GazdasĂĄg - KĂŒlföld
RÖVIDHÍR - Stabilra javĂ­totta NĂ©metorszĂĄg Ă©s Ausztria osztĂĄlyzati kilĂĄtĂĄsĂĄt a Moody's
Stabilra javította Németorszåg és Ausztria ållamadós-besorolåsainak kilåtåsåt a leminÔsítés lehetÔségére utaló eddigi negatívról pénteken a Moody's Investors Service.
FelminÔsítette Spanyolorszågot a Moody's
EKB: szilĂĄrd jogi keret szĂŒksĂ©ges az MNB mĂ»ködĂ©sĂ©hez
Tovåbb folytatódik a bankvita Horvåtorszåg és Szlovénia között
FT: alig fizetnek adót Nagy-Britanniåban a legnagyobb internetes cégek
Londoni elemzÔk: Közép-Európa kilåbalåsånak bizonytalansågåt jelzik a beszerzésimenedzser-indexek
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
GazdasĂĄg - KĂŒlföld GazdasĂĄg - KĂŒlföld
Londoni elemzÔk: javul a magyar növekedésre adott konszenzusos elÔrejelzés
MTI   2013 July 17, Wednesday  

Javul a magyar gazdasĂĄg növekedĂ©sre adott elemzĂ”i konszenzusos elĂ”rejelzĂ©s, ugyanakkor kĂ©rdĂ©ses, hogy az idei elsĂ” negyedĂ©vi lendĂŒlet tarthatĂł-e - közöltĂ©k szerdai helyzetĂ©rtĂ©kelĂ©sĂŒkben londoni pĂ©nzĂŒgyi elemzĂ”k.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Javul a magyar gazdasĂĄg növekedĂ©sre adott elemzĂ”i konszenzusos elĂ”rejelzĂ©s, ugyanakkor kĂ©rdĂ©ses, hogy az idei elsĂ” negyedĂ©vi lendĂŒlet tarthatĂł-e - közöltĂ©k szerdai helyzetĂ©rtĂ©kelĂ©sĂŒkben londoni pĂ©nzĂŒgyi elemzĂ”k.

    A JP Morgan globĂĄlis pĂ©nzĂŒgyi szolgĂĄltatĂł csoport londoni befektetĂ©si rĂ©szlegĂ©nek felzĂĄrkĂłzĂł piacokra szakosodott közgazdĂĄszai a minap tĂĄjĂ©kozĂłdĂł lĂĄtogatĂĄst tettek Budapesten, ahol az MNB elemzĂ”stĂĄbjĂĄval, a nemzetgazdasĂĄgi minisztĂ©rium illetĂ©keseivel, az ÁllamadĂłssĂĄg KezelĂ” Központ (ÁKK) szakĂ©rtĂ”ivel, az EurĂłpai BizottsĂĄg Ă©s az IMF helyi kĂ©pviselĂ”ivel, egy politikai elemzĂ”vel Ă©s helyi közgazdĂĄszokkal tĂĄrgyaltak.
    A låtogatåsuk tapasztalatairól összeållított, szerda este Londonban ismertetett beszåmolójukban közölték: a magyar gazdasåg idei teljesítményére adott konszenzusos elÔrejelzési åtlag jelenleg 0,3 szåzalékos egész évi növekedést valószínûsít. A mårciusi konszenzusos åtlag még 0,1 szåzalékos visszaesést prognosztizålt. A konszenzus javulåsånak elÔzménye a håz szerint a vårtnål gyorsabb idei elsÔ negyedévi növekedés.
    A JP Morgan szakértÔi szerdai beszåmolójukban megerÔsítették, hogy a maguk részérÔl 0,5 szåzalékos idei GDP-növekedést vårnak a magyar gazdasågban.
    A hĂĄz londoni elemzĂ”i szerint ugyanakkor az ĂĄltaluk kĂ©rdezett elemzĂ”k kĂ©tlik, hogy az idei elsĂ” negyedĂ©vi erĂ”s növekedĂ©si lendĂŒlet tarthatĂł lesz, rĂ©szben azĂ©rt, mert az Ă©v eleji teljesĂ­tmĂ©nybĂ”vĂŒlĂ©s fĂ” tĂ©nyezĂ”je a raktĂĄrkĂ©szlet-dinamika volt, ugyanakkor a hazai kiskereskedelmi Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©s tovĂĄbbra is gyenge.
    A jövÔ évi magyar gazdasågi növekedés konszenzusos elÔrejelzési åtlaga våltozatlanul 1,4 szåzalék - közölték beszåmolójukban a JP Morgan londoni elemzÔi.
    A City elemzĂ”i közössĂ©gĂ©ben van ennĂ©l jĂłval borĂșlĂĄtĂłbb elĂ”rejelzĂ©s is.
    Az egyik legnagyobb londoni pĂ©nzĂŒgyi-gazdasĂĄgi elemzĂ”hĂĄz, a Capital Economics az eurĂłpai felzĂĄrkĂłzĂł tĂ©rsĂ©g növekedĂ©si kilĂĄtĂĄsairĂłl minap összeĂĄllĂ­tott ĂĄtfogĂł helyzetĂ©rtĂ©kelĂ©sĂ©ben MagyarorszĂĄgon, CsehorszĂĄgban, HorvĂĄtorszĂĄgban Ă©s UkrajnĂĄban az idei Ă©v egĂ©szĂ©re recessziĂłt jĂłsolt. A magyar gazdasĂĄg esetĂ©ben 0,5 szĂĄzalĂ©kos idei GDP-visszaesĂ©s szerepel az elĂ”rejelzĂ©sben, jövĂ”re ugyanakkor a Capital Economics 1,0, 2015-ben pedig 2,0 szĂĄzalĂ©kos magyar növekedĂ©st valĂłszĂ­nĂ»sĂ­t.
    Az idei magyar recessziós elÔrejelzéssel a cég mélyen a londoni konszenzus alatt jår.
    A JP Morgan londoni elemzĂ”i a magyarorszĂĄgi tĂĄrgyalĂĄsaikrĂłl szĂłlĂł szerdai beszĂĄmolĂłjukban közöltĂ©k: az MNB vĂĄrakozĂĄsa szerint az ĂĄltala elindĂ­tott növekedĂ©sösztönzĂ” cĂ©lĂș hitelfinanszĂ­rozĂĄsi program 0,2-0,5 szĂĄzalĂ©kpontot adhat hozzĂĄ a GDP-növekedĂ©s ĂŒtemĂ©hez, elsĂ”sorban 2014-ben.
    A cĂ©g elemzĂ”i közöltĂ©k azt is: vĂĄltozatlanul megfelelĂ”nek lĂĄtjĂĄk alapeseti elĂ”rejelzĂ©sĂŒket, amely szerint az MNB mĂ©g tovĂĄbbi 1,00 szĂĄzalĂ©kpontos kamatcsökkentĂ©st hajt vĂ©gre.
    A magyar jegybanknak nincs kijelölt optimĂĄlis reĂĄlkamat-cĂ©lja, de attĂłl Ăłvakodik, hogy a nominĂĄlis kamatszint Ă©s a vĂĄrt inflĂĄciĂłs ĂŒtem kĂŒlönbsĂ©gekĂ©nt kiszĂĄmolt - ex ante - reĂĄlkamatot negatĂ­v tartomĂĄnyba vigye - Ă­rtĂĄk budapesti megbeszĂ©lĂ©seikrĂ”l a JP Morgan londoni közgazdĂĄszai.
    A hĂĄz szakĂ©rtĂ”i szerint a 2014-re szĂłlĂł, 3,2 szĂĄzalĂ©kos ĂĄtlagos inflĂĄciĂłval szĂĄmolĂł elĂ”rejelzĂ©sĂŒk alapjĂĄn ebbĂ”l 3,25-3,50 szĂĄzalĂ©kos magyar jegybanki alapkamat-mĂ©lypontra lehet következtetni.
    A JP Morgan londoni elemzĂ”i szerint Ășgy tĂ»nik, hogy az MNB MonetĂĄris TanĂĄcsĂĄnak tagjait nem aggasztja a hosszĂș lejĂĄratĂș magyar ĂĄllampapĂ­rok esetĂ©ben tapasztalhatĂł hozamemelkedĂ©s, feltĂ©ve, hogy az inflĂĄciĂłs vĂĄrakozĂĄsok rögzĂ­tettek maradnak, Ă©s a forint is megĂ”rzi viszonylagos stabilitĂĄsĂĄt.
    A JP Morgan londoni szakértÔi tåjékozódó megbeszélést tartottak egy magyar politikai elemzÔvel is, aki 55 szåzalékos esélyt adott arra, hogy a jövÔ évi parlamenti vålasztåsokat a Fidesz nyeri.
    A cĂ©g szerdai londoni beszĂĄmolĂłjĂĄban nĂ©v nĂ©lkĂŒl idĂ©zett elemzĂ” 35 szĂĄzalĂ©kosra taksĂĄlta a baloldali ellenzĂ©k gyĂ”zelmi esĂ©lyĂ©t, Ă©s 10 szĂĄzalĂ©kosra a politikai patthelyzet kialakulĂĄsĂĄnak kockĂĄzatĂĄt.
    A JP Morgan ismertetĂ©sĂ©ben idĂ©zett elemzĂ”i vĂ©lemĂ©ny szerint a baloldal egyelĂ”re nem tudott megĂșjulni szemĂ©lyi, ideolĂłgiai Ă©s szervezeti szempontbĂłl, ugyanakkor annak is nagyon csekĂ©ly az esĂ©lye, hogy a Fidesz megtarthatja alkotmĂĄnyozĂł kĂ©tharmados többsĂ©gĂ©t.
    Piaci szempontbĂłl a legrosszabb fejlemĂ©ny egy "nem meggyĂ”zĂ”", szĂ»k parlamenti többsĂ©get eredmĂ©nyezĂ” ellenzĂ©ki gyĂ”zelem lenne, amelynek nyomĂĄn valĂłszĂ­nĂ»sĂ­thetĂ”en cselekvĂ©si mozgĂĄstĂ©r nĂ©lkĂŒli kormĂĄny alakulna, kevĂ©s lehetĂ”sĂ©ggel arra, hogy lecserĂ©lje a Fidesz ĂĄltal a kulcsintĂ©zmĂ©nyek kulcspozĂ­ciĂłira kinevezett vezetĂ”ket - ĂĄll a JP Morgan szerda esti londoni elemzĂ©sĂ©ben.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player