez a kĂ©t pĂĄrt "fĂ©l tĂ”lĂŒk, mivel felelĂ”s a helyzetĂ©rt, Ă©s rossz a lelkiismerete". A Hyde Parkban - bĂĄr jĂłval kisebb szĂĄmban, mint a Holborn metróållomĂĄsnĂĄl - szintĂ©n megjelentek ellentĂŒntetĂ”k, akik egyebek mellett a Jobbiknak a roma közössĂ©ggel szembeni politikĂĄjĂĄt bĂ­rĂĄlĂł jelszavakat kiabĂĄltak. Erre reagĂĄlva a Jobbik elnöke elmondta: a pĂĄrtnak egyetlen olyan törvĂ©nyjavaslata "nem volt Ă©s nem is lesz, amely magyar ĂĄllampolgĂĄr Ă©s magyar ĂĄllampolgĂĄr között kĂŒlönbsĂ©get tenne"; a Jobbik programja az, hogy mindenkire ugyanazok a szabĂĄlyok vonatkoznak. Vona GĂĄbor kijelentette: elismeri, hogy a Jobbiknak a rendteremtĂ©ssel kapcsolatban "drasztikus" javaslatai vannak, Ă©s a közbiztonsĂĄg javĂ­tĂĄsĂĄt cĂ©lzĂł programja "nĂ©ha sokkolĂł (...) de sokkal sokkolĂłbb maga a közbiztonsĂĄg helyzete".
   
MagyarorszĂĄgon egyre terjed pĂ©ldĂĄul a nemi erĂ”szak, Ă©s a Jobbik javaslata az, hogy az ilyen bĂ»ncselekmĂ©nyek elkövetĂ”it kĂ©miai kasztrĂĄlĂĄsnak vessĂ©k alĂĄ - tette hozzĂĄ. A politikus kijelentette, hogy a Jobbik szerint MagyarorszĂĄgnak "hosszĂș tĂĄvon az EurĂłpai UniĂłban nincs jövĂ”je". A pĂĄrt ezĂ©rt nĂ©pszavazĂĄsra bocsĂĄtanĂĄ MagyarorszĂĄg EU-tagsĂĄgĂĄnak ĂŒgyĂ©t.
   
Vona GĂĄbor szerint MagyarorszĂĄg "az EurĂłpai UniĂł nettĂł rĂĄfizetĂ”je". HozzĂĄtette: MagyarorszĂĄgnak "nem kellene mindig az EurĂłpai UniĂł, Izrael Ă©s az EgyesĂŒlt Államok szĂĄja Ă­ze szerint kĂŒlföldi partnereket keresnie". A jelentĂ”s rendĂ”rsĂ©gi biztosĂ­tĂĄs mellett lezajlott rendezvĂ©ny rendbontĂĄs nĂ©lkĂŒl Ă©rt vĂ©get. Vona GĂĄbor londoni lĂĄtogatĂĄsa ellen brit politikusok Ă©s zsidĂł szervezetek is tiltakoztak. Andrew Dismore, az ellenzĂ©ki brit MunkĂĄspĂĄrt volt alsĂłhĂĄzi kĂ©pviselĂ”je, a londoni vĂĄroshĂĄza kĂ©pviselĂ”-testĂŒletĂ©nek jelenlegi tagja a minap levĂ©lben fordult Theresa May brit belĂŒgyminiszterhez, kĂ©rve, hogy a Jobbik elnökĂ©t ne engedjĂ©k beutazni Nagy-BritanniĂĄba. Antifasiszta szervezetek 12 ezer alĂĄĂ­rĂĄssal ellĂĄtott petĂ­ciĂłt adtak ĂĄt a belĂŒgyminisztĂ©riumban, ugyanezt követelve.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player