ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Brutålis: Jöhet az 1600 lóerÔs Veyron Super?
Bûncselekmények Bûncselekmények
4 milliĂĄrdos kĂĄr, elindult a szĂĄlloda-nyomozĂĄs
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 May 15, Sunday  

HĂ»tlen kezelĂ©s miatt elrendelte a nyomozĂĄst a FĂ”vĂĄrosi FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a Magyar Nemzeti ÜdĂŒlĂ©si AlapĂ­tvĂĄny kilenc szĂĄllodĂĄjĂĄnak eladĂĄsa ĂŒgyĂ©ben, a KormĂĄnyzati EllenĂ”rzĂ©si Hivatal (KEHI) korĂĄbbi feljelentĂ©se alapjĂĄn - erĂ”sĂ­tette meg a FĂŒggetlen...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
HĂ»tlen kezelĂ©s miatt elrendelte a nyomozĂĄst a FĂ”vĂĄrosi FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a Magyar Nemzeti ÜdĂŒlĂ©si AlapĂ­tvĂĄny kilenc szĂĄllodĂĄjĂĄnak eladĂĄsa ĂŒgyĂ©ben, a KormĂĄnyzati EllenĂ”rzĂ©si Hivatal (KEHI) korĂĄbbi feljelentĂ©se alapjĂĄn - erĂ”sĂ­tette meg a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g kĂ©rdĂ©sĂ©re Skoda Gabriella, a fĂ”vĂĄrosi FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g szĂłvivĂ”je. A KEHI feljelentĂ©se szerint 4 milliĂĄrd forintos kĂĄr Ă©rte a 2004-es ĂŒgyletben az ĂĄllamot.

Mint a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g korĂĄbban hĂ­rĂŒl adta, ĂĄprilis vĂ©gĂ©n kĂŒlönösen jelentĂ”s vagyoni hĂĄtrĂĄnyt okozĂł hĂ»tlen kezelĂ©s miatt tett feljelentĂ©st a KEHI, mert a gyanĂș szerint ĂĄron alul adott el kilenc szĂĄllodĂĄt a Magyar Nemzeti ÜdĂŒlĂ©si AlapĂ­tvĂĄnyhoz tartozĂł VagyonkezelĂ” Zrt., mĂ©g 2004-ben. A VagyonkezelĂ” Zrt.-t az alapĂ­tvĂĄny tulajdonĂĄban lĂ©vĂ” ingatlanok kezelĂ©sĂ©re hoztĂĄk lĂ©tre korĂĄbban. 2004-ben a gyanĂș szerint 9 szĂĄllodĂĄt jĂĄtszottak ĂĄt ĂĄron alul a többsĂ©gĂ©ben magĂĄntulajdonban lĂ©vĂ” Hunguest Hotels Zrt.-nek. Az ĂŒgyletrĂ”l az alapĂ­tvĂĄny kuratĂłriuma döntött.
A 9 ingatlant magĂĄba foglalĂł, 8 milliĂĄrd forint Ă©rtĂ©kĂ» ĂŒzletrĂ©szĂ©rt mindössze 4 milliĂĄrd forint Ă©rtĂ©kĂ» Hunguest Hotels-rĂ©szvĂ©nyt kapott a VagyonkezelĂ” Zrt. Ugyanezen a napon 2,1 milliĂĄrd forintnyi rĂ©szvĂ©nyt csupĂĄn nĂ©vĂ©rtĂ©ken Ă©rtĂ©kesĂ­tett a tulajdonostĂĄrs Arago Rt.-nek. Az ĂŒgylet eredmĂ©nyekĂ©ppen a Hunguest Hotels Zrt.-ben lĂ©vĂ” szavazati jogĂĄt is elvesztette az alapĂ­tvĂĄny. A Hunguest Hotels Zrt. az Ă­gy megszerzett ĂŒzletrĂ©szeket az ingatlanokkal egyĂŒtt több esetben rövid idĂ”n belĂŒl, összessĂ©gĂ©ben 78 szĂĄzalĂ©kos haszonnal tovĂĄbbĂ©rtĂ©kesĂ­tette a KEHI szerint. A rendelkezĂ©sre ĂĄllĂł adatok alapjĂĄn az ĂŒzletrĂ©szek megszerzĂ©se Ă©s a tovĂĄbbĂ©rtĂ©kesĂ­tĂ©s között eltelt idĂ”ben nem törtĂ©nt semmi olyan esemĂ©ny, pĂ©ldĂĄul felĂșjĂ­tĂĄs, ami az Ă©rtĂ©knövekedĂ©st indokolta volna.
A Magyar Nemzeti ÜdĂŒlĂ©si AlapĂ­tvĂĄnyt 1992-ben 8 alapĂ­tĂł hozta lĂ©tre: a hat szakszervezeti konföderĂĄciĂł, a Vagyont Ideiglenesen KezelĂ” Szervezet, valamint a Magyar KöztĂĄrsasĂĄg KormĂĄnya. KorĂĄbban a Magyar Nemzet Ă­rt elĂ”ször arrĂłl, hogy az alapĂ­tvĂĄnynĂĄl felmerĂŒlt a pazarlĂł gazdĂĄlkodĂĄs gyanĂșja, mert fĂ©lmilliĂĄrd forintot fizetett ki a szakszervezeteknek az ĂŒdĂŒlĂ©si csekk nĂ©pszerĂ»sĂ­tĂ©sĂ©Ă©rt, Ă©s 15 milliĂł forint Ă©rtĂ©kben bĂ­zott meg ĂŒgyvĂ©di irodĂĄkat olyan feladatokkal, amikĂ©rt egyĂ©bkĂ©nt az ĂĄllandĂł jogi kĂ©pviselĂ”t havonta fizettĂ©k. A hat szakszervezeti szövetsĂ©g akkor közös közlemĂ©nyben tiltakozott a - megfogalmazĂĄsuk szerint - ellenĂŒk indult rĂĄgalomhadjĂĄrat ellen.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player