ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Brutålis: Jöhet az 1600 lóerÔs Veyron Super?
KĂŒlföldi hĂ­rek KĂŒlföldi hĂ­rek
Merkel Ă©s Sarkozy vĂĄlsĂĄgtanĂĄcskozĂĄst kezdett Berlinben
MTI   2011 October 09, Sunday  

A görög ĂĄllamcsĂ”dtĂ”l az orszĂĄg adĂłssĂĄgainak ĂĄtĂŒtemezĂ©sig terjedĂ”, legkĂŒlönbözĂ”bb hĂ­resztelĂ©sek közepette kezdett vĂĄlsĂĄgtanĂĄcskozĂĄsnak minĂ”sĂ­tett megbeszĂ©lĂ©st vasĂĄrnap este Berlinben Angela Merkel kancellĂĄr Ă©s Nicolas Sarkozy francia elnök.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A görög ĂĄllamcsĂ”dtĂ”l az orszĂĄg adĂłssĂĄgainak ĂĄtĂŒtemezĂ©sig terjedĂ”, legkĂŒlönbözĂ”bb hĂ­resztelĂ©sek közepette kezdett vĂĄlsĂĄgtanĂĄcskozĂĄsnak minĂ”sĂ­tett megbeszĂ©lĂ©st vasĂĄrnap este Berlinben Angela Merkel kancellĂĄr Ă©s Nicolas Sarkozy francia elnök.

A talĂĄlkozĂł elĂ”tt olyan hĂ­rek terjedtek el, amelyek szerint Merkel Ă©s Sarkozy immĂĄr kĂ©szĂŒl a görög adĂłssĂĄgok ĂĄtĂŒtemezĂ©sĂ©re. A nĂ©met kancellĂĄr Ă©s a francia elnök eszerint egyfajta kompromisszumra kĂ©szĂŒlne, amelynek lĂ©nyege: FranciaorszĂĄg beleegyezik a francia bankokat erĂ”sen sĂșjtĂł adĂłssĂĄgok ĂĄtĂŒtemezĂ©sĂ©be, ezĂ©rt cserĂ©be viszont NĂ©metorszĂĄg beleegyezne abba, hogy az euroövezeti tĂĄmogatĂĄsi alapot, az Ășgynevezett EFSF-et rugalmasabban lehessen felhasznĂĄlni.
   
A kancellĂĄr Ă©s francia vendĂ©ge a hĂ­rek szerint egyetĂ©rtĂ©st Ă©rhet el azzal kapcsolatban is, hogy szĂŒksĂ©g van a bajba jutott bankok pĂ©nzĂŒgyi megsegĂ­tĂ©sĂ©re, azaz feltĂ”kĂ©sĂ­tĂ©sĂ©re.
   
Mindez nagyban fĂŒgg majd az EurĂłpai BizottsĂĄg, az EurĂłpai Központi Bank Ă©s a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kĂ©pviselĂ”ibĂ”l ĂĄllĂł Ășgynevezett trojka GörögorszĂĄggal kapcsolatos ĂĄllĂĄsfoglalĂĄsĂĄtĂłl, ami a hĂłnap mĂĄsodik felre vĂĄrhatĂł.
   
A tĂĄrgyalĂĄsokat megelĂ”zĂ” hĂ­resztelĂ©sek arrĂłl szĂłltak, hogy a görög adĂłssĂĄgok mintegy 60 szĂĄzalĂ©ka kerĂŒlhetne ĂĄtĂŒtemezĂ©sre. Ez - mint szakĂ©rtĂ”k rĂĄmutattak - jelentĂ”s mĂ©rtĂ©kben Ă©rintenĂ© a GörögorszĂĄgnak hiteleket nyĂșjtĂł eurĂłpai, köztĂŒk francia Ă©s nĂ©met bankokat.
   
Wolfgang SchĂ€uble nĂ©met pĂ©nzĂŒgyminiszter egy vasĂĄrnapi interjĂșban aggodalommal szĂłlt arrĂłl, hogy GörögorszĂĄg kĂ©pes lesz-e az adĂłssĂĄgvĂĄlsĂĄg kezelĂ©sĂ©re. A miniszter valĂłszĂ­nĂ»nek nevezte, hogy a vĂĄlsĂĄg tovĂĄbb Ă©lezĂ”dik.
   
Ezzel egy idĂ”ben az EurĂłpai BizottsĂĄg elnöke Ăłvott a görög ĂĄllamcsĂ”dtĂ”l. JosĂ© Manuel Barroso egy nĂ©met lapnak nyilatkozva Ășgy vĂ©lte, hogy egy ilyen csĂ”dnek belĂĄthatatlan következmĂ©nyei lennĂ©nek. Barroso utalt arra, hogy az euroövezet nem rendelkezik tapasztalatokkal sem az adĂłssĂĄgok ĂĄtĂŒtemezĂ©sre, sem pedig egy orszĂĄg csĂ”djĂ©re vonatkozĂłan. A bizottsĂĄgi elnök szerint mĂĄr kiprĂłbĂĄlt megoldĂĄsok alkalmazĂĄsĂĄra lenne szĂŒksĂ©g. Barroso hozzĂĄtette azt is, hogy egy ĂĄllamcsĂ”d az Ă©rintettek szĂĄmĂĄra nem lenne "olcsĂłbb", mint a kibĂ”vĂ­tett euroövezeti tĂĄmogatĂĄsi alap.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player