ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Nyolc Corvette-ritkasåg zuhant bele egy víznyelÔbe Kentuckyban
BĂ­rĂłsĂĄg BĂ­rĂłsĂĄg
ÁroktĂ”i banda – Minden vĂĄdlott elĂ”zetesben marad az elsĂ”fokĂș Ă­tĂ©letig
MTI   2013 November 26, Tuesday  

(MTI) – Valamennyi vĂĄdlott elĂ”zetes letartĂłztatĂĄsban marad az ĂĄroktĂ”i banda ĂŒgyĂ©ben folyĂł bĂŒntetĂ”per elsĂ”fokĂș Ă­tĂ©letĂ©ig - Ă­gy döntött a keddi tĂĄrgyalĂĄsi napon a FĂ”vĂĄrosi TörvĂ©nyszĂ©k.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Valamennyi vĂĄdlott elĂ”zetes letartĂłztatĂĄsban marad az ĂĄroktĂ”i banda ĂŒgyĂ©ben folyĂł bĂŒntetĂ”per elsĂ”fokĂș Ă­tĂ©letĂ©ig - Ă­gy döntött a keddi tĂĄrgyalĂĄsi napon a FĂ”vĂĄrosi TörvĂ©nyszĂ©k.

    A bĂ­rĂłsĂĄg elutasĂ­totta a hatodrendĂ» vĂĄdlott hĂĄzi Ă”rizetbe helyezĂ©si kĂ©relmĂ©t, miutĂĄn az elmĂșlt hĂ©ten lejĂĄrt az elĂ”zetes letartĂłztatĂĄsban töltött nĂ©gy Ă©v. Az elĂ”zetes meghosszabbĂ­tĂĄsĂĄt a mĂșlt hĂ©ten Ă©letbe lĂ©pett jogszabĂĄlyvĂĄltozĂĄs teszi lehetĂ”vĂ©.
    A törvĂ©nyszĂ©k a mĂĄsod- illetve ötödrendĂ» vĂĄdlott hĂĄzi Ă”rizetĂ©t az ĂŒgyĂ©szsĂ©g indĂ­tvĂĄnyĂĄra elĂ”zetes letartĂłztatĂĄsra vĂĄltoztatta az elsĂ”fokĂș Ă­tĂ©let december 19-i kihirdetĂ©sĂ©ig, tekintettel a megvĂĄltozott jogszabĂĄlyra, illetve a vĂĄrhatĂł sĂșlyos Ă­tĂ©letre.
    A döntés ellen valamennyi vådlott fellebbezett.
    A per a genetikai szakĂ©rtĂ” meghallgatĂĄsĂĄval folytatĂłdott. Az elsĂ”rendĂ» vĂĄdlott arra vĂĄrt vĂĄlaszt, hogy kimutathatĂł-e mĂ©g a DNS 8-10 hĂłnappal a bĂ»ncselekmĂ©ny elkövetĂ©se utĂĄn is, hiszen az egyik bizonyĂ­tĂ©k csak ennyi idĂ” utĂĄn kerĂŒlt elĂ”. A szakĂ©rtĂ” szerint ez a bizonyĂ­tĂ©kot Ă©rt kĂŒlsĂ” hatĂĄsoktĂłl, Ă­gy pĂ©ldĂĄul az idĂ”jĂĄrĂĄstĂłl fĂŒgg. ElmondĂĄsa szerint ugyanakkor mĂĄr olyan is elĂ”fordult, hogy 10 Ă©v utĂĄn sikerĂŒlt egy DNS-mintĂĄt azonosĂ­tani.
    A tĂĄrgyalĂĄs a perbeszĂ©dek kiegĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel folytatĂłdott, mert az ĂŒgyĂ©szsĂ©g a harmadrendĂ» vĂĄdlottal szemben kiterjesztette a vĂĄdat kĂ©t tovĂĄbbi bĂ»ncselekmĂ©nyre. A fĂ©rfit Ă­gy mĂĄr 11 rendbeli bĂ»ncselekmĂ©nnyel vĂĄdoljĂĄk. Az ĂŒgyĂ©sz szerint Ă­gy mĂ©g megalapozottabban kĂ©rik a tĂ©nyleges Ă©letfogytiglani szabadsĂĄgvesztĂ©st, amelyet a vĂĄdlottnak fegyhĂĄzban kellene letöltenie, a feltĂ©teles szabadlĂĄbra helyezĂ©s lehetĂ”sĂ©ge nĂ©lkĂŒl.
    Az ĂŒgyĂ©sz a perbeszĂ©d kiegĂ©szĂ­tĂ©sĂ©ben elmondta, hogy a vĂĄdlottak vallomĂĄsĂĄn kĂ­vĂŒl nincs olyan adat, ami a bizonyĂ­tĂ©kok meghamisĂ­tĂĄsĂĄra utalna. KĂ©tsĂ©g sem fĂ©r a genetikai szakĂ©rtĂ” elfogulatlansĂĄgĂĄhoz Ă©s egyĂ©rtelmĂ»en azonosĂ­tottĂĄk a szagnyomokat a sapkĂĄkon - közölte.
    A tĂĄrgyalĂĄson a vĂ©dĂ”k is lehetĂ”sĂ©get kaptak a perbeszĂ©d kiegĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re. Az elsĂ”rendĂ» vĂĄdlott vĂ©dĂ”je szerint a bizonyĂ­tottsĂĄg szintje nem Ă©ri el a megfelelĂ” fokot. EmlĂ©keztetett arra, hogy vĂ©dencĂ©t 12 bĂ»ncselekmĂ©nnyel vĂĄdoljĂĄk, de egy esetben sem kerĂŒlt elĂ” a vĂĄdlott DNS mintĂĄja.
    A harmadrendĂ» vĂĄdlott vĂ©dĂ”je kĂ©rdĂ©sesnek nevezte, hogy törvĂ©nyes volt-e vĂĄdkiterjesztĂ©s. ÁllĂĄspontja szerint pĂłtvĂĄdiratot kellett volna benyĂșjtani. Az ĂŒgyvĂ©d vĂ©dence felmentĂ©sĂ©t kĂ©rte az Ășjabb vĂĄdpontok, vagyis a Horton Ă©s a fĂ”vĂĄrosi MogyorĂłdi Ășton törtĂ©nt bĂ»ncselekmĂ©nyek alĂłl.
    A negyedrendĂ» vĂĄdlott vĂ©dĂ”je szerint drĂĄmai tĂ©vedĂ©sek sorozata, hogy vĂ©dence a vĂĄdlottak padjĂĄn ĂŒl, hiszen tĂ”le szĂĄrmazĂł DNS Ă©s szagmintĂĄk sem kerĂŒltek elĂ”. Az ĂŒgyvĂ©d beszĂ©dĂ©ben rendkĂ­vĂŒl aggĂĄlyosnak nevezte, hogy a vĂ©grehajtĂł hatalom beavatkozik egy folyamatban lĂ©vĂ” bĂŒntetĂ”eljĂĄrĂĄsba.
    A hatodrendû vådlott védÔje szerint a vådkiterjesztés csak növelte kételyeit védence eseteges bûnösségét illetÔen.
    A hatodrendĂ» vĂĄdlott elfogultsĂĄgot jelentett be a bĂ­rĂłval szemben Ă©s fĂŒggetlen szakĂ©rtĂ” kirendelĂ©sĂ©t kĂ©rte. FelszĂłlalĂĄsĂĄban cĂĄfolta, hogy a bizonyĂ­tĂ©kkĂ©nt bemutatott sapka az övĂ© lett volna, nem Ă©rtette, hogy mikĂ©nt kerĂŒlt rĂĄ a DNS-e. Tagadta bĂ»nössĂ©gĂ©t, ĂĄllĂĄspontja szerint kreĂĄlt bizonyĂ­tĂ©k alapjĂĄn emelt ellene vĂĄdat az ĂŒgyĂ©szsĂ©g.
    A bĂ­rĂł a bizonyĂ­tĂĄsi szakasz lezĂĄrĂĄsa elĂ”tt elmondta, hogy nem sok a nĂ©gy Ă©v nyomozĂĄsra Ă©s bizonyĂ­tĂĄsra. RemĂ©nyĂ©t fejezte ki, hogy az elĂ”zetes letartĂłztatĂĄs idĂ”tartamĂĄt meghatĂĄrozĂł jogszabĂĄly Ășgy fog a jövĂ”ben mĂłdosulni, hogy az csak a több vĂĄdpontot is tartalmazĂł ĂŒgyekre lesz Ă©rvĂ©nyes.
    A vĂĄd szerint a hat bĂŒntetett elÔéletĂ», jobbĂĄra szoros csalĂĄdi kapcsolatban ĂĄllĂł fĂ©rfi 2008-2009-ben tucatnyi alkalommal tĂĄmadt maszkban, Ă©jszaka idĂ”s emberekre otthonukban Ă©s sĂșlyosan bĂĄntalmazta, megkötözte Ă”ket, hogy Ă©rtĂ©keiket megszerezze. A 70-80 Ă©ves sĂ©rtettek a tĂĄmadĂĄsok utĂĄn ĂłrĂĄkig vagy akĂĄr fĂ©l napig is megkötözve fekĂŒdtek, betömött szĂĄjjal fuldokolva, esetenkĂ©nt bordatörĂ©ssel, mire felfedeztĂ©k Ă©s kiszabadĂ­tottĂĄk Ă”ket.
    A bĂ»ncselekmĂ©ny-sorozatnak kĂ©t halĂĄlos ĂĄldozata volt. Az ĂŒgyĂ©sz korĂĄbban a hat vĂĄdlott közĂŒl ötre nyeresĂ©gvĂĄgybĂłl, kĂŒlönös kegyetlensĂ©ggel, több emberen elkövetett emberölĂ©s, szĂĄmos minĂ”sĂ­tett rablĂĄs, testi sĂ©rtĂ©s, szemĂ©lyi szabadsĂĄg megsĂ©rtĂ©se Ă©s mĂĄs sĂșlyos bĂ»ncselekmĂ©nyek miatt tĂ©nyleges Ă©letfogytiglant kĂ©rt. A vĂ©delem viszont felmentĂ©st, vagy legalĂĄbbis az ĂŒgyĂ©szi indĂ­tvĂĄnynĂĄl jĂłval enyhĂ©bb bĂŒntetĂ©st lĂĄtna indokoltnak, a vĂĄdlottak többsĂ©ge tagad, vannak, akik magukra Ă©s tĂĄrsaikra terhelĂ” vallomĂĄsokat is tettek.
    A vĂĄdlottak december 19-Ă©n az utolsĂł szĂł jogĂĄn mĂ©g megszĂłlalhatnak, majd a bĂ­rĂłsĂĄg kihirdeti az elsĂ”fokĂș Ă­tĂ©letet.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player