ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ma mår tudom, szeretnék olyan lenni
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Bemutatta a BMW az elsĂ” elektromos meghajtĂĄsĂș modelljĂ©t
KĂŒlföld KĂŒlföld
Kommerszant - FeszĂŒltsĂ©gek a G8-as csoport csĂșcstalĂĄlkozĂłja elĂ”tt
MTI   2013 April 11, Thursday  

(MTI) - FeszĂŒltsĂ©gekkel teli megbeszĂ©lĂ©sek vĂĄrnak a G8-as csoport kĂŒlĂŒgyminisztereire a londoni tanĂĄcskozĂĄson, a legfĂ”bb ellentĂ©tek feloldĂĄsa azonban a tagĂĄllamok elnökeire vĂĄr - Ă­rta csĂŒtörtökön a Kommerszant cĂ­mĂ» orosz napilap.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - FeszĂŒltsĂ©gekkel teli megbeszĂ©lĂ©sek vĂĄrnak a G8-as csoport kĂŒlĂŒgyminisztereire a londoni tanĂĄcskozĂĄson, a legfĂ”bb ellentĂ©tek feloldĂĄsa azonban a tagĂĄllamok elnökeire vĂĄr - Ă­rta csĂŒtörtökön a Kommerszant cĂ­mĂ» orosz napilap.

    A G8-as csoport jĂșnius 17-18-i Ă©szak-Ă­rorszĂĄgi csĂșcstalĂĄlkozĂłja elĂ”tt a tagĂĄllamok diplomĂĄciai vezetĂ”i a napirendet Ă©s a tervezett közös közlemĂ©ny szövegĂ©t egyeztetik a brit fĂ”vĂĄrosban. A mostani tanĂĄcskozĂĄs kulcsfontossĂĄgĂș a G8 ĂĄllamfĂ”inek talĂĄlkozĂłja szempontjĂĄbĂłl, de alig van olyan tĂ©ma, amelyben egyetĂ©rtenĂ©nek a tagĂĄllamok - ĂĄllapĂ­totta meg a tekintĂ©lyes politikai-gazdasĂĄgi ĂșjsĂĄg tudĂłsĂ­tĂłja.
    A Kommerszant szerint a legĂ©lesebb vita SzĂ­riĂĄrĂłl vĂĄrhatĂł. A lapnak nĂ©v nĂ©lkĂŒl nyilatkozĂł orosz diplomĂĄciai forrĂĄs szerint a tagĂĄllamok közötti nĂ©zeteltĂ©rĂ©sek miatt aligha sikerĂŒl Londonnak elĂ©rnie azt, hogy a G8-as csoport ĂĄllamfĂ”i a jĂșniusi csĂșcstalĂĄlkozĂłn tervezett közös nyilatkozatban kĂŒlön tĂ©rjenek ki a szĂ­riai helyzetre. A forrĂĄs emlĂ©keztetett arra, hogy OroszorszĂĄg kitart a vĂĄlsĂĄg tĂĄrgyalĂĄsos rendezĂ©se Ă©s a tavaly elfogadott genfi megĂĄllapodĂĄs vĂ©grehajtĂĄsa mellett, mĂ­g az egyezmĂ©nyt szintĂ©n alĂĄĂ­rĂł London, PĂĄrizs Ă©s Washington megkerĂŒli azt Ă©s a szĂ­riai ellenzĂ©ket felfegyverezve a BassĂĄr el-Aszad rendszere elleni harc folytatĂĄsĂĄra ösztönöz.
    Az arab-izraeli konfliktus rendezĂ©sĂ©t illetĂ”en Moszkva februĂĄr 20. Ăłta azt akarta elĂ©rni, hogy a mostani londoni tanĂĄcskozĂĄs keretĂ©ben kĂŒlön egyeztessenek a közel-keleti kvartett (az EgyesĂŒlt Államok, az ENSZ, EurĂłpai UniĂł Ă©s OroszorszĂĄg) kĂŒlĂŒgyminiszterei, de Washington ezt megtorpedĂłzta.
    Nem lesz egyszerĂ» közös nevezĂ”re jutni a Koreai-fĂ©lszigeten növekvĂ” feszĂŒltsĂ©ggel kapcsolatosan sem - mutatott rĂĄ a Kommerszant. BĂĄr a G8 kĂŒlĂŒgyi vezetĂ”i egyformĂĄn kemĂ©nyen elĂ­tĂ©lik Phenjan lĂ©pĂ©seit, a rĂ©szletekben eltĂ©rĂ”ek az ĂĄllĂĄspontok. Moszkva kategorikusan ellenzi, hogy Phenjan fenyegetĂ”zĂ©se Ă©s rakĂ©takĂ­sĂ©rlete ĂŒrĂŒgyĂŒl szolgĂĄljon arra, hogy a G8-as csoport a tĂ©rsĂ©gben jelentĂ”sen megnövelje katonai jelenlĂ©tĂ©t. A Kreml szerint az USA Ă©s szövetsĂ©gesei rĂ©szĂ©rĂ”l megvan a veszĂ©lye annak, hogy rakĂ©tavĂ©delmi rendszert telepĂ­tsenek a Koreai-fĂ©lszigetre Ă©s ott egyĂ©b katonai intĂ©zkedĂ©seket foganatosĂ­tsanak.
    Igen komolyak az ellentétek a kibertér biztonsågånak megoldåsåban, amelyet London intenzíven szorgalmaz. Moszkva azzal vådolja a Nyugatot, hogy egyre jobban militarizålja a kiberteret, a Nyugat pedig az internet ållami ellenÔrzését kifogåsolja Oroszorszågnål.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player