ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Az ítélet råd méretett
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Példåtlan, 27,5 millió dollåros åron cserélt gazdåt egy Ferrari Kaliforniåban
FranciaorszĂĄg FranciaorszĂĄg
Szabadon engedték a Franciaorszågban Ôrizetbe vett Breivik-szimpatizånst
MTI   2013 July 19, Friday  

Szabadon engedte csĂŒtörtök este a francia rendĂ”rsĂ©g Kristian Vikernest, a szĂ©lsĂ”sĂ©ges nĂ©zeteirĂ”l ismert norvĂ©g metĂĄlzenĂ©szt, a 77 ember meggyilkolĂĄsĂĄĂ©rt elĂ­tĂ©lt norvĂ©g Anders Behring Breivik egyik szimpatizĂĄnsĂĄt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Szabadon engedte csĂŒtörtök este a francia rendĂ”rsĂ©g Kristian Vikernest, a szĂ©lsĂ”sĂ©ges nĂ©zeteirĂ”l ismert norvĂ©g metĂĄlzenĂ©szt, a 77 ember meggyilkolĂĄsĂĄĂ©rt elĂ­tĂ©lt norvĂ©g Anders Behring Breivik egyik szimpatizĂĄnsĂĄt, miutĂĄn a több mint kĂ©t napig tartĂł kihallgatĂĄsĂĄn nem bizonyosodott be, hogy terrorcselekmĂ©nyre kĂ©szĂŒlt - közöltĂ©k rendĂ”rsĂ©gi forrĂĄsok.

    A 40 Ă©ves, Varg mĂ»vĂ©sznevet hasznĂĄlĂł, norvĂ©g ĂĄllampolgĂĄrsĂĄgĂș fĂ©rfit Ă©s francia felesĂ©gĂ©t, Marie Cachet-t kedd reggel vettĂ©k Ă”rizetbe a közĂ©p-franciaorszĂĄgi Salon-la-Tour telepĂŒlĂ©sen talĂĄlhatĂł otthonukban. Az ĂŒgyĂ©szsĂ©g azzal gyanĂșsĂ­totta Ă”ket, hogy terrorcselekmĂ©nyre kĂ©szĂŒlnek, miutĂĄn fegyvereket vĂĄsĂĄroltak. Ezt viszont törvĂ©nyesen tettĂ©k, a felesĂ©g ugyanis egy lövĂ©szklub tagja. A nĂ” mĂĄr szerda este, Vikernes pedig csĂŒtörtök este szabadon tĂĄvozhatott a Brive-la-Gaillarde-i rendĂ”rĂ”rsrĂ”l, ahol kihallgattĂĄk Ă”ket.  
    A fĂ©rfi ellen ugyanakkor rasszista gyĂ»löletre valĂł uszĂ­tĂĄs miatt vĂĄdat emeltek a pĂĄrizsi bĂŒntetĂ”bĂ­rĂłsĂĄgon a blogjĂĄn megjelent nyĂ­ltan antiszemita Ă©s idegengyĂ»lölĂ” Ă­rĂĄsok Ă©s az otthonĂĄban tartott hĂĄzkutatĂĄs sorĂĄn a szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pĂ©ben talĂĄlt hasonlĂł tartalmĂș szövegek miatt.
    Kristian Vikernes - mielĂ”tt ĂĄttelepedett FranciaorszĂĄgba - 16 Ă©vet töltött börtönben NorvĂ©giĂĄban, miutĂĄn 1993-ban több kĂ©sszĂșrĂĄssal megölte egyik zenĂ©szbarĂĄtjĂĄt, a Mayhem egyĂŒttes vezetĂ”jĂ©t. FranciaorszĂĄgban több Ă©ve megfigyelĂ©s alatt ĂĄll szĂ©lsĂ”sĂ©ges nĂ©zetei miatt, de a pĂĄrizsi ĂŒgyĂ©szsĂ©g terrorelhĂĄrĂ­tĂĄsi csoportja csak azt követĂ”en indĂ­tott elĂ”zetes eljĂĄrĂĄst ellene, hogy felesĂ©ge beszerezte a fegyvereket. A hĂĄzkutatĂĄs sorĂĄn öt puskĂĄt foglalt le a rendĂ”rsĂ©g az otthonukban.
    Manuel Valls belĂŒgyminiszter kedden azzal magyarĂĄzta a hĂĄzaspĂĄr elÔållĂ­tĂĄsĂĄnak szĂŒksĂ©gessĂ©gĂ©t, hogy a terrorizmussal szemben "jobb elĂ”bb cselekedni, mint utĂłlag". Ugyanakkor elismerte, hogy sem cĂ©lpontot, sem konkrĂ©t merĂ©nylettervet nem tudott a rendĂ”rsĂ©g azonosĂ­tani Kristian Vikernesszel kapcsolatban.  
    A norvĂ©g zenĂ©sz azon 530 szimpatizĂĄns közĂ© tartozott, aki olvasta Breiviknek Ă©veken ĂĄt Ă­rt Ă©s közvetlenĂŒl a tĂĄmadĂĄsok elĂ”tt közzĂ©tett 1500 oldalas manifesztumĂĄt, amelyben "keresztes hĂĄborĂșt" hirdetett az iszlĂĄm, a szocializmus Ă©s a mĂ©dia ellen. A 21 Ă©vnyi, meghosszabbĂ­thatĂł bĂŒntetĂ©sre Ă­tĂ©lt, a multikulturalizmust Ă©s "EurĂłpa muzulmĂĄn lerohanĂĄsĂĄt" ellenzĂ”, most 34 Ă©ves Anders Behring Breivik 2011. jĂșlius 22-Ă©n 77 embert ölt meg OslĂłban Ă©s Utoya szigetĂ©n, közöttĂŒk szĂĄmos fiatalt.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player