ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
JégesÔ, vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Chevrolet Matiz V8: Csöpp autó nagy "szívvel"
KĂŒlföldi hĂ­rek KĂŒlföldi hĂ­rek
KoszovĂł - NĂ©meth Zsolt: egy demokratikus ĂĄllammal gyarapodott EurĂłpa
MTI   2012 September 10, Monday  

Azzal, hogy a Nemzetközi IrĂĄnyĂ­tĂł Csoport (ISG) hĂ©tfĂ”n bejelentette, befejezte KoszovĂł fĂŒggetlensĂ©gĂ©nek ellenĂ”rzĂ©sĂ©t, egy teljes jogĂș, fĂŒggetlen, demokratikus ĂĄllammal gyarapodott EurĂłpa.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Azzal, hogy a Nemzetközi IrĂĄnyĂ­tĂł Csoport (ISG) hĂ©tfĂ”n bejelentette, befejezte KoszovĂł fĂŒggetlensĂ©gĂ©nek ellenĂ”rzĂ©sĂ©t, egy teljes jogĂș, fĂŒggetlen, demokratikus ĂĄllammal gyarapodott EurĂłpa - mondta hĂ©tfĂ”n NĂ©meth Zsolt, a KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium parlamenti ĂĄllamtitkĂĄra.

A politikus az MTI-nek hĂ©tfĂ”n telefonon beszĂĄmolt arrĂłl, hogy PristinĂĄban rĂ©szt vett az Ahtisaari-terv vĂ©grehajtĂĄsĂĄt segĂ­tĂ” ISG zĂĄrĂłĂŒlĂ©sĂ©n, valamint a koszovĂłi parlament ĂŒnnepĂ©lyes ĂŒlĂ©sĂ©n.
   
Az ENSZ megbĂ­zĂĄsĂĄra 2005-ben Martti Ahtisaari finn diplomata, volt köztĂĄrsasĂĄgi elnök dolgozta ki azt a tervet, amely a tĂșlnyomĂł többsĂ©gĂ©ben albĂĄnok lakta KoszovĂł nemzetközi felĂŒgyelet alatti fĂŒggetlensĂ©gĂ©t irĂĄnyozta elĂ”.
   
Az ĂĄllamtitkĂĄr hĂ©tfĂ”n talĂĄlkozott Atifete Jahjaga koszovĂłi ĂĄllamfĂ”vel Ă©s Slobodan Petrovic miniszterelnök-helyettessel. NĂ©meth Zsolt az ĂĄllamfĂ”vel folytatott megbeszĂ©lĂ©sĂ©n hangsĂșlyozta a magyar-albĂĄn barĂĄtsĂĄg jelentĂ”sĂ©gĂ©t Ă©s annak komoly törtĂ©nelmi gyökereit. MagyarorszĂĄg elkötelezett a kĂ©t orszĂĄg közötti kapcsolatok fejlesztĂ©se Ă©s a koszovĂłi szuverenitĂĄs tĂĄmogatĂĄsa mellett - emelte ki.

EmlĂ©keztetett arra, hogy MagyarorszĂĄg az elsĂ”k között ismerte el KoszovĂł fĂŒggetlensĂ©gĂ©t, öt eurĂłpai uniĂłs tagĂĄllam azonban ezt mĂ©g nem tette meg. Ez nagyon fontos kĂ©rdĂ©s abbĂłl a szempontbĂłl, hogy KoszovĂł beilleszkedhessen az eurĂłpai Ă©s a transzatlanti közössĂ©gbe - tette hozzĂĄ.
   
VĂ©lemĂ©nye szerint az orszĂĄg gazdasĂĄgi fejlĂ”dĂ©se miatt is fontos az eurĂłpai integrĂĄciĂłs elkötelezettsĂ©g. KoszovĂł teljes jogĂș fĂŒggetlensĂ©gĂ©nek elnyerĂ©sĂ©vel ez a folyamat is lĂĄtvĂĄnyosan felgyorsulhat - mondta.
   
Az ållamtitkår ugyanakkor felhívta a figyelmet a koszovói-szerb pårbeszéd jelentÔségére is, mint mondta, megnyugtatóan kell rendezni a szerb kisebbség helyzetét. ErrÔl is beszélt a szerb nemzetiségû miniszterelnök-helyettessel - jegyezte meg.
   
Úgy fogalmazott, nem Észak-KoszovĂł felosztĂĄsa jelenti a megoldĂĄst, hanem a szerbek ĂĄltal lakott rĂ©giĂł terĂŒleti autonĂłmiĂĄja KoszovĂłn belĂŒl. ErrĂ”l szĂłl az Ahtisaari-terv is - mutatott rĂĄ NĂ©meth Zsolt.
   
Az EgyesĂŒlt Államok, TörökorszĂĄg, valamint a KoszovĂł fĂŒggetlensĂ©gĂ©t elismerĂ” 23 eurĂłpai orszĂĄg, köztĂŒk MagyarorszĂĄg kĂ©pviselĂ”ibĂ”l ĂĄllĂł Nemzetközi IrĂĄnyĂ­tĂł Csoport (ISG) hĂ©tfĂ”n bejelentette: a szervezet befejezte tevĂ©kenysĂ©gĂ©t, azaz a volt szerb tartomĂĄny fĂŒggetlensĂ©gĂ©nek ellenĂ”rzĂ©sĂ©t. Ezzel KoszovĂł - nĂ©gy Ă©vvel fĂŒggetlensĂ©gĂ©nek egyoldalĂș kikiĂĄltĂĄsa utĂĄn - hivatalosan "teljesen szuverĂ©n ĂĄllammĂĄ" vĂĄlik.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player