TĂĄrsadalom
NevelĂ”szĂŒlĂ”knĂ©l Ă©lĂ” gyerekeknek indĂ­tanak bĂ»nmegelĂ”zĂ©si Ă©s a sportot nĂ©pszerĂ»sĂ­tĂ” programokat
(MTI) - HĂ©tszĂĄz, jĂłrĂ©szt nevelĂ”szĂŒlĂ”knĂ©l Ă©lĂ” gyereknek indĂ­t bĂ»nmegelĂ”zĂ©si Ă©s a közössĂ©gi sportot nĂ©pszerĂ»sĂ­tĂ” programsorozatot az Ágota AlapĂ­tvĂĄny, valamint a nevelĂ”szĂŒlĂ”i hĂĄlĂłzatot mĂ»ködtetĂ” Szent Ágota GyermekvĂ©delmi SzolgĂĄltatĂł. ...
Råkóczi Szövetség: pålyåzat a FelvidékrÔl kitelepítettek emléknapjåra
Paksi erĂ”mĂ» - Civil szervezetek tĂŒntettek az orosz-magyar megĂĄllapodĂĄs ellen
Gyermekråk Alapítvåny: gyermekek életével jåtszik a sajtókampåny
Csizmadia LĂĄszlĂł: az ellenzĂ©ki szövetsĂ©g vezetĂ”inek cirkuszban lenne a helyĂŒk
EllenzĂ©ki megĂĄllapodĂĄs - Új tĂĄrsadalmi szerzĂ”dĂ©st kĂ©szĂ­t a CÖF
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
TĂĄrsadalom TĂĄrsadalom
CÖF: nevezzĂ©k meg a 2010 elĂ”tti nemzeti vagyonvesztĂ©s felelĂ”seit!
MTI   2014 January 10, Friday  

(MTI) - A Civil ÖsszefogĂĄs FĂłrum (CÖF) szerint a 2002 Ă©s 2010 közötti kormĂĄnyok alatt vesztesĂ©g Ă©rte a nemzeti vagyont, a CÖF a felelĂ”ssĂ©g feltĂĄrĂĄsa Ă©rdekĂ©ben a mĂ©diĂĄn keresztĂŒl a nyilvĂĄnossĂĄghoz fordul. ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A Civil ÖsszefogĂĄs FĂłrum (CÖF) szerint a 2002 Ă©s 2010 közötti kormĂĄnyok alatt vesztesĂ©g Ă©rte a nemzeti vagyont, a CÖF a felelĂ”ssĂ©g feltĂĄrĂĄsa Ă©rdekĂ©ben a mĂ©diĂĄn keresztĂŒl a nyilvĂĄnossĂĄghoz fordul. A fĂłrum pĂ©nteki budapesti sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłja utĂĄn Csizmadia LĂĄszlĂł alapĂ­tĂł azt is elmondta, hogy mĂĄrcius 15-Ă©re vĂĄrhatĂłan Ășjra bĂ©kemenetet hirdetnek.

    Az embereknek joguk van megtudni, hogyan gazdĂĄlkodtak ebben az idĂ”ben a közvagyonnal - hangoztatta Csizmadia LĂĄszlĂł, a CÖF alapĂ­tĂłja, a Civil ÖsszefogĂĄs KözhasznĂș AlapĂ­tvĂĄny elnöke a sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn.     EmlĂ©keztetett arra, hogy mĂ©g 2010 mĂĄrciusĂĄban feljelentĂ©st tettek az ĂŒgyben, de az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄs "kocogĂłsra vette a tempĂłt".     Jelezte, hogy a tĂ©mĂĄban cikksorozatot indĂ­tottak a Magyar HĂ­rlapban, amellyel azt kĂ­vĂĄnjĂĄk feltĂĄrni, hogy a feltĂ©telezett vagyonvesztĂ©sĂ©rt kik lehetnek felelĂ”sek. Az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k (ÁSZ) megĂĄllapĂ­tĂĄsait is tartalmazĂł elsĂ” Ă­rĂĄs pĂ©nteken mĂĄr meg is jelent a lapban - közölte.
    Azt mondta, a cikksorozattal azt kĂ­vĂĄnjĂĄk feltĂĄrni, kik a fĂ” felelĂ”sök vĂ©lemĂ©nyĂŒk szerint, "gyanĂ­thatĂłan, valĂłszĂ­nĂ»leg, akik ebben a tevĂ©kenysĂ©gben rĂ©szt vettek, (...) akik most a hatalomba vissza akarnak jönni Ă©s egy zĂĄrt rĂ©szvĂ©nytĂĄrsasĂĄgban vĂ©geztĂ©k a magyar ĂĄllam Ă©s az emberek vagyonĂĄnak a kezelĂ©sĂ©t, Ășgy tĂ»nik, hogy nagy valĂłszĂ­nĂ»sĂ©ggel szĂĄmon kĂ©rhetĂ”k lesznek. NĂ©v szerint gondolunk GyurcsĂĄny Ferencre, Bajnai Gordonra, Veres JĂĄnosra Ă©s nem kevĂ©sbĂ© MesterhĂĄzy Ășrra is".
    Közölte, "legfĂ”bb sejtĂ©sĂŒk az", hogy a 2007-es vagyontörvĂ©nyt nem szerkezeti vĂĄltĂĄs Ă©s "jobbĂ­tĂĄs" Ă©rdekĂ©ben fogadtĂĄk el, hanem azĂ©rt, mert az "eszköze volt annak, hogy el lehessen tĂŒntetni azokat a szabĂĄlytalansĂĄgokat, amelyek az elĂ”dszervezeteknĂ©l Ă©s a Magyar Nemzeti VagyonkezelĂ” Zrt.-nĂ©l is megvalĂłsultak".
    A közelgĂ” tavaszi vĂĄlasztĂĄsokra utalva azt mondta, a CÖF azt ĂŒzeni a vĂĄlasztĂłpolgĂĄroknak, hogy "becsengettek", Ă©s mintegy tantestĂŒletkĂ©nt Ă©rtĂ©kelhetik majd a korĂĄbbi kormĂĄnyzatok tevĂ©kenysĂ©gĂ©t. ArrĂłl beszĂ©lt, a vĂĄlasztĂłknak lehetĂ”sĂ©gĂŒk lesz arra, hogy mĂ©g a bĂ­rĂłsĂĄgi Ă­tĂ©letek elĂ”tt erkölcsi döntĂ©st hozzanak, Ă©s "Ăștilaput" kössenek azok talpĂĄra, akik a nemzeti vagyon hĂ»tlen kezelĂ©sĂ©vel gyanĂșsĂ­thatĂłk.
    Ifj. Lomnici ZoltĂĄn, a CÖF jogi szakĂ©rtĂ”je azt mondta, a cikksorozat apropĂłjĂĄt az adja, hogy a FĂ”vĂĄrosi FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g alsĂłbb szintre helyezte az ĂŒgyet, Ă©s ezzel Ășgy döntött, nem kĂ­vĂĄnja a fokozott ĂŒgyĂ©szi felĂŒgyeletet fenntartani.
    HozzĂĄtette: a CÖF ezĂ©rt döntött Ășgy, hogy "a nyomozĂł hatĂłsĂĄgnak segĂ­tsĂ©get nyĂșjt azzal, hogy feltĂĄrja az ÁSZ jelentĂ©se alapjĂĄn azokat az esetleges visszaĂ©lĂ©seket", amelyek ebben az idĂ”szakban törtĂ©nhettek.
    Fricz TamĂĄs, a CÖF alapĂ­tĂłja arrĂłl beszĂ©lt, egy "magyar demokratĂĄk nevĂ» civil szervezet" petĂ­ciĂłt intĂ©z vagy mĂĄr intĂ©zett is az EurĂłpai BiztonsĂĄgi Ă©s EgyĂŒttmĂ»ködĂ©si Szervezet (EBESZ) fĂ”titkĂĄrĂĄhoz, Ă©s abban arra szĂłlĂ­tottĂĄk fel, hogy "a magyarorszĂĄgi ĂĄldatlan ĂĄllapotokra valĂł tekintettel" a tavaszi vĂĄlasztĂĄsokra kĂŒlönösen figyeljenek oda, mert szerintĂŒk vĂĄlasztĂĄsi csalĂĄsok vĂĄrhatĂłk.
    Közölte, a kezdemĂ©nyezĂ©st teljesen megalapozatlannak Ă©s a magyar demokrĂĄcia tekintĂ©lyĂ©t sĂ©rtĂ”nek tartjĂĄk. Szerinte az emlĂ­tett "ismeretlen tĂĄrsasĂĄg" ezekkel az ĂĄllĂ­tĂĄsokkal nincs egyedĂŒl, mert ellenzĂ©ki baloldali pĂĄrtok vezetĂ”i is azt hangoztatjĂĄk, hogy vĂĄlasztĂĄsi csalĂĄsra kĂ©szĂŒl a kormĂĄny, illetve a Fidesz.
    A CÖF "a szellemi honvĂ©dĂ”kkel egyĂŒtt" egy, az EBESZ fĂ”titkĂĄrĂĄnak Ă­rt petĂ­ciĂłval, illetve nyĂ­lt levĂ©llel vĂĄlaszol a vĂĄdakra - mondta, jelezve: a szervezet ĂĄltal Ă­rt ĂĄllĂ­tĂĄsok "mĂ©lysĂ©gesen torzak Ă©s hamisak, beĂĄllĂ­tĂĄsaik egyoldalĂșak Ă©s elfogultak", szerintĂŒk az abban foglaltak alaptalanul keltenek nemzetközi bizalmatlansĂĄgot a magyar parlamenti vĂĄlasztĂĄsokkal kapcsolatban.
    A sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂł vĂ©gĂ©n Csizmadia LĂĄszlĂłt egy ĂșjsĂĄgĂ­rĂł arra kĂ©rte, osztĂĄlyozza az OrbĂĄn-kormĂĄny elmĂșlt 3 Ă©s fĂ©l Ă©vĂ©t; a CÖF alapĂ­tĂłja "4-esre, maximum 4-es alĂĄra" Ă©rtĂ©kelte a kormĂĄny munkĂĄjĂĄt.
    Csizmadia LĂĄszlĂł a sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂł utĂĄn az MTI-nek arrĂłl is beszĂĄmolt, hogy vĂĄrhatĂłan mĂĄrcius 15-Ă©re egy Ășjabb bĂ©kemenetet hirdetnek majd "az összefogĂĄs demonstrĂĄlĂĄsĂĄra".


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player