ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Az ítélet råd méretett
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
2013-ban Ă©rkezik a Vw UP! GT
KĂŒlföld KĂŒlföld
Elutasítottåk a Pussy Riot egyik tagjånak feltételes szabadlåbra helyezési kérelmét
MTI   2013 April 27, Saturday  

Egy mordvinföldi bĂ­rĂłsĂĄg elutasĂ­totta pĂ©nteken a Pussy Riot orosz punkegyĂŒttes egyik bebörtönzött tagjĂĄnak a feltĂ©teles szabadlĂĄbra helyezĂ©si kĂ©relmĂ©t.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Egy mordvinföldi bĂ­rĂłsĂĄg elutasĂ­totta pĂ©nteken a Pussy Riot orosz punkegyĂŒttes egyik bebörtönzött tagjĂĄnak a feltĂ©teles szabadlĂĄbra helyezĂ©si kĂ©relmĂ©t.

Nagyezsda TolokonnyikovĂĄt tavaly augusztusban Ă­tĂ©lte el egy moszkvai bĂ­rĂłsĂĄg kĂ©t Ă©v javĂ­tĂł-nevelĂ” tĂĄborban letöltendĂ” szabadsĂĄgvesztĂ©sre. A bĂ­rĂłsĂĄg a Pussy Riot tagjĂĄt kĂ©t mĂĄsik fiatal nĂ”vel egyĂŒtt "vallĂĄsi gyĂ»lölet ĂĄltal motivĂĄlt garĂĄzdasĂĄgban" talĂĄlta bĂ»nösnek. Az orosz punkegyĂŒttes tagjai több tĂĄrsukkal egyĂŒtt februĂĄrban a moszkvai MegvĂĄltĂł Krisztus-szĂ©kesegyhĂĄzban tartott Ășgynevezett punk-imĂĄt. SzĂ­nes maszkot viselve, gitĂĄrokon jĂĄtszva könyörögtek a SzĂ»zanyĂĄhoz, hogy Ă»zze el Vlagyimir Putyint, aki tavaly mĂĄjusban harmadszor kerĂŒlt az ĂĄllamfĂ”i posztra.
   
Az akciĂł rĂ©sztvevĂ”i közĂŒl Nagyezsda TolokonnyikovĂĄt tavaly oktĂłberben szĂĄllĂ­tottĂĄk a MoszkvĂĄtĂłl 500 kilomĂ©terre fekvĂ” Mordvin KöztĂĄrsasĂĄg egyik bĂŒntetĂ©s-vĂ©grehajtĂĄsi intĂ©zmĂ©nyĂ©be. A javĂ­tĂł-nevelĂ” tĂĄbor kĂ©pviselĂ”i Ă©s az ĂŒgyĂ©szsĂ©g is ellenezte Tolokonnyikova feltĂ©teles szabadlĂĄbra helyezĂ©sĂ©t. A tĂĄbor munkatĂĄrsai azt kifogĂĄsoltĂĄk, hogy a fiatal nĂ” nem bĂĄnta meg bĂ»neit Ă©s nem vett rĂ©szt a bĂŒntetĂ”tĂĄbor közössĂ©gi Ă©letĂ©ben. Nem volt hajlandĂł beiratkozni a könyvtĂĄrba Ă©s rĂ©szt venni a mĂ»vĂ©szeti önkĂ©pzĂ” körök munkĂĄjĂĄban. A börtön szĂ©psĂ©gversenyĂ©n pedig a nyugatosok Ă©s a szlĂĄv kultĂșrĂĄt elĂ”tĂ©rbe helyezĂ”krĂ”l tartott felvilĂĄgosĂ­tĂł elĂ”adĂĄst.

A javĂ­tĂł-nevelĂ” tĂĄbor pszicholĂłgusa Ă©s a tĂĄbor parancsnoka ezĂ©rt azt javasolta, hogy Tolokonnyikova maradjon tĂĄborban. Az utro.ru orosz hĂ­rportĂĄlnak Tolokonnyikova ĂŒgyvĂ©dje arra panaszkodott, hogy a Zubovaja Poljana nevĂ» mordvin telepĂŒlĂ©sen tartott tĂĄrgyalĂĄst vezetĂ” bĂ­rĂł nem vizsgĂĄlta meg a vĂ©delem indoklĂĄsĂĄt, nem adta meg a szĂłt TolokonnyikovĂĄnak, Ă©s egyĂ©b eljĂĄrĂĄsi szabĂĄlyokat is megsĂ©rtett, ezĂ©rt fellebbezni fognak a döntĂ©s ellen.

A Pussy Riot mĂĄsik elĂ­tĂ©lt tagja, Marija Aljohina az UrĂĄl-hegysĂ©gben lĂ©vĂ” Perm vĂĄrosa közelĂ©ben, szintĂ©n egy javĂ­tĂł-nevelĂ” tĂĄborban tölti bĂŒntetĂ©sĂ©t. Április elejĂ©n Ă” is kĂ©rte feltĂ©teles szabadon bocsĂĄtĂĄsĂĄt. A harmadik perbe fogott Pussy Riot-tag, Jekatyerina Szamucevics felfĂŒggesztett bĂŒntetĂ©st kapott, Ă” azonban a strasbourgi Emberi Jogok EurĂłpai BĂ­rĂłsĂĄgĂĄhoz fordult panasszal az Ă­tĂ©let ellen.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player