Programajánló
Február 2023
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Ebben a hónapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leválthatĂł
Magazin
Uccai dumák
Ma már tudom, szeretnék olyan lenni
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
Szent sz*r! Batmobil a pokolbĂłl!
Mezõgazdaság Mezõgazdaság
OGY - Fenntartható fejlõdés bizottsága: egyetértés a GMO mentességben
MTI   2011 September 19, Monday  

(MTI) - Az Országgyûlés fenntartható fejlõdés bizottságának hétfõi ülésén az országgyûlési képviselõk pártállástól függetlenül egyetértettek abban, hogy Magyarország génmódosított szervezetektõl (GMO) való mentességét továbbra is fenn kell tartani.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az Országgyûlés fenntartható fejlõdés bizottságának hétfõi ülésén az országgyûlési képviselõk pártállástól függetlenül egyetértettek abban, hogy Magyarország génmódosított szervezetektõl (GMO) való mentességét továbbra is fenn kell tartani.

Ennek jegyében egyhangúlag fogadták el a genetikailag módosított szervezetektõl mentes Alpok-Adria kezdeményezéshez való csatlakozásról szóló országgyûlési javaslathoz benyújtott mezõgazdasági bizottsági módosító javaslatot. A javaslat a fenntartható fejlõdés bizottságának önálló indítványát pontosította.
    
Magyarország GMO mentességének fenntartása mellett a honatyák ugyanakkor elutasították a Lehet Más a Politika génmódosított szervezetek kibocsátásával szembeni hatékonyabb fellépéshez szükséges egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatát.
    
Az LMP törvényjavaslatával kapcsolatban Szabó Rebeka, az ellenzéki párt képviselõje arról beszélt, hogy a GMO mentesség fenntartása érdekében az LMP úgy ítélte meg, hogy szükség volna a Büntetõ törvénykönyv módosítására, azaz egy olyan tényállás bevezetésére, amely a géntechnológiával való visszaélést büntetné. Javaslatuk szerint ez 2-tõl 8 évig terjedõ szabadságvesztést vonna maga után. Javasolták továbbá egy adatbázis létrehozását, amelybõl a fogyasztók tájékozódhatnának az élelmiszerek összetételérõl, és esetleges GMO tartalmáról.
    
Ehhez a törvényjavaslathoz a párt benyújtott egy országgyûlési határozati javaslatot is a géntechnológiával módosított szervezetek, illetve az azokból elõállított termékek kibocsátása elleni hatékonyabb fellépéshez szükséges egyes intézkedésekrõl.
    
A bizottság azt követõen utasította el az LMP javaslatait, hogy Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium területért felelõs helyettes államtitkára arról beszélt, hogy megalakult egy úgynevezett GMO munkacsoport, amely ezekkel az ügyekkel foglalkozik, és a beterjesztetteknél egzaktabb módon kívánja megfogalmazni a GMO mentesség fenntartásával kapcsolatos törvényi szabályokat.
    
Az országgyûlési képviselõk ugyanakkor kérték a helyettes államtitkárt, hogy a munkacsoport mielõbb terjessze javaslatait a bizottság elé.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player