Választás
Választás 2014 - Eddig 18 550-en szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben
(MTI) - A nemzetiségi névjegyzékben szerdán 18 550 választópolgár szerepelt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén hozott megállapító határozata szerint.
Választás 2014 - Már több mint százötvenezer külhoni magyar regisztrált a választásra
Választás 2014 – Nyomozás indult egy hĂłdmezõvásárhelyi jelölt ajánlásai miatt
Választás 2014 - A nyilvántartásba vett jelölõszervezetek fele állított országos listát
Választás 2014 - Mesterházy: az országnak békességre van szüksége
Választás 2014 - MSZP: nem értelmezhetõ a Fidesz felszólítása
MTI hĂ­rek
Külföld
Ukrán válság - Kiszorították az oroszbarát tiltakozókat a Donyeck megyei hivatalból
Magyarország
A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál, nem kellett beavatkozni a magas vízállás miatt
EU
EU-csúcs - Megkezdõdött a tárgyalássorozat az ukrajnai konfliktusról
Külföld
Szerbiai választások - A szerb média szerint unalmas a kampány
Magyarság
Gulyás: óriási elõrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítással
Sport
Versenyuszoda épül Gödöllõn
Tudomány
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Külföld
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Március 23-án játszik Lengyelországban a Veszprém
Egészségügy
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
Labdarúgás
Piturca marad a román szövetségi kapitány
Bûnügy
Vádat emelt a Borsod megyei fõügyészség a fojtogató sajószentpéteri férfi ellen
Baleset
Egy gázvezeték átvágása miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
Programajánló
Június 2023
H K S C P S V
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Ebben a hónapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leválthatĂł
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Választás Választás
Választás 2014 - Vona: aki ma Magyarországon változást akar, az jobbikos
MTI   2014 February 15, Saturday  

Aki ma Magyarországon változást akar, az jobbikos - mondta a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje pártja országos kampánynyitó rendezvényén szombaton Miskolcon.
Olvasói értékelés:starstarstarstarstar / 0
Értékelje Ön is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Aki ma Magyarországon változást akar, az jobbikos - mondta a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje pártja országos kampánynyitó rendezvényén szombaton Miskolcon. Vona Gábor arról is beszélt, hogy amennyiben a Jobbik kormányra kerül, "négy éven belül biztosan rendet teremt", és bejelentette, a párt a hónap végén tüntetéshullámot indít a devizahitelesek megsegítéséért.

A kampánynyitó mintegy négyezer résztvevõje elõtt Vona Gábor úgy fogalmazott: megélhetés, rend és elszámoltatás, ezt a három pontot veszi alapul a programjuk, amelyet, ha nyernek, meg is valósítanak. Vona Gábor elmondta, amennyiben a Jobbik kormányra kerül, "négy éven belül biztosan rendet teremt", nem hagyják magukra sem a fiatalokat, sem a gyerekeket, sem a nõket, sem az idõseket. A "magyar-cigány együttélésrõl" azt mondta: tisztességes és tisztességtelen emberekre osztják a társadalmat, és ha a tisztességtelenek között a cigányok száma magasabb, akkor az nem a Jobbik hibája. A tisztességes cigányokat segítik, a tisztességteleneket azonban nem - jelentette ki.
   
Közölte, hogy február végén "tüntetéshullámot" indít el a Jobbik a devizahitelesek megsegítéséért, mert a jelenlegi kormány érdemben alig tett értük valamit. Az elmúlt évekre visszatekintve kiemelte, sokan azt várták, hogy a Jobbik tiszavirág-életû kezdeményezés lesz, de a kétharmados kormánnyal szemben a többi ellenzéki párttól eltérõen egységesen harcolták végig a négy évet. Hangoztatta: huszonnégy év telt el a rendszerváltás óta, de már "a huszonnegyedik órában vagyunk". A magyarság érdekeit véleménye szerint senki és semmi nem képviselte. Abban az országban, ahonnan félmillióan elmennek, ott nagy a baj - utalt a Fidesz vezette kormány politikájára. Úgy fogalmazott, "vándoroljon ki a Fidesz, és utaljanak õk haza".
   
A Magyar Gárdáról azt mondta, amennyiben a Jobbik megnyeri a választást, akkor "veletek, bajtársaink, a Hõsök terén találkozunk". Szólt arról is, hogy a rendteremtéshez szorosan hozzátartozik az elszámoltatás is, valójában Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes "nem más, mint egy balek", és akik ítéletet mondanak felette, azok is. Rajta kívül több "Simon Gábor" ül még a Parlamentben - tette hozzá. Ezt a kijelentését megszavaztatta a jelenlévõkkel, akik üdvrivalgással nyújtották fel kezüket.
   
A pártelnök kitért arra, hogy kormányra kerülésük esetén a mentelmi jogot eltörlik, és feloldják az ügynöklisták titkosítását is. Hangsúlyozta: hisznek a gyõzelemben, mert - mint mondta - a fiatalok körében a Jobbik a legnépszerûbb, több településen már gyõztek az idõközi önkormányzati választáson.
   
Vannak külföldi szövetségeseik, Lengyelországban, Törökországban, Oroszországban, és az "elszakított országrészekben" is - hangoztatta, hozzátéve, a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit tettekkel segítik. "Szerbia és Ukrajna uniós csatlakozása elõtt keresztbe fekszünk, amennyiben nem garantálják az ott élõ magyarok jogait" - jelentette ki. Vona Gábor azt mondta, hogy a Jobbiknak van a legjobb programja, és minden megtesznek, hogy ezt gyõzelemre vigyék, nincs szégyellnivalójuk, "nem mi tettük tönkre az országot". Ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a választást, "eggyel többen kell lenni, mint a többiek, mindenkihez el kell jutni, de persze gyõzködni kell mindenkit, hogy õrá is szükség van - tette hozzá a pártelnök. Vona Gábor beszéde elõtt a Jobbik több tisztségviselõje is felszólalt. Murányi Levente, a párt országgyûlési képviselõje hangsúlyozta, céljuk az is, hogy "ne kelljen szocialistákat, liberálisokat látni a haza házában". A hazáért, a nemzetért való munkát a Jobbik lételemének nevezte.
   
Sneider Tamás, a párt alelnöke arról szólt, hogy a kormány az egykulcsos adóval nemcsak társadalmilag, de területileg is kettévágta az országot. Véleménye szerint a Budapesten és környékén, illetve a Dunántúlon élõk járnak jól, az átlagos keresetû magyar embereknek azonban nem hogy növekedett, inkább csökkent a jövedelme. Dúró Dóra, a párt legfiatalabb országgyûlési képviselõje azt mondta, kormányra kerülésük esetén 5 százalékra mérsékelnék az alapvetõ gyermekellátási cikkek áfáját, a két- vagy több gyermekes szülõk pedig jelentõs adókedvezményt vehetnének igénybe. Célunk az - mondta -, hogy "visszafoglaljuk közös hazánkat", a fiatalok ne más országokban keressék a boldogulásukat.
   
Farkas Gergely, a párt ifjúsági tagozatának elnöke szerint a Jobbik gyõzelme "Magyarország diadala lesz". Jakab Péter, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke felszólalásában azt emelte ki, hogy a Jobbik "háromszor veri vissza" a Fideszen és az MSZP-n a munkanélküliséget, "a növekvõ cigánytelepeket" és a magyarság "rabszolgaként dolgoztatását" a kormány stratégiai partnereinél.
   
Volner János alelnök szerint ha kormányzati pozícióba kerülnek, nem "50 kilós rettegõ rendõrök" állnak majd szembe a bûnözõkkel, hanem "a csendõrök és a Magyar Gárda". Megemlítette azt is, hogy mivel "tömegessé vált a nemi erõszak", elkövetõi és a pedofilok ellen bevezetnék a kémiai kasztrálást.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpontContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player