Programajánló
Szeptember 2021
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszú távra eldől, az ország merre halad tovább
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Változó világ
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Plusz 70 lóerőt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Játékok, versenyek, fesztiválok Játékok, versenyek, fesztiválok
Tízezer embert várnak az ügető szilveszterre
Független Hírügynökség   2007 December 28, Friday  

Tízezer embert várnak az év utolsó napján a fővárosi Kincsem Parkba, az ország legnagyobb szabadtéri szilveszteri rendezvényére. Ez az utolsó állami rendezésű program ott, hiszen a lóversenyt jövőre privatizálják.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Az idei versenyévad a vezetők szerint sikeresnek mondható, bár a forgalom tavaly óta 10-15 százalékkal csökkent.

Csaknem 10-15 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak a hazai lóversenyre az elmúlt évben, mint a tavalyi versenyévadban. Pontos számot még nem lehet tudni, hiszen az egyik legnagyobb esemény, az ügetőszilveszter még hátravan.

Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ennek ellenére rendkívül sikeresnek értékeli az elmúlt évet. Ennek egyik oka, hogy végre megoldódott, hogyan finanszírozzák a lovassportot: jövőre ugyanis privatizálják. A pályázati kiírásban - egyebek mellett - szerepel az, hogy a lóversenyzés fennmaradását a következő 20 évben biztosítani kell. Az igazgató szerint egy-két éven belül a tőkeinjekció hatására érdemi változások lehetnek.

Vajtó Lajos sikerként értékelte azt is, hogy a tulajdonosok az elmúlt évben csaknem 100 versenylovat vásároltak Angliából, Franciaországból és Németországból. Ezek nagyon jó pedigrével rendelkező állatok, amelyek először a versenyzésben mutathatják meg tudásukat, később pedig a tenyésztésben is nagy szerepük lehet.

Mindemellett sikerként könyvelhető el pusztán az is, hogy él a magyar lóversenyzés - fogalmazott Vajtó Lajos. A szomszédos országokban ugyanis hanyatlik ez a sportág, a magyar lovassport iránt viszont egyre nagyobb a külföldi érdeklődés. Még a franciák - akik Európa éllovasai - is Magyarországra jöttek egy-egy neves eseményre.

Vajtó Lajos hangsúlyozta, hogy az idei évből még hátravan az egyik legnagyobb eseményük, az ügetőszilveszter. Ez Magyarország legnagyobb szabadtéri rendezvénye, ami az év utolsó napján délután kettő órakor kezdődik. Mivel a privatizáció előtt ez az utolsó állami szilveszter, idén szilveszterkor mindenki ingyen mehet be a Kincsem Parkba. Ott számos program, látványos események - egyebek mellett kaszkadőr show - várja az érdeklődőket, illetve lesz sörsátor, melegedő és zene is. Ezúttal is megrendezik a Bubik István Emlékversenyt, amelynek keretében - mások mellett - Fábry Sándor humorista, Kőbán Rita olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakos, illetve Piroch Gábor kaszkadőr is nyeregbe száll. Az igazgató azt mondta, hogy a nagyszabású rendezvényre tízezer embert várnak.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player