Programajánló
Március 2018
H K S C P S V
2627281 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Guano Apes a SZINpadon!
Macy Gray a SZIN egyik legnagyobb sztárja
Uccai dumák
Az ítélet rád méretett
Bulvár
9 éves kislánnyal erőszakoskodott egy férfi Somogyban
Rejtélyes börtönhalál
Játék
Testreszabott száguldozás
Vonatozzunk a számítógépen
Buli
HunDeep
PEAT
Autók
Ezentúl Bugatti Veyronnal is üldözik a bűnt Dubaiban
Mezőgazdaság Mezőgazdaság
OGY - Fenntartható fejlődés bizottsága: egyetértés a GMO mentességben
MTI   2011 September 19, Monday  

(MTI) - Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának hétfői ülésén az országgyűlési képviselők pártállástól függetlenül egyetértettek abban, hogy Magyarország génmódosított szervezetektől (GMO) való mentességét továbbra is fenn kell tartani.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának hétfői ülésén az országgyűlési képviselők pártállástól függetlenül egyetértettek abban, hogy Magyarország génmódosított szervezetektől (GMO) való mentességét továbbra is fenn kell tartani.

Ennek jegyében egyhangúlag fogadták el a genetikailag módosított szervezetektől mentes Alpok-Adria kezdeményezéshez való csatlakozásról szóló országgyűlési javaslathoz benyújtott mezőgazdasági bizottsági módosító javaslatot. A javaslat a fenntartható fejlődés bizottságának önálló indítványát pontosította.
    
Magyarország GMO mentességének fenntartása mellett a honatyák ugyanakkor elutasították a Lehet Más a Politika génmódosított szervezetek kibocsátásával szembeni hatékonyabb fellépéshez szükséges egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatát.
    
Az LMP törvényjavaslatával kapcsolatban Szabó Rebeka, az ellenzéki párt képviselője arról beszélt, hogy a GMO mentesség fenntartása érdekében az LMP úgy ítélte meg, hogy szükség volna a Büntető törvénykönyv módosítására, azaz egy olyan tényállás bevezetésére, amely a géntechnológiával való visszaélést büntetné. Javaslatuk szerint ez 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést vonna maga után. Javasolták továbbá egy adatbázis létrehozását, amelyből a fogyasztók tájékozódhatnának az élelmiszerek összetételéről, és esetleges GMO tartalmáról.
    
Ehhez a törvényjavaslathoz a párt benyújtott egy országgyűlési határozati javaslatot is a géntechnológiával módosított szervezetek, illetve az azokból előállított termékek kibocsátása elleni hatékonyabb fellépéshez szükséges egyes intézkedésekről.
    
A bizottság azt követően utasította el az LMP javaslatait, hogy Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium területért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy megalakult egy úgynevezett GMO munkacsoport, amely ezekkel az ügyekkel foglalkozik, és a beterjesztetteknél egzaktabb módon kívánja megfogalmazni a GMO mentesség fenntartásával kapcsolatos törvényi szabályokat.
    
Az országgyűlési képviselők ugyanakkor kérték a helyettes államtitkárt, hogy a munkacsoport mielőbb terjessze javaslatait a bizottság elé.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player