ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Plusz 70 lóerÔt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
KĂŒlföld KĂŒlföld
Orosz lapok: nem vĂĄrhatĂł radikĂĄlis fordulat az olajmĂĄgnĂĄs bĂŒntetĂ”ĂŒgyeinek ĂșjratĂĄrgyalĂĄsĂĄtĂłl
MTI   2013 December 26, Thursday  

A Yukos (Jukosz) orosz olajcĂ©g volt vezetĂ” jogĂĄsza szerint nem vĂĄrhatĂł radikĂĄlis fordulat Mihail Hodorkovszkij bĂŒntetĂ”ĂŒgyeinek ĂșjratĂĄrgyalĂĄsĂĄtĂłl.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A Yukos (Jukosz) orosz olajcĂ©g volt vezetĂ” jogĂĄsza szerint nem vĂĄrhatĂł radikĂĄlis fordulat Mihail Hodorkovszkij bĂŒntetĂ”ĂŒgyeinek ĂșjratĂĄrgyalĂĄsĂĄtĂłl.

VezetĂ” orosz lapok jogĂĄszok vĂ©lemĂ©nyĂ©t közöltĂ©k csĂŒtörtökön a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg elnökĂ©nek döntĂ©sĂ©rĂ”l. Vjacseszlav Lebegyev, az orosz legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg elnöke szerdĂĄn perĂșjrafelvĂ©telt rendelt el Mihail Hodorkovszkij, az orosz olajcĂ©g volt fĂ”rĂ©szvĂ©nyese Ă©s ĂŒzlettĂĄrsa, Platon Lebegyev kĂ©t bĂŒntetĂ”ĂŒgyĂ©ben. UtasĂ­tĂĄsĂĄt azonban mĂ©g a bĂ­rĂłsĂĄg vezetĂ” testĂŒletĂ©nek is meg kell vitatnia.
   
Dmitrij Gololobov, a Yukos volt vezetĂ” jogĂĄsza a Vedomosztyi cĂ­mĂ» napilapnak nyilatkozva Ăłvott a tĂșlzott optimizmustĂłl. Szerint a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg elnöke "csak meg akar szabadulni Hodorkovszkij Ă©s Lebegyev ĂŒgyĂ©ben az ĂŒgyvĂ©dek ĂĄltal benyĂșjtott összes panasztĂłl". Pavel Ogyincov, a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg szĂłvivĂ”je elmondta, a Yukos-ĂŒgyek ĂșjratĂĄrgyalĂĄsĂĄt az Emberi Jogok EurĂłpai BĂ­rĂłsĂĄgĂĄnak nyĂĄron hozott hatĂĄrozata indokolta. Ezt OroszorszĂĄg nem fellebbezte meg, ezĂ©rt az törvĂ©nyerĂ”re emelkedett. 

A Vedomosztyi hozzĂĄtette: a felĂŒlvizsgĂĄlat mĂ©g nem jelenti azt, hogy az orosz bĂ­rĂłsĂĄgok megvĂĄltoztatnĂĄk az Ă­tĂ©leteket. A strasbourgi szĂ©khelyĂ» testĂŒlet jĂșlius 25-Ă©n megĂĄllapĂ­totta, hogy a kĂ©t orosz ĂŒzletemberrel szemben csalĂĄs Ă©s adĂłelkerĂŒlĂ©s cĂ­mĂ©n emelt vĂĄdak megalapozottak voltak ugyan, az elĂ­tĂ©lĂ©sĂŒkhöz vezetĂ” oroszorszĂĄgi eljĂĄrĂĄs sorĂĄn azonban megsĂ©rtettĂ©k emberi jogaikat. Az eurĂłpai bĂ­rĂłsĂĄg szerint emellett jogtalanul terheltĂ©k rĂĄ Hodorkovszkijra a Yukos olajcĂ©g ĂĄltal meg nem fizetett 17 milliĂĄrd rubelnyi adĂłt.
   
A Yukos volt vezetĂ” jogĂĄsza szerint mĂ©g ha a legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄg felĂŒlbĂ­rĂĄlja Ă©s eltörli a korĂĄbbi döntĂ©st a tetemes adĂłhĂĄtralĂ©k visszafizetĂ©sĂ©rĂ”l, akkor sem lenne veszĂ©lytelen az orosz ĂŒzletembernek visszatĂ©rnie OroszorszĂĄgba. Nincs mĂ©g lezĂĄrva ugyanis az ellene folyĂł harmadik bĂŒntetĂ”eljĂĄrĂĄs. Mihail Hodorkovszkij a mĂșlt pĂ©nteken elnöki kegyelemmel szabadult a börtönĂ©bĂ”l, Ă©s mĂ©g aznap NĂ©metorszĂĄgba repĂŒlt.

A Kommerszant cĂ­mĂ» orosz napilap emlĂ©keztetett arra, hogy a strasbourgi emberi jogi bĂ­rĂłsĂĄg nem tartotta politikai ĂŒgynek a Hodorkovszkij Ă©s Lebegyev elleni pert. KifogĂĄsolta ugyanakkor egyebek közt, hogy az orosz bĂ­rĂłsĂĄg nem hallgatta meg a vĂ©delem legfontosabb tanĂșit, akik szakĂ©rtĂ”i jelentĂ©st kĂ©szĂ­tettek az ĂŒgyben. Karina Moszkalenko ĂŒgyvĂ©d a Kommerszantnak ugyanakkor azt mondta, hogy az orosz legfelsĂ”bb bĂ­rĂłsĂĄgnak meg kell semmisĂ­tenie az elsĂ” Yukos-perben 2005-ben hozott Ă­tĂ©letet, mivel a Mescsanszkij kerĂŒleti bĂ­rĂłsĂĄg nem biztosĂ­totta Mihail Hodorkovszkijnak Ă©s Platon Lebegyevnek az igazsĂĄgos bĂ­rĂłsĂĄgi eljĂĄrĂĄshoz valĂł jogĂĄt.
    
http://www.vedomosti.ru/newspaper/article/2013/12/26/600091
www.kommersant.ru/doc/2377093


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player