ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ki fog tanulni?
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Bemutatta a BMW az elsĂ” elektromos meghajtĂĄsĂș modelljĂ©t
GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy
Beindult a kétes tårsasågok eltakarítåsa
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 April 30, Saturday  

Egyre több cĂ©get szĂŒntetnek meg törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti eljĂĄrĂĄs alapjĂĄn a cĂ©gbĂ­rĂłsĂĄgok. Pest megyĂ©ben pĂ©ldĂĄul Ă©vrĂ”l-Ă©vre több gazdasĂĄgi tĂĄrsasĂĄgot alapĂ­tanak, ugyanakkor egyre többet is hagynak sorsukra az alapĂ­tĂłk.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Egyre több cĂ©get szĂŒntetnek meg törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti eljĂĄrĂĄs alapjĂĄn a cĂ©gbĂ­rĂłsĂĄgok. Pest megyĂ©ben pĂ©ldĂĄul Ă©vrĂ”l-Ă©vre több gazdasĂĄgi tĂĄrsasĂĄgot alapĂ­tanak, ugyanakkor egyre többet is hagynak sorsukra az alapĂ­tĂłk. TörvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti eljĂĄrĂĄst most mĂĄr a cĂ©gmĂ©rleg benyĂșjtĂĄsĂĄnak elmulasztĂĄsa miatt is egyre többször kezdemĂ©nyez az adĂłhatĂłsĂĄg. Ennek eredmĂ©nyekĂ©nt a cĂ©g meg is szĂ»nhet, ezĂ©rt erre az idei mĂ©rlegek benyĂșjtĂĄsakor is Ă©rdemes gondolni - figyelmeztetett Ábel KornĂ©l, a Pest Megyei BĂ­rĂłsĂĄg GazdasĂĄgi kollĂ©giumĂĄnak vezetĂ”je a bĂ­rĂłsĂĄg friss hĂ­rlevelĂ©ben.

A Pest Megyei CĂ©gbĂ­rĂłsĂĄg nyilvĂĄntartĂĄsĂĄban - több-kevesebb eltĂ©rĂ©ssel - Ă©vek Ăłta 72 ezer vĂĄllalkozĂĄs szerepel, jĂłllehet az egyszerĂ»sĂ­tett cĂ©geljĂĄrĂĄs bevezetĂ©sĂ©vel növekedett a tĂĄrsasĂĄgalapĂ­tĂĄsi kedv. Az idei elsĂ” negyedĂ©vben pĂ©ldĂĄul 2453 Ășj cĂ©gbejegyzĂ©si kĂ©relem Ă©rkezett, körĂŒlbelĂŒl kĂ©tszĂĄzzal több, mint a mĂșlt Ă©v hasonlĂł idĂ”szakĂĄban. Az eljĂĄrĂĄsok 98 szĂĄzalĂ©ka az egyszerĂ»sĂ­tett szabĂĄlyok alapjĂĄn törtĂ©nik. Az alapĂ­tĂłk szinte pillanatokon belĂŒl cĂ©ghez jutnak, csak a 15 ezer forintos bejegyzĂ©si illetĂ©ket kell lerĂłniuk, közzĂ©tĂ©teli dĂ­j nincs. EgyĂ©bkĂ©nt 100 ezer forint lenne a bejegyzĂ©si illetĂ©k Ă©s ötezer forint a közzĂ©tĂ©tel.

A gyakorta csak egyszeri - Ă©s nĂ©ha kĂ©tes - ĂŒgyletre lĂ©trehozott cĂ©geket könnyĂ» eltĂŒntetni. Ezt a vĂ©gelszĂĄmolĂĄs nehĂ©zkes szabĂĄlyai miatt ĂĄltalĂĄban a cĂ©gbĂ­rĂłsĂĄgokra bĂ­zzĂĄk az alapĂ­tĂłk. A Pest Megyei CĂ©gbĂ­rĂłsĂĄgon Ă©vek Ăłta emelkedik a törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti eljĂĄrĂĄsok szĂĄma: idĂ©n pĂ©ldĂĄul mĂĄr majdnem 700 ilyen eset volt. 90 szĂĄzalĂ©kuknĂĄl azĂ©rt, mert a vĂĄllalkozĂĄst nem lehet megtalĂĄlni a bejegyzett szĂ©khelyĂ©n Ă©s legtöbbször a vezetĂ”ik sem Ă©rhetĂ”ek el. ÁltalĂĄban az adĂłhatĂłsĂĄg kezdemĂ©nyez ilyen eljĂĄrĂĄst, Ă”k egyre többször a cĂ©gmĂ©rleg elmulasztĂĄsa miatt is.

A több tĂ­zezer mulasztĂł szĂĄmonkĂ©rĂ©se a legutĂłbbi idĂ”kig nem jĂĄrt kĂŒlönösebb következmĂ©nnyel, de kĂ©t Ă©ve az adĂłhivatal feladata a cĂ©gmĂ©rlegek "behajtĂĄsa". MĂĄra a hivatal "beindult" Ă©s alapos utĂĄnajĂĄrĂĄst követĂ”en egyre többször kezdemĂ©nyezi emiatt a törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti eljĂĄrĂĄst. A cĂ©gbĂ­rĂłsĂĄg ilyen esetben kĂŒlön felszĂłlĂ­tĂĄs nĂ©lkĂŒl megszĂ»ntnek nyilvĂĄnĂ­tja a cĂ©get, Ă©s elrendeli kĂ©nyszer-vĂ©gelszĂĄmolĂĄsĂĄt. Ezek az ĂŒgyek - mivel a vĂĄllalkozĂĄsoknak rendszerint nincs vagyonuk, csak adĂłssĂĄguk - vĂ©gĂŒl felszĂĄmolĂĄsba fordulnak ĂĄt - tĂĄjĂ©koztatott Ábel KornĂ©l.

A Pest Megyei CĂ©gbĂ­rĂłsĂĄgnĂĄl egyĂ©bkĂ©nt folyamatosan növekszik az ilyen eljĂĄrĂĄsok szĂĄma. 2005-ben pĂ©ldĂĄul 4062 cĂ©get alapĂ­tottak Ă©s 1350 eljĂĄrĂĄs indult, 2010-ben 7035 alapĂ­tĂĄsra 4426 törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti eljĂĄrĂĄs esett. IdĂ©n eddig 2453 cĂ©get alapĂ­tottak Ă©s mĂĄr 655 eljĂĄrĂĄs indult.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player