Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
A témakörbõl


A legjobb menza
Melyik a legjobb kocsma Szegeden?
Torkos Csütörtök: Együnk féláron!
A cyberkocsma
Kávét a kávéházakból!
Szegedi éttermek
Legjobb halászlé
Utolsó 7 beszólás


Új részönkormányzatok! Hogy is van ez???
Magántanár
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Szeged problémái
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Jelenlévõk
Bel�pettek:
Friss témák
Szeged
Pick Szeged 2011 nyártól
Universitas
Magántanár
Szeged még
Szeged problémái
Aki rátalál Szeged Nagy e-Könyvére...
Pick Sz. Kézilabda
Pick Szeged 2011 nyártól
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
PICK szurkolók vs. MKB szurkolók fikázós topikja
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
J
Válasz/Re:Pick Szeged 2011 nyártól
2015-VB-Katar-Tippverseny
2014-Dánia-EB-Tippverseny
Tipp - 2013 VB Espana
Játi és Winetu nagy beszégetése a világról
Pick Szeged 2009 nyártól
2012-Férfi EB Tippverseny
2011.Jún. ANKÉT-szurkolói kérdések
PickFun
A PickFunok hivatalos fóruma
Sz. Beton Vizilabda
Szeged Beton vízilabda fórum
SzTE-Szedeák
Négy között az SZTE-SZEDEÁK
Sport még
A Loki 2009 BL mérkõzései
(ön)kormányzat
Új részönkormányzatok! Hogy is van ez???
Politika még
Orbán Viktor teljhatalomra készül
Gazdaság
KSH: tovább csökkentek a reálbérek
Ami a többibe nem fér
Kétségbeesett anyuka
N�h�ny tov�bbi t�mak�r
Közlekedés: Önerõs
Közlekedés: Közlekedés még
Kultúra: Zene
Kultúra: Számítógép
Kultúra: Események
Kultúra: Filmek
Kultúra: Kultúra még
Jól-lét: Intim zóna
Jól-lét: Orvoslás
Jól-lét: Jól-lét még
F�RUM FRUM

Kezd�oldal | Sz�lk�vetett n�zet | S�g�
Keres�s:
Akt�v t�m�k az utols�
a legutols hozzszlsokat az rasztalra teheti - a legutols� hozz�sz�l�sokat az �r�asztalra teheti
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Szeged Éttermek Szegedi éttermek
|< Kezd� < El�z� 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 K�vetkez� > Utols� >|
Szerz� Hozz�sz�l�s
Naspolya
Megnézegettem itt az ajánlatokat, de egy helyet hiányolok. Nem jártatok még a Zorbában? Tisza L. krt.-Dózsa Gy. u. sarok. A leheto legfinomabb étkeket lehet enni és pontosan azt kapjuk, amit várunk a pénzünkért. Annak idején, még a tulajváltás (?) elotti Cyrano sem volt egy utolsó hely, sot, 3-4 alkalom után megjegyezték az arcunkat és szilveszter elott még egy pohár pezsgore is meghívtak. Ezt nevezem én vendégszeretetnek. Tanulhatnának egyesek belole, mert van olyan Szegeden, ahol már jóelore megsaccolják, milyen az anyagi helyzeted és onnantól a várakozó lista végére kerülsz, amelynek hosszúsága pontosan egyenes arányban van a kihült étel hofokával.
Naspolya
2000-09-28 12:17 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Átutazó
Végigolvasva az alábbiakat, úgy vélem, komolyabb
értékelést csak olyan helyekrol lehet írni, ahol
kiváló (vagy azt jól megközelíto) a konyha, törekedtek
valamilyen jellegzetes stílus, hangulat kialakítására
és nem rabolják ki a vendéget. Két-három éve én is sokat jártam az Anno-ba, jól esett,
hogy már a harmadik látogatás után tudták a pincérek, mi a
kedvenc italom és eleinte a design is tetszett. A konyhával
is meg voltam elégedve. Egy évvel ezelott már hanyatlani
kezdett a színvonal, de egy ideig még próbálkoztam.
Szomorúan olvastam, hogy Mo szerint hová jutottak.
(A névjegyemet soha nem tuztem fel -- ez az ötlet nekem
már akkor sem tetszett, amikor még csak néhány tucatból állt
a gyujtemény -- bár a cég szempontjából van benne
ráció, ezért is tartottak egy doboz rajzszöget a pulton.
Hasonlót tapasztaltam néhány angol és amerikai kocsmában, de ott
a világ minden részébol odatévedt vendégek otthonról
hozott bakjegyeket tuztek ki, mint hazájuk névjegyét.
Ez persze csak úgy érdekes, ha a pénzek bárki által elérhetok
és a kollekció folyamatosan szaporodik, nincs üveglap alatt,
etc...) Ezt tíz évvel ezelott láttam eloször egy kb. hétszáz
éves angol pub-ban és ironikus utalásnak véltem; az emberek
többségét az alkohol és a pénz egyaránt megrészegíti.Még egy kis kitéro: három hete Budán kellett ebédelnem
valakivel, a cége közelében lévo egykor igen felkapott Lugas
Étteremben (Szilágyi Erzsébet fasor). Az étel elég jó volt, de
tipikus foétel-árak 2000 - 3000 között, a boltban ezer forintért
kapható villányi (Bock, 1998) Oportó 540 forint/dl és a
magyar ásványvíz helyett "tévedésbol" olaszt hoztak 400 Ft/üveg
(2,5 dl) áron ... Igaz, a teraszon lévo asztaloknál is
damaszt-szalvéta volt. ;-)
Viszont a terítok minosíthetetlenek, egyik asztalon damaszt,
a másikon valami ritkásan szott bútorszövet, a harmadikon
csipke-utánzat. A székek is teljesen vegyesek, a normális
kárpitozott széktol a fehér muanyag "kerti" fotelig.
Továbbá: a porcelán tányért tálaláskor lecserélték egy
Arcopal üvegtányérra, ami ráadásul elo sem volt melegítve.A szegedi éttermek közül talán tízet ismerek, a három
legdrágabban csak egyszer-kétszer voltam, ennyi alapján
nem tudom jól megítélni oket. A Bounty-ba az elképesztoen lassú
kiszolgálás és egyéb alább említett okok miatt idén már be
sem tettem a lábam.Szegeden a fentebb említett kritériumok szerint szóba jöheto
éttermek közül én most a Katedrát tartom a "megéri az árát"
kategória nyertesének. A weblap-ból én nem merném megítélni a
konyha színvonalát, de eddig még minden "teszten" (hat - nyolc
alkalom) jelesre vizsgáztak.
Persze ok sem tökéletesek, legutóbb például >>Zlaty Bazant<<
feliratú alátétet tettek az ásványvizes pohár alá (!)
-- még szerencse, hogy nem vagyok antialkoholista.
Átutazó at http://independent.com
2000-09-27 09:46 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
panacea
Nálam a Classic Café van a Top-on. Próbáljátok ki, és egyet fogtok velem érteni!
panacea at http:/
2000-09-26 09:24 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Mo
Ezsias, köszi a Reneszánsz Pizzériával kapcsolatos infót, tényleg írd meg, mikor nyit, mert szeretnék ismét a vendégek között lenni.
Ezúttal kisebbfajta csalódásomnak adnék hangot. Régóta terveztem már, hogy ellátogatok a vásárhelyi úton lévo Anno étterembe, mert olyan csalogató azzal a régies design-nal, no meg nagyon sokan dícsértétek. Ami nagyon meglepett, és nagyon pozitív volt, hogy a levest mindössze kb. 10 perc várakozás után hozták ki, a második fogást pedig rögtön a leves után. Hozzáteszem, rajtunk kívül csak egy asztalnál ültek. A pincérrel, azaz a kiszolgálással sem volt semmi gond, legfeljebb az, hogy nem tudott hideg kólát prezentálni. A lényeg az, hogy ízek szempontjából ezerszer többet vártam, úgy is fogalmazhatnék, hogy semmi íze nem volt az általam rendelt, amúgy gusztusosan szervírozott ételeknek. Megkóstoltam a kedves párom vacsoráját is, és sajnos ugyanezeket tudom elmondani, azzal a különbséggel, hogy neki a leves ízlett. O vadgombócos tárkonyos levest és sült csülköt evett, én cipóban tálalt francia hagymalevest és rántott jércemellet mandulás bundában. Az egyetlen, amit ez utóbbinál értékeltem, az az, hogy valóban mandulaforgácsba forgatták a húst sütés elott, zsemlemorzsa helyett, viszont olyan rossz irányba szelték szegényt, hogy alig tudtam feldarabolni, nyúlós és rágós volt. Desszertet már nem volt kedvünk rendelni.
Egyedi ötlet az a több ezer névkártya, amit a falakra és minden létezo egyéb helyre kituznek, ugyanakkor szerintem egy ido után kiváló porfogó lesz belole.
Remélem, senkit sem bántottam meg, de ez a véleményem.
Mo at http://
2000-09-20 09:26 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Osmagyar
Ma megneztem a Katedra weboldalat. Le a kalappal! Profi design! Akiknek ilyen honlapjuk van, azoknal az etel is csak szuper lehet! Kedves "Chef"! Feltetlenul bekukkantok a Katedraba, ha Szegedre keveredek. Meg itt az USA-ban is ritka az ilyen remek kinezetu ettermi lap (menu - arakkal!). Nagyon megeheztem a lattan. Tehat celt ert a honlap. Csak gratulalni tudok!
Osmagyar at http://
2000-09-08 04:46 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Na nemá
Kösz a Váncsa írást.Ami a damasztszalvétát illeti:
Ha elmegyek a katedrába ebédelni, akkor itallal együtt 1500 Ft.-ra saccolom az átlagos fogyasztásomat. Ha ehelyett 1575-öt kellene fizetnem nekem ennyit megérne a damasztszalvéta.
De találkoztam már köztes megoldással is szép nagyméretu szövet hatású és "befogadó képességu" eldobható szalvéta formájában.Egy ilyen szinvonalú helyen, ami - gondolom én - viszonylag tehetosebb vendégkúrt céloz meg ez nem lehet kérdés. Nem szabad, hogy az legyen.Ma Pesten ebédeltem a Francia intézet melletti belga sörözoben.
Ár kicsit magasabb (kaja, sör, kávé kb 2000-2500)
Kaja már sokadszorra csak alulról kocogtatja a mércét.
Sör az természetesen van ezer féle.
Kiszolgálás korrekt.
Kicsit jobb színvonalú, de PAPIRszalvéta.Ide csak akkor menjetek, ha épp arra jártok, vagy ki akarjátok próbálni a minden elképzelheto alapanyagból fozött söröket.
Na nemá at http://
2000-09-05 20:37 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Foma
Megnéztem a Katedra honlapját. Csak annyit fuzök hozzá, hogy követendo példa!
Foma at http://www.tar.hu/foma
2000-09-05 16:08 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Chef
Örömmel olvastam az újabb véleményeket.
A damaszt-szalvéta valóban szép -- de a költségei miatt
az ételárakat 5%-al kellene emelni. Még töprengek rajta,
hogyan reagálnának erre a Vendégek...
Illetve várom az Index olvasói véleményét.Váncsa Istvánt énis nagyrabecsülöm - így egyik cikkét (remélem a keresettet)
tegnap gépbe írtuk és ezennel tálaljuk e fórum
olvasóinak is, olvasható a
http://www.katedra-etterem.hu/vancsa1979.shtm
címen. Kellemes olvasást kívánok.
Chef at http://www.katedra-etterem.hu
2000-09-05 14:07 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Agáta
Mo, köszi a címet.
Na és a Katedra hol van? Bevallom, a chef hozzászólása felkeltette az érdeklodésemet. Foleg a "bármit elkészítünk". Eszembe jut egy eset, a Hágiban történt meg velem úgy 25-30 éve. Palacsintát kértem, erre azt mondták, hogy elfogyott. Mire én: Gondolom, liszt, tojás és némi tej, szóda van még, mert akkor ha gondolják, kimegyek a konyhába és elkészítem.
Agáta at http://
2000-09-05 12:17 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
Na nemá
Nem tudom ki emlékszik még arra, amikor az ÉS-ben még Váncsa István írta a TV kritikákat? Ez úgy 20 éve lehetett.
Ebben az idoszakban volt egy egész oldalas cikke a hazai vendéglátás akkori állapotáról.
Ez egy igazi klasszikus örökbecsu írás. Elraktam, de sajnos késobb elveszett.
Ha valaki pótolni tudná a TV kritikákkal együtt az jelezze.
Na nemá at http://
2000-09-03 07:50 (El�zm�ny n�lk�li.)
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!
|< Kezd� < El�z� 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 K�vetkez� > Utols� >|
Szeged Éttermek Szegedi éttermek



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Fórum



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player