ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Bugatti EB110 SS gumifĂŒstölĂ©s
Szegedi hĂ­rek Szegedi hĂ­rek
Szegedi Szabadtéri - Kelemen Csaba nyílt levele a kritikusokhoz
MTI   2012 December 12, Wednesday  

NyĂ­lt levĂ©lben vĂĄlaszolt Kelemen Csaba szĂ­nmĂ»vĂ©sz, az Agria NyĂĄri JĂĄtĂ©kok Nonprofit Kft. vezetĂ”je arra a dokumentumra, amellyel kulturĂĄlis ĂșjsĂĄgĂ­rĂłk, szerkesztĂ”k, kritikusok fordultak a szegedi közgyĂ»lĂ©s azon kĂ©pviselĂ”ihez, akik BĂĄtyai EdinĂĄnak...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - NyĂ­lt levĂ©lben vĂĄlaszolt Kelemen Csaba szĂ­nmĂ»vĂ©sz, az Agria NyĂĄri JĂĄtĂ©kok Nonprofit Kft. vezetĂ”je arra a dokumentumra, amellyel kulturĂĄlis ĂșjsĂĄgĂ­rĂłk, szerkesztĂ”k, kritikusok fordultak a szegedi közgyĂ»lĂ©s azon kĂ©pviselĂ”ihez, akik BĂĄtyai EdinĂĄnak, a Szegedi SzabadtĂ©ri JĂĄtĂ©kok Nonprofit Kft. ĂŒgyvezetĂ”jĂ©nek levĂĄltĂĄsĂĄrĂłl dönthetnek.

Az ĂŒgyvezetĂ” levĂĄltĂĄsĂĄrĂłl csĂŒtörtöki rendkĂ­vĂŒli ĂŒlĂ©sĂ©n dönthet a szegedi közgyĂ»lĂ©s ismĂ©t. A tervezett lĂ©pĂ©s ellen korĂĄbban szĂĄmos szakmai szervezet tiltakozott. A Revizor kritikai portĂĄl kezdemĂ©nyezĂ©sĂ©re megszĂŒletett Ă©s az MTI-hez mĂ©g kedden eljuttatott nyĂ­lt levelĂŒkben a kulturĂĄlis Ă©s szĂ­nhĂĄzi szakĂșjsĂĄgĂ­rĂłk kiemeltĂ©k: nem tudnak arrĂłl, hogy akĂĄr BĂĄtyai Edina, akĂĄr a Szegedi SzabadtĂ©ri JĂĄtĂ©kok ellen bĂĄrmilyen szakmai kifogĂĄs fölmerĂŒlt volna, amely indokolttĂĄ tehetnĂ©, hogy ne töltse ki az ĂŒgyvezetĂ” a mandĂĄtumĂĄt.
   
A vezetĂ” utĂłdjĂĄul javasolt Kelemen Csaba szĂ­nmĂ»vĂ©szrĂ”l, az egri Agria JĂĄtĂ©kok KözhasznĂș Nonprofit Kft. igazgatĂłjĂĄrĂłl szĂłlva felvetettĂ©k a kĂ©rdĂ©st, hogy a kĂ©pviselĂ”k ismerik-e, hallottak-e valaha az Agria NyĂĄri JĂĄtĂ©kokrĂłl, ahol "szĂłrakoztatĂł hakni-szĂ­nhĂĄzak" lĂ©pnek fel minden Ă©vben. HangsĂșlyozzĂĄk: csak a szakmai elÔélet lehet az alapja a felelĂ”s kinevezĂ©snek. A levĂ©l alĂĄĂ­rĂłi között van a Revizor online kritikai portĂĄl, a SzĂ­nhĂĄz cĂ­mĂ» folyĂłirat, a 7Ăłra7 szĂ­nhĂĄzi portĂĄl, a Community portĂĄl mellett több neves szakĂșjsĂĄgĂ­rĂł Ă©s kritikus
   
Szerdai vĂĄlaszĂĄban Kelemen Csaba Ășgy fogalmaz: "miközben bennĂŒnket tĂĄmadnak, informĂĄciĂłink szerint önök közĂŒl senki sem jĂĄrt az elmĂșlt 18 Ă©vben az Agria NyĂĄri JĂĄtĂ©kok produkciĂłin, ezĂ©rt minden, amit rĂłla Ă­rnak, teljessĂ©ggel alaptalan, hiteltelen". Mint Ă­rta, a BĂĄtyai Edina vezette szegedi szabadtĂ©ri 313 milliĂł forint önkormĂĄnyzati tĂĄmogatĂĄst kapott, mĂ­g az egri jĂĄtĂ©kok mindössze 8 milliĂłt. Szegeden 4 bemutatĂł volt, Egerben 17. Szegeden 12 elĂ”adĂĄs volt, Egerben 37. Szeged nem szervezett tĂĄjelĂ”adĂĄst, az Agria JĂĄtĂ©kok 7 tĂĄjelĂ”adĂĄst tartott.
   
HozzĂĄtette: egy fĂŒggetlen közvĂ©lemĂ©ny-kutatĂł cĂ©g elemzĂ©se szerint "a nĂ©zettsĂ©g orszĂĄgos szinten is jelentĂ”s volt, s a tetszĂ©si index az 1-tĂ”l 5-ig tartĂł skĂĄlĂĄn 4,2". Kelemen Csaba felhĂ­vta a levĂ©l alĂĄĂ­rĂłinak figyelmĂ©t arra, hogy segĂ­teni csak valĂłs tĂ©nyek figyelembe vĂ©telĂ©vel Ă©s mĂ©rlegelĂ©sĂ©vel lehet. "Azok elferdĂ­tĂ©se, rossz szĂ­nben valĂł feltĂŒntetĂ©se a jĂł döntĂ©st nem szolgĂĄlja" - tette hozzĂĄ.
   
"A legnagyobb problĂ©mĂĄt pedig abban lĂĄtom, amikor a kultĂșra, a mĂ»vĂ©szet szereplĂ”it szĂĄndĂ©koznak egymĂĄs ellen hangolni. Tisztelettel kĂ©rem, ne hagyjĂĄk, ne tegyĂ©k! NekĂŒnk feladatunk, kĂŒldetĂ©sĂŒnk van. A vilĂĄgot jobbĂĄ kell tennĂŒnk közösen, megosztottsĂĄg nĂ©lkĂŒl. Mindenkinek hozzĂĄ kell tennie azt, amit a jĂł IstentĂ”l kapott. Ez az Ă©rtĂ©kĂ©t, remĂ©nyĂ©t vesztett vilĂĄg szomjazik a szĂ©pre, a jĂłra, kĂ©rem, hagyjanak bennĂŒnket nyugodtan dolgozni, tegye mindenki a maga helyĂ©n a maga dolgĂĄt, ne vegyĂ©k el az idĂ”nket azzal, hogy ilyen leveleket kelljen fogalmaznunk" - fogalmazott levelĂ©ben Kelemen Csaba.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player