ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Az ítélet råd méretett
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Minden idÔk legbiztonsågosabb autója a Tesla "S"
Jegyzet Jegyzet
ElmĂșlt egy Ă©v
TrĂĄser LĂĄszlĂł   2007 December 31, Monday  

Egy Ă©v az ifjĂșnak olykor hosszĂș idĂ”, az öreg mĂ©g mint kincset szorĂ­tnĂĄ markĂĄba, hogy vĂ©gre megnĂ©znĂ© alapost, de mint vĂ­z csurran kezedbĂ”l, a lĂĄthatatlan IdĂ” mĂĄr illan is tova...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
ÖrĂŒlĂŒnk vagy bĂĄnkĂłdunk miatta: elmĂșlt egy Ă©v. ÉszrevesszĂŒk majd a vĂĄltozĂĄsokbĂłl vagy sem: de szokott naptĂĄrunk fiĂłk mĂ©lyĂ©re, kosĂĄrba kerĂŒl, ha 2007 elmĂșlt. Mire Ă©szbe kaptunk hogy elkezdĂ”dött mĂĄr el is szĂĄllott. MiĂ©rt van Ă­gy? Az IdĂ” mĂșlĂĄsĂĄt nem tudjuk sem lassĂ­tani ha fölöttĂ©bb ritkĂĄn jĂłval kĂ©nyeztet, sem gyorsĂ­tani ha szokottan gyötör. KĂ©nyszerĂ»n tĂ»rjĂŒk, vagy lĂĄzadozva viseljĂŒk mit rĂĄnk mĂ©r a Sors. EgyikĂŒnk hosszabb, mĂĄs rövidebb szakaszon cipeli terhĂ©t, messzebb vagy csak marad közelĂ©bb Ă©letĂștjĂĄn a kĂ©retlen szĂŒletĂ©stĂ”l.
Helyi dicsĂ”sĂ©get aratsz, vilĂĄgraszĂłlĂłt, aprĂł gyĂ”zelmet vagy csak teszed a dolgod, mint eleid is mindig... Emennek mĂ©g tĂĄvozĂĄsĂĄt sem vettĂ©k Ă©szre, mikĂ©nt egĂ©sz Ă©letĂ©t... MĂĄsikrĂłl tudjĂĄk hogy elhaladt, de csak megkönnyebbĂŒlt sĂłhaj kĂ­sĂ©ri utolsĂł ĂștjĂĄn, mikĂ©nt szomszĂ©dja elmĂșlĂĄsĂĄt Ă”szinte könnyekkel fogadjĂĄk közeli s tĂĄvoli barĂĄti egyarĂĄnt... Egyre megy.
MagasbĂłl nĂ©zve: mind halad, bölcsĂ”tĂ”l a sĂ­rig. Vagy csak helyben jĂĄr. De nem ĂĄllhat ki egyik sem a sorbĂłl. Aki ideje elĂ”tt adja fel, tĂĄn neki is Ă­gy volt megĂ­rva. Az emberĂșt sokfĂ©lesĂ©ge, mely mĂ©gis egy, mĂĄra oly köznapi felismerĂ©s, melyĂ©rt fabatkĂĄt sem adnak a bölcselĂ”k.
E szĂŒntelen kavargĂĄsban hogy egy esztendĂ” elszelelt, annyi csak. Miatta Ă©gi s földi verkli meg nem ĂĄll, hisz mĂĄr sarkadba lĂ©ptek utĂłdaid, mikĂ©nt te is ott nyomulsz atyĂĄd mögött. Egy Ă©v az ifjĂșnak olykor hosszĂș idĂ”, az öreg mĂ©g mint kincset szorĂ­tnĂĄ markĂĄba, hogy vĂ©gre megnĂ©znĂ© alapost, de mint vĂ­z csurran kezedbĂ”l, a lĂĄthatatlan IdĂ” mĂĄr illan is tova... MosolyĂĄt, bĂĄvĂĄn ĂĄmulĂł hĂ­veit hĂĄtrahagyva  -  2007 a kĂĄprĂĄzatos fĂ©nybĂ”l homĂĄlyba hull ... MĂ©g intenĂ©k felĂ©, mĂ©g hinnĂ©m, csak mulatsĂĄg tĂĄvozĂĄsa, hiszen most Ă©rkezett! Ám az óév napja leĂĄldozott s lĂĄm, mĂĄr lĂłdul is tova. Egy Ă©v elmĂșlt, ĂłrĂĄja lejĂĄrt.
Majd mondhatjuk, ha adatik: tĂșlĂ©ltĂŒk megint. MĂ©g Ă©szbe sem vettĂŒk a bĂșcsĂșt, de mĂĄr is belĂ©pĂŒnk az Ășjabb esztendĂ” kapujĂĄn, 2008 vivĂĄt!
És mĂ©g? Mennyi mĂ©g? De hiszen NĂ©ked magyarĂĄzzam? Most tölts bort a rideg kupĂĄba, orcĂĄdra mosolyt, kezdĂ”dik az Ășjabb fordulĂł. Lesz mĂ©g okod borĂșra elĂ©g. Most örĂŒlj, tudatlanul. Nem vĂĄrva mĂĄst, csak mi közelĂ­t. A JövĂ”.    

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player