ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Az ítélet råd méretett
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Plusz 70 lóerÔt facsart ki az Audi S3-ból az ABT
Szegedi hĂ­rek Szegedi hĂ­rek
Több szåz bogråcsban rotyogott a hallé szombaton Szegeden
MTI   2013 September 07, Saturday  

Frissen fÔtt hallé illata töltötte be szombaton Szeged belvårosåt, ahol immår tizenhetedik alkalommal szervezték meg a Nemzetközi Tiszai Halfesztivålt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Frissen fÔtt hallé illata töltötte be szombaton Szeged belvårosåt, ahol immår tizenhetedik alkalommal szervezték meg a Nemzetközi Tiszai Halfesztivålt.

A gasztronĂłmiai seregszemle mĂĄsodik napjĂĄn mĂĄsfĂ©l szĂĄz amatĂ”r- Ă©s mesterszakĂĄcs, csalĂĄdi Ă©s vĂĄllalati csapat, a politika, a közĂ©let Ă©s a sport prominens kĂ©pviselĂ”i vĂĄllalkoztak arra, hogy bemutassĂĄk hallĂ©fĂ”zĂ” tudomĂĄnyukat. Az Ășjszegedi PartfĂŒrdĂ”n azonban ennĂ©l jĂłval több bogrĂĄcsban rotyogott a hagyomĂĄnyos hallĂ©, hiszen volt olyan indulĂł, aki több szĂĄz embert lĂĄtott vendĂ©gĂŒl.

Frank SĂĄndor Venesz-dĂ­jas mesterszakĂĄcs, a fesztivĂĄl ötletgazdĂĄja szerint a finom szögedi hallĂ© titka, hogy az alaplĂ© elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez többfĂ©le hal csontjĂĄt, fejĂ©t hasznĂĄljĂĄk fel. Ezeket a bogrĂĄcsban szegedi zöldpaprikĂĄval, paradicsommal Ă©s makĂłi vöröshagymĂĄval körĂŒlbelĂŒl kĂ©t ĂłrĂĄig fĂ”zik. Ha elkĂ©szĂŒlt, alaposan ĂĄtpasszĂ­rozzĂĄk, Ășgy, hogy csak a csontok maradjanak. A passzĂ­rozĂĄst ki-ki mĂĄs mĂłdszerrel vĂ©gzi: vannak, akik sĂ»rĂ»szövĂ©sĂ» szitĂĄt, acĂ©lszĂ»rĂ”t hasznĂĄlnak, mĂĄsok kĂŒlön erre a cĂ©lra kifejlesztett tekerhetĂ” fĂ©m alkalmatossĂĄgot. Az Ă­gy kapott sĂ»rĂ» alaplĂ©be teszik bele a beirdalt, kifilĂ©zett halszeleteket, megfĂ”zik Ă©s jĂłfĂ©le szegedi pirospaprikĂĄval Ă­zesĂ­tik.
   
A PartfĂŒrdĂ”n az egyik legnagyobb Ă©rdeklĂ”dĂ©st az SZTE Konfuciusz IntĂ©zetĂ©nek bogrĂĄcsa körĂŒl folyĂł esemĂ©nyek keltettĂ©k. A kĂ­nai nyelv Ă©s kultĂșra megismertetĂ©sĂ©n dolgozĂł szakemberek egy tĂĄvol-keleti szakĂĄcs segĂ­tsĂ©gĂ©vel kĂ©szĂ­tettĂ©k el sajĂĄt hallevĂŒket, amely elsĂ” rĂĄnĂ©zĂ©sre nem is annyira kĂŒlönbözött a hagyomĂĄnyos szögeditĂ”l. EgĂ©sz kĂĄrĂĄszokbĂłl fĂ”zött alaplevet többek között pirospaprikĂĄval fĂ»szereztek, a magyarnĂĄl kicsit hĂ­gabb levesbe pedig a tiszai recepthez hasonlĂłan filĂ© kerĂŒlt, igaz nem pontybĂłl vagy harcsĂĄbĂłl, hanem tengeri halbĂłl.
   
Az Ă­nyencek azonban nem csak a hĂĄzi mĂ©retekben fortyogĂł hallĂ©t kĂłstolhatjĂĄk meg. A rendezvĂ©nyt szervezĂ” halĂĄszcsĂĄrda a vĂ­zi bĂĄstyĂĄra felĂĄllĂ­tott hĂĄromezer-ötszĂĄz literes ĂłriĂĄsbogrĂĄcsĂĄban kĂ©szĂ­ti el az Ă©telt. A bogrĂĄcs mĂ©retĂ©t jĂłl jellemzi, hogy egyszeri megtöltĂ©sĂ©hez csak pontybĂłl huszonnĂ©gy mĂĄzsĂĄt hasznĂĄlnak föl, e mellĂ© kerĂŒl mĂ©g hat mĂĄzsa vöröshagyma, egy mĂĄzsa paradicsom, fĂ©l mĂĄzsa zöldpaprika, Ă­zesĂ­tĂ©sĂŒl hatvan kilĂł fĂ»szerpaprika, fele ennyi sĂł, no meg hĂĄrom kilĂł fokhagyma is.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player