ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Szent sz*r! Batmobil a pokolbĂłl!
KĂŒlföld KĂŒlföld
Tovåbb nÔtt az adóparadicsomba költözÔ szlovåk cégek szåma
MTI   2013 November 04, Monday  

(MTI) - TovĂĄbb nĂ”tt az adĂłparadicsomokba költözĂ” szlovĂĄk cĂ©gek szĂĄma 2013 elsĂ” hĂĄromnegyed Ă©vĂ©ben, az EgyesĂŒlt Államok Ă©s a Seychelle-szigetek irĂĄnt volt a legnagyobb Ă©rdeklĂ”dĂ©s
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - TovĂĄbb nĂ”tt az adĂłparadicsomokba költözĂ” szlovĂĄk cĂ©gek szĂĄma 2013 elsĂ” hĂĄromnegyed Ă©vĂ©ben, az EgyesĂŒlt Államok Ă©s a Seychelle-szigetek irĂĄnt volt a legnagyobb Ă©rdeklĂ”dĂ©s - derĂŒlt ki a Bisnode Slovensko vĂĄllalati informĂĄciĂłs tĂĄrsasĂĄg elemzĂ©sĂ©bĂ”l, amelyet hĂ©tfĂ”n juttattak el az MTI-nek.

    A Bisnode adatai szerint az idĂ©n szeptember vĂ©gĂ©ig 179-cel emelkedett a cĂ©gközpontjukat adĂłparadicsomokban bejegyeztetĂ” szlovĂĄk cĂ©gek szĂĄma, Ă©s szĂĄmuk Ă­gy elĂ©rte a 3823-at. A mĂșlt Ă©vhez kĂ©pest ugyanakkor lassulni lĂĄtszik a szlovĂĄk offshore vĂĄllalatok szĂĄmbĂ©li növekedĂ©sĂ©nek ĂŒteme, amit az is mutat, hogy 2012-ben az egĂ©sz Ă©vben 551-el nĂ”tt az ilyen cĂ©gek szĂĄma SzlovĂĄkiĂĄban.
    Az adĂłparadicsomok, vagy azok jellemzĂ”it rĂ©szben felmutatĂł orszĂĄgok közĂŒl az Ă©v elsĂ” hĂĄromnegyedĂ©ben a legtöbb Ășj szlovĂĄk vĂĄllalatot az EgyesĂŒlt Államokban (59), a Seychelle-szigeteken (44), illetve PanamĂĄban (34) jegyeztĂ©k be. EgyidejĂ»leg nĂ©hĂĄny offshore cĂ©lorszĂĄg irĂĄnt csökkent az Ă©rdeklĂ”dĂ©s a vizsgĂĄlt idĂ”szakban, ilyen volt Ciprus, ahol 26-tal Ă©s Luxemburg, ahol 19-cel csökkent az ott bejegyzett szlovĂĄk cĂ©gek szĂĄma az elĂ”zĂ” Ă©vihez kĂ©pest.
    Milan Seliak, a Bisnode igazgatĂłja szerint az adatok azt bizonyĂ­tjĂĄk, hogy tovĂĄbbra sem csökkent a szlovĂĄk vĂĄllalkozĂłk adĂłoptimalizĂĄlĂĄs irĂĄnti vĂĄgya Ă©s abbĂ©li igyekezete, hogy vagyonuk biztonsĂĄgĂĄt Ă©s tulajdonuk nĂ©vtelensĂ©gĂ©t kĂŒlföldön bejegyzett vĂĄllalatok ĂĄltal biztosĂ­tsĂĄk. HozzĂĄtette: ugyanakkor nĂ©hĂĄny orszĂĄg esetĂ©ben, mint pĂ©ldĂĄul Ciprus, az instabil helyzet arra vezetett, hogy a szlovĂĄk vĂĄllalkozĂłk, pĂ©ldĂĄul a csehektĂ”l eltĂ©rĂ”en, elhagyjĂĄk ezeket az adĂłparadicsomokat.
    2013 szeptemberĂ©nek vĂ©gĂ©n a szlovĂĄk offshore vĂĄllalatok, a cĂ©gek alaptĂ”kĂ©jĂ©nek összegĂ©t tekintve, HollandiĂĄban, Cipruson Ă©s Luxemburgban voltak jelen legjelentĂ”sebb mĂ©rtĂ©kben. A bejegyzett cĂ©gek szĂĄma szerint Hollandia, az EgyesĂŒlt Államok, Ciprus, Luxemburg, illetve a Seychelle-szigetek volt a legnĂ©pszerĂ»bb, ebben az öt orszĂĄgban volt bejegyezve a szlovĂĄk offshore cĂ©gek csaknem kilencven szĂĄzalĂ©ka.
    A szlovĂĄk offshore vĂĄllalatok szĂĄma az elmĂșlt Ă©vek statisztikĂĄi szerint folyamatosan nĂ”tt. SzĂĄmuk tavaly csaknem hĂșsz szĂĄzalĂ©kkal emelkedett, az utĂłbbi öt Ă©vben pedig megduplĂĄzĂłdott. ArĂĄnyuk jelenleg az összes SzlovĂĄkiĂĄban mĂ»ködĂ”, közel 200 ezer cĂ©g kĂ©t szĂĄzalĂ©kĂĄt adja. ÖsszesĂ­tett alaptĂ”kĂ©jĂŒk több mint 8 Ă©s fĂ©l milliĂĄrd eurĂłt tesz ki.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player