ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Nyolc Corvette-ritkasåg zuhant bele egy víznyelÔbe Kentuckyban
Önkormányzatok Önkormányzatok
Fegyelmit javasol az ÁSZ a XI. kerĂŒlet jegyzĂ”je ellen
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 January 11, Tuesday  

A jegyzĂ” elleni fegyelmi eljĂĄrĂĄs megindĂ­tĂĄsĂĄt javasolja a XI. kerĂŒlet kĂ©pviselĂ”-testĂŒletĂ©nek az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k (ÁSZ).
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A jegyzĂ” elleni fegyelmi eljĂĄrĂĄs megindĂ­tĂĄsĂĄt javasolja a XI. kerĂŒlet kĂ©pviselĂ”-testĂŒletĂ©nek az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k (ÁSZ). A kerĂŒlet 2007-2010 közötti gazdĂĄlkodĂĄsĂĄnak ellenĂ”rzĂ©sĂ©rĂ”l kĂ©szĂŒlt, kedden nyilvĂĄnossĂĄgra hozott ÁSZ-jelentĂ©s szerint a jegyzĂ”t a teljesĂ­tĂ©sek igazolĂĄsĂĄnak Ă©s az utalvĂĄnyok ellenjegyzĂ©sĂ©nek hiĂĄnyossĂĄgaiĂ©rt, hibĂĄiĂ©rt terheli felelĂ”ssĂ©g. A törvĂ©ny szerint ugyanis a jegyzĂ” köteles a polgĂĄrmesteri hivatalban olyan pĂ©nzĂŒgyi irĂĄnyĂ­tĂĄsi Ă©s ellenĂ”rzĂ©si rendszert mĂ»ködtetni, amely biztosĂ­tja az önkormĂĄnyzat forrĂĄsainak szabĂĄlyszerĂ», szabĂĄlyozott felhasznĂĄlĂĄsĂĄt.

Az elkĂ©szĂŒlt jelentĂ©st kedden adta ĂĄt Hoffmann TamĂĄsnak, a kerĂŒlet polgĂĄrmesterĂ©nek Sepsey TamĂĄs. Az ÁSZ fĂ”igazgatĂł-helyettese a sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn elmondta azt is: a szĂĄmvevĂ”k ezeket a hiĂĄnyossĂĄgokat mĂĄr az öt Ă©vvel ezelĂ”tti ellenĂ”rzĂ©snĂ©l is kifogĂĄsoltĂĄk, de az ĂŒgyben nem törtĂ©nt vĂĄltozĂĄs, ezĂ©rt javasoltĂĄk a felelĂ”ssĂ©gre vonĂĄst.
A 2007 Ă©s 2010 elsĂ” negyedĂ©ve közötti idĂ”szakot vizsgĂĄlĂł jelentĂ©s megĂĄllapĂ­tĂĄsai szerint az önkormĂĄnyzat a költsĂ©gvetĂ©sek vĂ©grehajtĂĄsa sorĂĄn a pĂ©nzĂŒgyi egyensĂșlyt minden Ă©vben biztosĂ­totta. Az összegzĂ©sbĂ”l a többi között azt is kiderĂŒl: a vizsgĂĄlt idĂ”szakban Újbuda nem kĂ©szĂŒlt fel eredmĂ©nyesen - a belsĂ” szabĂĄlyozottsĂĄg Ă©s a szervezettsĂ©g terĂ©n - az eurĂłpai uniĂłs forrĂĄsok igĂ©nybevĂ©telĂ©re, a tĂĄmogatĂĄsok felhasznĂĄlĂĄsĂĄra.
Sepsey TamĂĄs kĂ©rdĂ©sre vĂĄlaszolva arrĂłl is beszĂ©lt: az ellenĂ”rzĂ©s sorĂĄn nem foglalkoztak azokkal a "nagy ĂŒgyekkel", amelyeket a kerĂŒlet elĂ”zĂ” vezetĂ©se alatt többször nyilvĂĄnosan is bĂ­rĂĄlt az akkor ellenzĂ©kben lĂ©vĂ” Fidesz-KDNP, mert az ÁSZ a pĂ©nzĂŒgyi egyensĂșlyt vizsgĂĄlta.
Az ÁSZ jelentĂ©sĂ©vel kapcsolatban a XI. kerĂŒleti önkormĂĄnyzat a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©get arrĂłl tĂĄjĂ©koztatta: a szĂĄmvevĂ”szĂ©ki jelentĂ©st a kĂ©pviselĂ”-testĂŒlet elĂ© kell terjeszteni, a jegyzĂ” elleni fegyelmi eljĂĄrĂĄs indĂ­tĂĄsĂĄrĂłl a testĂŒlet dönt 30 napon belĂŒl. A vizsgĂĄlat megĂĄllapĂ­tĂĄsainak legenyhĂ©bb következmĂ©nye, hogy a fegyelmi eljĂĄrĂĄs sorĂĄn a jegyzĂ” megrovĂĄst kap, a legsĂșlyosabb következmĂ©ny, ha a fegyelmi eljĂĄrĂĄs hivatalvesztĂ©ssel jĂĄr.
A kerĂŒlet közlemĂ©nyĂ©ben egyebek mellett az is szerepel: elfogadjĂĄk az ÁSZ ĂĄltal tett javaslatokat, Ă©s ezeknek megfelelĂ” döntĂ©seket hoznak a következĂ” hĂłnapokban. Az eddig kifizetett uniĂłs pĂĄlyĂĄzatĂ­rĂłi dĂ­jak szerzĂ”dĂ©seit - kĂŒlönösen az ÁSZ ĂĄltal emlĂ­tetteket - felĂŒlvizsgĂĄljĂĄk, a sikertelen pĂĄlyĂĄzatokĂ©rt kifizetett rĂ©szletet visszakövetelik az adott cĂ©gtĂ”l, ennek Ă©rdekĂ©ben tĂĄrgyalĂĄsokat kezdenek. A jövĂ”ben a pĂĄlyĂĄzatĂ­rĂł vĂĄllalkozĂłknak csak akkor fizetnek sikerdĂ­jat, ha a pĂĄlyĂĄzatot elfogadtĂĄk Ă©s nyertesnek nyilvĂĄnĂ­tottĂĄk.
Tavaly decemberben a belsĂ” pĂ©nzĂŒgyi ellenĂ”rzĂ©s - ÁSZ ĂĄltal is feltĂĄrt - hiĂĄnyossĂĄgai miatt Ășj pĂ©nzĂŒgyi szabĂĄlyzat kĂ©szĂŒlt. Az ĂĄllamhĂĄztartĂĄson kĂ­vĂŒlre - pĂ©ldĂĄul a civil szervezeteknek nyĂșjtott - tĂĄmogatĂĄsok kifizetĂ©sĂ©re Ășj elszĂĄmolĂĄsi rendszert dolgoztak ki. Ennek elfogadĂĄsa a költsĂ©gvetĂ©si rendelet kihirdetĂ©sĂ©vel egyidejĂ»leg, 2011 februĂĄrjĂĄban vĂĄrhatĂł. Az eddigi elĂ”leg-kifizetĂ©si gyakorlatot pedig megszĂŒntetik.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player