ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Bugatti EB110 SS gumifĂŒstölĂ©s
KĂŒlföld KĂŒlföld
Ortodox karåcsony - Az orosz påtriårka örökbefogadåsra szólított fel
MTI   2013 January 07, Monday  

(MTI) - Az ĂĄrvĂĄk örökbefogadĂĄsĂĄra szĂłlĂ­totta fel OroszorszĂĄg lakossĂĄgĂĄt Kirill pĂĄtriĂĄrka az ortodox karĂĄcsony elĂ”estĂ©jĂ©n tartott szentmisĂ©t megelĂ”zĂ” televĂ­ziĂłs ĂŒzenetĂ©ben - emeltĂ©k ki hĂ©tfĂ”n a legnagyobb orosz hĂ­rĂŒgynöksĂ©gek.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az ĂĄrvĂĄk örökbefogadĂĄsĂĄra szĂłlĂ­totta fel OroszorszĂĄg lakossĂĄgĂĄt Kirill pĂĄtriĂĄrka az ortodox karĂĄcsony elĂ”estĂ©jĂ©n tartott szentmisĂ©t megelĂ”zĂ” televĂ­ziĂłs ĂŒzenetĂ©ben - emeltĂ©k ki hĂ©tfĂ”n a legnagyobb orosz hĂ­rĂŒgynöksĂ©gek.

     A Pervij Kanal ĂĄllami csatornĂĄn közvetĂ­tett, majd a Rosszija 24 hĂ­rtelevĂ­ziĂłban hĂ©tfĂ”n megismĂ©telt köszöntĂ”jĂ©ben Kirill pĂĄtriĂĄrka arra hĂ­vta fel a figyelmet, hogy OroszorszĂĄgban nagyon sok gyermek szĂŒlĂ”k nĂ©lkĂŒl nĂ” fel, mĂ©g ha azok Ă©letben is vannak. "OrszĂĄgunkban nem szabad ĂĄrvĂĄknak lenniĂŒk" - fogalmazott az egyhĂĄzfĂ”, Ă©s arra hĂ­vta fel a televĂ­ziĂł nĂ©zĂ”it, hogy fogadjanak örökbe orosz gyermekeket.
    A Rosszija 24 beszĂĄmolĂłja szerint az orosz ortodox egyhĂĄz 90 ĂĄrvahĂĄzat tart fenn, Ă©s tanfolyamokat szervez az örökbefogadĂł szĂŒlĂ”knek. Az egyhĂĄzi szolgĂĄlatban lĂ©vĂ”k között is több örökbefogadĂł van.  
    A Ria Novosztyi orosz hĂ­rĂŒgynöksĂ©g emlĂ©keztetett arra, hogy OroszorszĂĄgban januĂĄr elsejĂ©n lĂ©pett Ă©letbe az a törvĂ©ny, amely egyebek mellett megtiltja az EgyesĂŒlt Államok polgĂĄrainak, hogy orosz gyermekeket fogadjanak örökbe.
    Az orosz kormĂĄny nem tĂĄmogatta, jogvĂ©dĂ”k az örökbefogadĂĄsra vĂĄrĂł orosz gyerekekre nĂ©zve rendkĂ­vĂŒl hĂĄtrĂĄnyosnak neveztĂ©k a törvĂ©nyt, amelyet Gyima JakovlevrĂ”l, az EgyesĂŒlt Államokban örökbe fogadott Ă©s ott mostohaapja gondatlansĂĄga miatt 2008-ban elhunyt orosz kisfiĂșrĂłl neveztek el. A gyermeket a nagy hĂ”sĂ©gben egy lezĂĄrt autĂłban hagyta az amerikai fĂ©rfi, akit a Virginia ĂĄllami bĂ­rĂłsĂĄg nem talĂĄlt vĂ©tkesnek.  
    Kirill orosz ortodox egyhåzfÔ vezette a moszkvai Megvåltó Krisztus székesegyhåzban szenteste kezdÔdött és hétfÔ éjszaka véget ért håromórås liturgiåt, amelyen megjelent Dmitrij Medvegyev kormånyfÔ és felesége. A szentmisét, amelyen mintegy hatezer ember vett részt, az ållami televíziók élÔ adåsban közvetítették.
    Vlagyimir Putyin orosz ĂĄllamfĂ” a szentestĂ©t hagyomĂĄnyosan a fĂ”vĂĄroson kĂ­vĂŒl tölti. EzĂșttal a fekete-tengeri Szocsi vĂĄrosa közelĂ©ben lĂ©vĂ” Trojice-Georgijevszkij nĂ”i kolostort lĂĄtogatta meg Ă©s ott vett rĂ©szt az Ă©jfĂ©li misĂ©n.
    MoszkvĂĄban több mint 220 ezer ember jelent meg az Ă©jfĂ©li misĂ©ken a fĂ”vĂĄros 348 ortodox templomĂĄban - adta hĂ­rĂŒl hĂ©tfĂ”n az orosz tömegtĂĄjĂ©koztatĂĄs.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player