ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
2013-ban Ă©rkezik a Vw UP! GT
KĂŒlföld KĂŒlföld
Kommerszant: Putyin Ă©s Obama Ă©szak-Ă­rorszĂĄgi talĂĄlkozĂłjĂĄtĂłl fĂŒgg az orosz-amerikai kapcsolatok jövĂ”
mti   2013 June 17, Monday  

(MTI) - Vlagyimir Putyin orosz Ă©s Barack Obama amerikai elnök hĂ©tfĂ”i Ă©szak-Ă­rorszĂĄgi talĂĄlkozĂłjĂĄtĂłl fĂŒgg, sikerĂŒl-e az orosz-amerikai kapcsolatokat a "leĂĄllĂłsĂĄvbĂłl a fĂ”Ăștvonalra terelni" - Ă­rta hĂ©tfĂ”n a Kommerszant cĂ­mĂ» orosz napilap.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Vlagyimir Putyin orosz Ă©s Barack Obama amerikai elnök hĂ©tfĂ”i Ă©szak-Ă­rorszĂĄgi talĂĄlkozĂłjĂĄtĂłl fĂŒgg, sikerĂŒl-e az orosz-amerikai kapcsolatokat a "leĂĄllĂłsĂĄvbĂłl a fĂ”Ăștvonalra terelni" - Ă­rta hĂ©tfĂ”n a Kommerszant cĂ­mĂ» orosz napilap.

    A tekintĂ©lyes politikai-gazdasĂĄgi ĂșjsĂĄg Ă©rtesĂŒlĂ©se szerint a G8-csĂșcs  helyszĂ­nĂ©n sorra kerĂŒlĂ” megbeszĂ©lĂ©sre több fontos egyezmĂ©nyt kĂ©szĂ­tettek elĂ”, de azok egy rĂ©szĂ©t valĂłszĂ­nĂ»leg nem sikerĂŒl megvitatniuk az ĂĄllamfĂ”knek az egyĂłrĂĄsra tervezett talĂĄlkozĂłn.  
    Moszkva Ă©s Washington kapcsolatai az utĂłbbi egy Ă©vben erĂ”teljesen megromlottak. A mĂ©lypontot januĂĄrban Ă©rtĂ©k el, amikor az amerikai törvĂ©nyhozĂĄs elfogadta az Ășgynevezett Magnyitszkij-zĂĄradĂ©kot, amely egyebek közt megtiltotta a nĂ©hai orosz ĂŒgyvĂ©d halĂĄlĂĄban Ă©rintett orosz tisztviselĂ”k beutazĂĄsĂĄt az EgyesĂŒlt Államokba. A jogszabĂĄlyra vĂĄlaszul az orosz duma szinte azonnal törvĂ©nyben tiltotta meg, hogy a tengerentĂșli orszĂĄg ĂĄllampolgĂĄrai  orosz gyermekeket fogadhassanak örökbe - emlĂ©kezetett a Kommerszant.
    Joe Biden amerikai alelnök februĂĄrban Szergej Lavrov orosz kĂŒlĂŒgyminiszternek azt javasolta, hogy "tereljenek mindent normĂĄlis mederbe". Tavasszal az ĂĄllamfĂ”k szemĂ©lyes ĂŒzeneteket vĂĄltottak az orosz-amerikai kapcsolatok jövĂ”jĂ©rĂ”l alkotott nĂ©zeteikrĂ”l.
    A "kibĂ©kĂŒlĂ©si" folyamat csĂșcspontja Obama szeptemberre tervezett oroszorszĂĄgi lĂĄtogatĂĄsa lehet, de Moszkva Ă©s Washington kapcsolatai javĂ­tĂĄsĂĄnak alapjait a hĂ©tfĂ”i Putyin-Obama talĂĄlkozĂł hivatott lerakni.
    Az alĂĄĂ­randĂł kĂ©toldalĂș egyezmĂ©nycsomagok egyike a szĂĄmĂ­tĂĄstechnikai tĂ©rbeli bizalomerĂ”sĂ­tĂ” intĂ©zkedĂ©seket foglalja magĂĄba. A megĂĄllapodĂĄs szerint "forrĂł vonalat" lĂ©tesĂ­tenek OroszorszĂĄg Ă©s az EgyesĂŒlt Államok között a szĂĄmĂ­tĂĄstechnikai tĂ©rben törtĂ©nĂ” incidensek esetĂ©re, valamint kĂŒlön munkacsoportot hoznĂĄnak lĂ©tre a kĂ©t orszĂĄg belĂŒgyi Ă©s biztonsĂĄgi szolgĂĄlatai egyĂŒttmĂ»ködĂ©sĂ©nek erĂ”sĂ­tĂ©sĂ©re. ErrĂ”l kĂ©t Ă©ve folynak a tĂĄrgyalĂĄsok. Amennyiben Vlagyimir Putyin Ă©s Barack Obama alĂĄĂ­rjĂĄk a dokumentumot, ez lesz a vilĂĄgon az elsĂ” ilyen megĂĄllapodĂĄs.
    A Kommerszant Ășgy tudja, hogy az orosz Ă©s az amerikai elnök Ă©szak-Ă­rorszĂĄgi talĂĄlkozĂłjĂĄn alĂĄĂ­rjĂĄk az Ășgynevezett Nunn-Lugar programot felvĂĄltĂł Ășj egyezmĂ©ny elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l szĂłlĂł kĂ©toldalĂș egyezmĂ©nyt is. A START-II. fegyverkorlĂĄtozĂĄsi egyezmĂ©ny alĂĄ esĂ” orosz atomrobbanĂłfejek Ă©s vegyi fegyverek megsemmisĂ­tĂ©sĂ©t finanszĂ­rozĂł program a volt szovjet tĂ©rsĂ©g több ĂĄllamĂĄra, vagyis UkrajnĂĄra, GrĂșziĂĄra, AzerbajdzsĂĄnra, FehĂ©roroszorszĂĄgra, ÜzbegisztĂĄnra Ă©s KazahsztĂĄnra is kiterjedt.
    Tavaly Ă”sszel OroszorszĂĄg Ășgy döntött, hogy nem hosszabbĂ­tja meg a hĂ©tfĂ”n lejĂĄrĂł egyezmĂ©nyt, mivel nem szorul az EgyesĂŒlt Államok tĂĄmogatĂĄsĂĄra. VĂ©gĂŒl Moszkva Ă©s Washington kĂ©pviselĂ”i abban maradtak, hogy nem temetik el a megĂĄllapodĂĄst, hanem az egyenlĂ”sĂ©g elvei alapjĂĄn mĂ»ködĂ”, sokkal összetettebb, elsĂ”sorban harmadik orszĂĄgokban valĂł egyĂŒttmĂ»ködĂ©st cĂ©lzĂł programmĂĄ alakĂ­tjĂĄk ĂĄt.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player