ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
ElképesztÔ: Pagani replika Porsche alapokon
Jegyzet Jegyzet
9 és 1/2 randi: Film a nÔkrÔl és az értékekrÔl
MunkatĂĄrsunktĂłl   2008 February 12, Tuesday  

A 9 és 1/2 randi ismét egy magyar vígjåték, mely röbb mint amit elsÔ rånézésre mutat. Ha valaki figyelmesen szemléli a våsznat, megérti a rendezÔi szåndékot: a talmi ragyogås helyett az igazi emberi értékek adjåk a tartåst a mai vilågban is.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A A 9 Ă©s 1/2 randi fĂ”hĂ”se egy Ă­rĂłi ambĂ­ciĂłkkal megĂĄldott, de azt elaprĂłzĂł, nem Ă©pp normakövetĂ” fiatalember, de a film mĂ©gis a nĂ”krĂ”l szĂłl. Nemcsak azĂ©rt, mert a szĂ©premĂ©nyĂ» Debreceni DĂĄvid belĂ”lĂŒk Ă©l, s rĂłluk kell könyvet Ă­rnia, hanem mert a nĂ”k ismertetnek fel vele olyan alapigazsĂĄgokat, mint, hogy a szerelem Ă©s a barĂĄtsĂĄg a kĂ©t legfontosabb dolog az Ă©letĂŒnkben, s hogy bizalom, felelĂ”ssĂ©gĂ©rzet Ă©s hĂ»sĂ©g nĂ©lkĂŒl nem mĂ»ködik sem az Ă©let, sem a munka. Mindezt persz e, sok-sok humorral Ă©s poĂ©nnal teszi a film, vagyis Sas TamĂĄs, a rendezĂ”.
Hihetetlen erĂ”ssĂ©ge a filmnek, az igen jĂłl megĂ­rt Ă©s igen jĂłl megvĂĄlasztott vĂĄlasztott nĂ”i karakterek-szereplĂ”k. Nem is tudom, JordĂĄn AdĂ©lt vagy SzĂĄvai ViktĂłriĂĄt emlĂ­tsem-e elĂ”ször vagy inkĂĄbb Rezes Juditot. Mindegy is, mert egyformĂĄn jĂłl hoztĂĄk a figurĂĄt! Finom Ă©s aprĂł etĂŒdöket tudtak formĂĄlni nĂ©hĂĄny
perc alatt szĂ­vszorĂ­tĂłan Ă©s mĂ©gis mulatsĂĄgosan. Merci  (JordĂĄn  AdĂ©l) elkĂ©pesztĂ”  butasĂĄgĂĄn ĂĄtsĂŒt szeretetĂ©hsĂ©ge, Dalma (Rezes Judit) arcĂĄn Ă©s vĂĄllĂĄn   pedig szinte ott ĂŒl a magĂĄny.
Az igazi, öntudatos  mai szingli a légikísérÔ Viki, aki hatårozottsåga mögött egy melegségre és gyöngéd simogatåsra våró nÔt rejt. Szåvai Viktória meg tudja mutatni ezt a kettÔsséget. Kovåcs Patrícia a nÔi fÔszereplÔ. Hiteles tud lenni,  bår néha inkåbb komolykodó mint valóban felnÔtt, érett ember, önålló nÔ.
AzĂ©rt a fĂ©rfiak is emlĂ­tĂ©sre mĂ©ltĂłk! FenyĂ” IvĂĄn karaktere  nem tĂșl bonyolult, Ă­gy el is boldogul vele. NagyszerĂ» viszont a kicsit egyĂŒgyĂ»nek tĂ»nÔ Beni szerepĂ©ben HevĂ©r GĂĄbor. A szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p "buzi" szoftver fejlesztĂ”rĂ”l kiderĂŒl, belĂŒl Ă©rzĂ”, csupaszĂ­v Ă©s mindenek felett igaz barĂĄt. HevĂ©r GĂĄbor alakĂ­tĂĄsĂĄban lĂĄthatĂłan benne van többĂ©ves szĂ­npadi tapasztalata Ă©s ismerete.
Nos, ismĂ©t egy magyar vĂ­gjĂĄtĂ©k, mely röbb mint amit elsĂ” rĂĄnĂ©zĂ©sre mutat. Ha valaki figyelmesen szemlĂ©li a vĂĄsznat Ă©s a törtĂ©netet, megĂ©rti a rendezĂ”i szĂĄndĂ©kot , mi szerint a talmi ragyogĂĄs helyett az igazi emberi Ă©rtĂ©kek adjĂĄk a tartĂĄst a mai vilĂĄgban is. Egyet kell Ă©rtenĂŒnk vele, mĂ©g akkor is, ha az Ă©rtĂ©kek felkutatĂĄsa Ă©s elsajĂĄtĂ­tĂĄsa nevetsĂ©ges Ă©s ostoba helyzetekbe kĂ©nyszerĂ­t bennĂŒnket  - Ă©s manapsĂĄg nem is trendi!

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player