ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Hollywoodi vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Minden idÔk legbiztonsågosabb autója a Tesla "S"
KĂŒlföldi hĂ­rek KĂŒlföldi hĂ­rek
Olaszorszågot és Spanyolorszågot is leminÔsítette a Fitch
MTI   2011 October 07, Friday  

Olaszorszågot és Spanyolorszågot is leminÔsítette pénteken a Fitch Ratings, az "egyre intenzívebbé våló" euróövezeti adóssågvålsåg hatåsaival indokolva a döntést.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Olaszorszågot és Spanyolorszågot is leminÔsítette pénteken a Fitch Ratings, az "egyre intenzívebbé våló" euróövezeti adóssågvålsåg hatåsaival indokolva a döntést.

A legnagyobb eurĂłpai hitelminĂ”sĂ­tĂ” pĂ©ntek este Londonban bejelentette, hogy OlaszorszĂĄg hosszĂș futamidejĂ» szuverĂ©n hazai Ă©s kĂŒladĂłssĂĄgĂĄnak osztĂĄlyzatĂĄt az eddigi "AA mĂ­nusz"-rĂłl egy fokozattal "A plusz"-ra rontotta, tovĂĄbbi leminĂ”sĂ­tĂ©s lehetĂ”sĂ©gĂ©re utalĂł negatĂ­v kilĂĄtĂĄssal.
   
SpanyolorszĂĄg hosszĂș tĂĄvĂș ĂĄllamadĂłs-besorolĂĄsĂĄt a Fitch Ratings "AA plusz"-rĂłl kĂ©t fokozattal "AA mĂ­nusz"-ra sĂŒllyesztette, ugyancsak negatĂ­v kilĂĄtĂĄst Ă©rvĂ©nyben hagyva az Ășj - egyĂ©bkĂ©nt tovĂĄbbra is magasan elsĂ”rendĂ» befektetĂ”i - osztĂĄlyzaton.
   
OlaszorszĂĄg esetĂ©ben a cĂ©g azzal a vĂ©lemĂ©nyĂ©vel indokolta a leminĂ”sĂ­tĂ©st, hogy az euróövezeti vĂĄlsĂĄg intenzĂ­vebbĂ© vĂĄlĂĄsa jelentĂ”s pĂ©nzĂŒgyi Ă©s gazdasĂĄgi sokkot jelent, amely gyengĂ­ti OlaszorszĂĄg szuverĂ©n kockĂĄzati profiljĂĄt.
   
JĂłllehet a nemrĂ©giben benyĂșjtott olasz pĂłtköltsĂ©gvetĂ©s jelentĂ”set lendĂ­tett a költsĂ©gvetĂ©si konszolidĂĄciĂłs erĂ”feszĂ­tĂ©seken, az olasz kormĂĄny azonban kezdetben  "tĂ©tova" vĂĄlaszlĂ©pĂ©seket tett az euróövezeti vĂĄlsĂĄg terjedĂ©se ellen, Ă©s ez alĂĄĂĄsta a piaci szereplĂ”k bizalmĂĄt az irĂĄnt, hogy a kormĂĄny kĂ©pes hatĂ©konyan ĂĄtnavigĂĄlni OlaszorszĂĄgot az euróövezeti vĂĄlsĂĄgon - ĂĄll a Fitch pĂ©nteki londoni elemzĂ©sĂ©ben.
   
A hitelminĂ”sĂ­tĂ” az olasz költsĂ©gvetĂ©sre kidolgozott alapeseti forgatĂłkönyvĂ©ben azt feltĂ©telezi, hogy az Ă©vtized vĂ©gĂ©re sikerĂŒl az olasz hazai össztermĂ©k (GDP) 110 szĂĄzalĂ©ka alĂĄ csökkenteni az ĂĄllamadĂłssĂĄg-rĂĄtĂĄt.
   
A hĂ©ten egy mĂĄsik nagy nemzetközi hitelminĂ”sĂ­tĂ”, a Moody's Investors Service agresszĂ­v mĂ©rtĂ©kben, egyszerre hĂĄrom fokozattal rontotta OlaszorszĂĄg kormĂĄnykötvĂ©ny-besorolĂĄsĂĄt, egyebek mellett a nagy adĂłssĂĄgokkal kĂŒszködĂ” euróövezeti orszĂĄgok, köztĂŒk OlaszorszĂĄg növekvĂ” hosszĂș tĂĄvĂș finanszĂ­rozĂĄsi kockĂĄzataira hivatkozva.
   
A Moody's "Aa2"-rĂ”l - a köztes "Aa3" Ă©s "A1" fokozatok kihagyĂĄsĂĄval - "A2"-re sĂŒllyesztette az olasz szuverĂ©n kötvĂ©nyadĂłssĂĄg osztĂĄlyzatĂĄt, Ă©s az Ășj besorolĂĄsra is tovĂĄbbi leminĂ”sĂ­tĂ©s lehetĂ”sĂ©gĂ©re utalĂł negatĂ­v kilĂĄtĂĄst hagyott Ă©rvĂ©nyben.
   
A mĂșlt hĂłnap vĂ©gĂ©n a Standard & Poor's is leminĂ”sĂ­tette OlaszorszĂĄgot, arra a vĂ©lemĂ©nyĂ©re hivatkozva, hogy gyengĂŒltek az olasz gazdasĂĄg növekedĂ©si kilĂĄtĂĄsai, Ă©s ezen az olasz kormĂĄny ĂĄltal tervezett reformok sem javĂ­tanak sokat.
   
Spanyolorszåg pénteki leminÔsítésének indoklåsåban a Fitch Ratings az euróvålsåg intenzívebbé vålåsa mellett kiemeli azt a kockåzatot is, amelyet az egyes régiók költségvetési teljesítménye jelent a spanyol kormåny konszolidåciós erÔfeszítéseire.
   
JĂłllehet a 169 szĂĄzalĂ©kos GDP-arĂĄnyos spanyol bruttĂł kĂŒladĂłssĂĄg euróövezeti összehasonlĂ­tĂĄsban nem magas, a 91 szĂĄzalĂ©kos nemzetgazdasĂĄgi szintĂ» nettĂł kĂŒladĂłssĂĄg viszont a legmagasabbak között van az egĂ©sz vilĂĄgon, Ă©s ez Ă©rzĂ©kennyĂ© teszi SpanyolorszĂĄg kĂŒlsĂ” finanszĂ­rozĂĄsi pozĂ­ciĂłjĂĄt a kamatok emelkedĂ©sĂ©re - ĂĄll a Fitch Ratings elemzĂ©sĂ©ben.
   
A hitelminĂ”sĂ­tĂ” hangsĂșlyozza ugyanakkor, hogy a meggyengĂŒlt kockĂĄzati profil ellenĂ©re biztosĂ­tottnak tekinti SpanyolorszĂĄg szuverĂ©n fizetĂ”kĂ©pessĂ©gĂ©t.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player