Programajánló
November 2017
H K S C P S V
30311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi műsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Zenei hírek
Guano Apes a SZINpadon!
Macy Gray a SZIN egyik legnagyobb sztárja
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Bulvár
Kreatív drogcsempészeket fogtak Barcelonában
Felmentették Vajnai Attilát az önkényuralmi jelkép viselésének vádja alól
Játék
Testreszabott száguldozás
GTR2 - Nagyszerű autóverseny
Buli
HunDeep
The Freak Factory
Autók
Múzeumba került az első, 1898-ban készült Porsche
SzTE hírek SzTE hírek
Korda György megadta! - Jótékony póker a TIK-ben
kmn   2006 November 13, Monday  
Image
Korda György nem énekelni, hanem pókerezni érkezett péntek délután a TIK-be. Játszott és kommentált is a jótékonysági versenyen. Hallgasson interjút, olvassa el beszámolónkat és nézegessen képeket!
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

A keddi és szerdai selejtezők után pénteken délután rendezték a TIK-ben, az I. Korda György Egyetemi Jótékonysági Pókerverseny döntőjét, ahol többek között a rendezvény névadója, Korda "All In" György is asztalhoz ült.

Kezdés előtt a szervezők és a főszereplő között kisebb nézeteltérés támadt, hiszen míg a helyiek mindenképpen játékra akarták bírni Kordát, addig ő elsősorban kommentálni szerette volna az eseményeket. Az énekes többször hangsúlyozta, hogy szívesen játszik, azonban a nézők számára hamar unalmassá válhat a három asztalon egyszerre folyó küzdelmek követése kommentár nélkül. A szervezők mindeközben azzal igyekezték asztal mellé ültetni az elmúlt években tévés pókerközvetítéseivel elhíresült énekest, hogy a jelentkezők túlnyomó többsége pontosan a vele való játék élményéért indult a versenyen. Végül közös megegyezéssel abban maradtak, hogy ha Korda kiesik - ami a Texas Hold'em játék sajátosságaiból adódóan akár az első, akár az utolsó körben is megeshet tapasztalattól függetlenül -, onnantól kommentárjával szórakoztatja majd a jelenlévőket.
Végül ennek egy érdekes elegye valósult meg a gyakorlatban: Korda asztalánál egyszerre játszott és kommentálta is az ott folyó partikat. Így aztán a TIK alagsori előadótermében összegyűlt közönség is szinte kizárólag a középső asztalt körbeállva követte a verseny eseményeit.

Korda megfontoltan játszott, ritkán kockáztatott, bár még így is többször húzta csőbe ellenfeleit egy-egy blöffre bemondott all innel, amelyek után rendszerint kedélyes hangulatban látta el tanácsokkal a mellette ülő, nála évtizedekkel fiatalabb egyetemista játékosokat. Volt akinek konkrétan a blöffölés technikáját magyarázta, másoknak egyenesen szurkolt, míg a saját gyenge lapjai miatt mosolyogva fedte meg sorozatosan a vele szemben ülő osztólányt. Egy-egy all in-party alkalmával pedig a tévéközvetítések hangulatát idéző hevességgel és átéléssel, néha szinte kiabálva követte az eseményeket, látható tetszést, sokszor nevetést kiváltva a közönségből.
Bár komoly versenynek hirdették a szervezők az eseményt, Korda könnyed, baráti pókerparti hangulatot keltett a terem közepén. Feszültebb, valódi pókerarcú partik inkább a két szélső asztaloknál zajlottak, ahol viszont néha a játékosokon kívül szinte senki sem tartózkodott.

A jótékonysági versenyen meghívott vendégként játszott még többek között Vajda Attila olimpiai bronzérmes kenus és Meiszter Gábor, a K-1 magyar bajnoka is. A korábban beígért Majkát viszont nem láttuk, bár láthatóan senkinek nem is hiányzott. Korda vitte magával az eseményt.

Az első szünet idejét, ami eredetileg némi pihenést biztosított volna a játékosoknak, a jelenlévők javarésze az énekes-házaspárral való fotózásra szánta. Merthogy elkísérte az egyik játékos által csak All In Papának hívott Kordát felesége, Klárika is, aki a délután folyamán inkább háttérbe húzódva követte az eseményeket.

A szervezők kérdésünkre elmondták, hogy összesen majdnem kétszázötvenen jelentkeztek a versenyre, nevezési díj nem volt és a győztesek sem pénzjutalmat, hanem tárgynyereményeket kapnak majd. Mivel a meghívott vendégek között profi játékosok is voltak, így külön hirdetnek győztest köztük és az amatőr versenyzők között.
A szponzori és a versenyek helyszínein felállított urnákban gyűjtött adományokból az I. Korda György Egyetemi Jótékonysági Pókerverseny szervezői a szegedi gyermekklinikát támogatják majd, a befolyt összeg átadása előre láthatóan jövő hét hétfőn lesz, sajtótájékoztatóval összekötve.

Távozásunkkor még tartottak a játszmák, Korda is partiban volt még, így a végeredményről később számolunk be.


Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player