ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
RendÔrség RendÔrség
Finisben a kötelezÔ kampåny
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 November 22, Monday  

Vasårnap estig több mint 220 ezren våltottak kötelezÔ biztosítåst a piacvezetÔ Netrisk. hu biztosítåsi portålon.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
VasĂĄrnap estig több mint 220 ezren vĂĄltottak kötelezĂ” biztosĂ­tĂĄst a piacvezetĂ” Netrisk. hu biztosĂ­tĂĄsi portĂĄlon. A korĂĄbbi Ă©vek tendenciĂĄi alapjĂĄn az utolsĂł 10 napban mĂ©g ugyanennyi ĂĄtszerzĂ”dĂ©s vĂĄrhatĂł, a vĂĄltĂłk szĂĄma Ă­gy csak a Netrisken elĂ©rheti a 440 ezret, orszĂĄgosan pedig a 2 milliĂłt. Az Ășj szerzĂ”dĂ©sek felĂ©t a K&H Ă©s az Allianz köti, Ă”ket pedig a legolcsĂłbb kĂ©t biztosĂ­tĂł követi, az Astra Ă©s a KÖBE. A biztositas. hu ĂŒgyvezetĂ”je szerint idĂ©n vĂ©get Ă©r a kötelezĂ” dĂ­jak Ă©vek Ăłta tartĂł folyamatos csökkenĂ©se, egyszerĂ»en nincs tovĂĄbbi dĂ­jcsökkentĂ©si lehetĂ”sĂ©gĂŒk a biztosĂ­tĂłknak. A kotelezo. hu portĂĄl szerint is rohamra lehet szĂĄmĂ­tani az utolsĂł napokban, vĂĄrhatĂłan mĂ©g 7-800 ezer autĂłs köt Ășj szerzĂ”dĂ©st.

VasĂĄrnap ĂĄtlĂ©pte a 220 ezret a piacvezetĂ” Netrisk. hu biztosĂ­tĂĄsi portĂĄlon kötelezĂ”t vĂĄltĂłk szĂĄma, ami idĂ”arĂĄnyos Ășj rekord. A korĂĄbbi Ă©vek trendjei alapjĂĄn a kampĂĄny utolsĂł 10 napjĂĄban mĂ©g meg is duplĂĄzĂłdhat az ĂĄtszerzĂ”dĂ”k szĂĄma, ami legalĂĄbb 440 ezer vĂĄltĂłt jelentene a Netrisken, 40 szĂĄzalĂ©kkal többet a mĂșlt Ă©vi, 320 ezres csĂșcsnĂĄl. A mĂșlt Ă©vi arĂĄnyok alapjĂĄn ezĂ©rt egyre valĂłszĂ­nĂ»bb, hogy az orszĂĄgosan kötelezĂ” biztosĂ­tĂĄst vĂĄltĂł autĂłsok szĂĄma is rekordot dönt az idĂ©n, elĂ©rve a 2 milliĂłt. Így az idei lenne az elsĂ” kötelezĂ” kampĂĄny, amelyben az autĂłsok több mint fele Ă©l a felkĂ­nĂĄlt lehetĂ”sĂ©ggel.
Az åtszerzÔdéssel elért megtakarítås åtlagosan meghaladja a 13 ezer forintot, ami ugyanakkor a konkrét esetekben sokszor több tízezer forintos megtakarítåst jelent. A Netrisken eddig elvégzett, 4,8 millió díjszåmítåsból 4,5 millió esetben jött ki kedvezÔbb a meglévÔ biztosítåsi díjnål, ami csaknem 94 szåzalékos aråny.
A biztosĂ­tĂłk erĂ”sorrendjĂ©t nĂ©zve a mezĂ”ny nĂ©gy rĂ©szre szakadt. Az Ășj kötelezĂ” biztosĂ­tĂĄsi szerzĂ”dĂ©sek felĂ©t a K&H Ă©s az Allianz köti, mely kĂ©t tĂĄrsasĂĄgot sokan akkor is kivĂĄlasztjĂĄk, ha csak a mĂĄsodik, harmadik legkedvezĂ”bb ĂĄrat kĂ­nĂĄljĂĄk. A kĂ©t tĂĄrsasĂĄgot az Astra Ă©s a KÖBE követi, majd a Posta Ă©s az MKB BiztosĂ­tĂł ĂĄll, melyek mĂ©g 5 szĂĄzalĂ©k feletti rĂ©szesedĂ©st tudnak kiszakĂ­tani a kötelezĂ”-piacbĂłl. A többi nyolc biztosĂ­tĂłtĂĄrsasĂĄg egyĂŒttes rĂ©szesedĂ©se csupĂĄn 18 szĂĄzalĂ©k.
A biztositas. hu alkuszi portĂĄl ĂĄltal kĂ©szĂ­tett elemzĂ©s szerint 5 ezer forint körĂŒl van az a lĂ©lektani hatĂĄr, melyĂ©rt az autĂłsok mĂĄr meggondoljĂĄk a biztosĂ­tĂłvĂĄltĂĄst. MĂ­g az 1-2 ezer forintos megtakarĂ­tĂĄs csak az autĂłsok 10 szĂĄzalĂ©kĂĄt kĂ©szteti vĂĄltĂĄsra, 5-6 ezer forintĂ©rt mĂĄr minden mĂĄsodik, tĂ­zezer forintos megtakarĂ­tĂĄs esetĂ©ben pedig mĂĄr szinte mindenki Ășj biztosĂ­tĂłhoz szerzĂ”dik.
A biztosĂ­tĂłk közĂŒl - akik idĂ©n ismĂ©t rekordösszegeket költöttek hirdetĂ©sre -, minden tĂĄrsasĂĄg megprĂłbĂĄlt a lehetĂ” legtöbb ĂŒgyfelet szerezni a kilowatt alapĂș tarifĂĄk bevezetĂ©se kapcsĂĄn. Sokan azonban most tanĂĄcstalanul ĂĄllnak közĂŒlĂŒk, mert a 18 ezer forintra leesĂ” ĂĄtlagdĂ­j miatt jelentĂ”s vesztesĂ©geket lesznek elkönyvelni jövĂ”re.
RĂĄcz IstvĂĄn, a Biztositas. hu ĂŒgyvezetĂ”je szerint vĂ©ge a kötelezĂ” dĂ­jak Ă©vek Ăłta tartĂł folyamatos csökkenĂ©sĂ©nek, mivel egyszerĂ»en nincs tovĂĄbbi dĂ­jcsökkentĂ©si lehetĂ”sĂ©gĂŒk a biztosĂ­tĂłknak. Az alkusz szerint, ezĂ©rt jövĂ”re az autĂłsok az egyĂ©b biztosĂ­tĂĄsaik dĂ­jĂĄnak csökkentĂ©se felĂ© fordulnak majd. MĂĄr az idei kampĂĄnyban is tĂ­zezrek vĂĄltanak olcsĂłbb CASCO-ra, ahol az ĂĄtlagos megtakarĂ­tĂĄs mintegy hĂĄromszorosa a kötelezĂ” biztosĂ­tĂĄsnĂĄl elĂ©rhetĂ”nek. A közel 35 ezer forintos ĂĄtlagos CASCO megtakarĂ­tĂĄs, egyĂŒtt jĂĄr a 90 ezer forint körĂŒli ĂĄtlagdĂ­j 50 ezer forintra csökkenĂ©sĂ©vel. EnnyiĂ©rt mĂĄr olyanok is megfontoljĂĄk a CASCO megkötĂ©sĂ©t, akik korĂĄbban annak magas ĂĄra miatt nem kötöttek ilyen biztosĂ­tĂĄst.
Az idei kampĂĄnyban az is kiderĂŒlt, hogy azok, akik 2010 Ă©vközben vettĂ©k jĂĄrmĂ»veiket Ă©s ezĂ©rt kötelezĂ”jĂŒk Ă©vfordulĂłja nem december 31-Ă©re esik, szintĂ©n Ă©lnek a biztosĂ­tĂłvĂĄltĂĄs lehetĂ”sĂ©gĂ©vel, sĂ”t ĂĄtlagos megtakarĂ­tĂĄsuk mĂ©g magasabb is, mint Ă©v vĂ©gi Ă©vfordulĂłs tĂĄrsaikĂ©.
A kotelezo. hu szerint is az utolsó napokra hagyja az autósok jelentÔs része a kötelezÔ gépjårmû-felelÔsségbiztosítåsånak megkötését. Idén tízbÔl kilenc autós talålhat magånak a meglévÔnél kedvezÔbb biztosítåst, a kampåny zåråsåig pedig még mintegy 700-800 ezer autós rohamåt jelzi elÔre.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player