ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Brutålis: Jöhet az 1600 lóerÔs Veyron Super?
SzTE hĂ­rek SzTE hĂ­rek
EgyĂŒttmĂ»ködĂ©s több terĂŒleten is - MegĂĄllapodĂĄst kötött az SZTE Ă©s HĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhely
MunkatĂĄrsunktĂłl   2011 April 21, Thursday  

Az egĂ©szsĂ©gĂŒgy, a kultĂșra Ă©s az oktatĂĄs terĂŒletĂ©re kiterjedĂ” egyĂŒttmĂ»ködĂ©st kötött a Szegedi TudomĂĄnyegyetem Ă©s HĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhely Megyei JogĂș VĂĄros ÖnkormĂĄnyzata.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Az egĂ©szsĂ©gĂŒgy, a kultĂșra Ă©s az oktatĂĄs terĂŒletĂ©re kiterjedĂ” egyĂŒttmĂ»ködĂ©st kötött a Szegedi TudomĂĄnyegyetem Ă©s HĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhely Megyei JogĂș VĂĄros ÖnkormĂĄnyzata. Az errĂ”l szĂłlĂł megĂĄllapodĂĄst az egyetem felĂșjĂ­tott központi Ă©pĂŒletĂ©nek elsĂ” hivatalos esemĂ©nyekĂ©nt Ă­rta alĂĄ SzabĂł GĂĄbor rektor Ă©s LĂĄzĂĄr JĂĄnos polgĂĄrmester.


  • SzabĂł GĂĄbor az egyĂŒttmĂ»ködĂ©srĂ”l:


SzabĂł GĂĄbor az egyĂŒttmĂ»ködĂ©si megĂĄllapodĂĄs kapcsĂĄn elmondta: a Szegedi TudomĂĄnyegyetemnek fontos kĂŒldetĂ©se, hogy megfoghatĂłan Ă©s Ă©rezhetĂ”en jelen legyen a rĂ©giĂłban, ebben az elsĂ” Ă©s legfontosabb lĂ©pĂ©s a HĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhellyel valĂł egyĂŒttmĂ»ködĂ©s.



A megĂĄllapodĂĄs, ami ma HĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhely Ă©s a Szegedi TudomĂĄnyegyetem között lĂ©trejön csupĂĄn egy keret, amelyet folyamatosan Ășjabb Ă©s Ășjabb tartalommal töltĂŒnk fel. A több egysĂ©gĂŒnkre kiterjedĂ” egyĂŒttmĂ»ködĂ©s Ă­gy a jövĂ”ben kiteljesedik, Ă©s az egyetem valamennyi kara rĂ©szt vesz majd a közös munkĂĄban - fogalmazott a Szegedi TudomĂĄnyegyetem rektora, hozzĂĄtĂ©ve: az egyĂŒttmĂ»ködĂ©s jelentĂ”sĂ©gĂ©t is mutatja, hogy a megĂĄllapodĂĄs alĂĄĂ­rĂĄsa az elsĂ” hivatalos ĂŒnnepsĂ©g az egyetem közelmĂșltban felĂșjĂ­tott központi Ă©pĂŒletĂ©ben, amelynek hivatalos ĂĄtadĂĄsi ĂŒnnepsĂ©gĂ©re nĂ©hĂĄny hĂ©ten belĂŒl kerĂŒlhet sor.

LĂĄzĂĄr JĂĄnos az esemĂ©nyen elmondta: minden telepĂŒlĂ©s jövĂ”jĂ©t tekintve kulcsfontossĂĄgĂș kĂ©rdĂ©s, hogy mennyi tudĂĄst kĂ©pes felhalmozni, azt kĂ©pes-e megfelelĂ”en, igazsĂĄgosan elosztani Ă©s ezzel milyen esĂ©lyeket kĂ©pes teremteni az ott Ă©lĂ”k szĂĄmĂĄra.

A vĂĄros Ă©s az egyetem között lĂ©trejövĂ” megĂĄllapodĂĄs jelentĂ”sĂ©ge tĂșlmutat egy telepĂŒlĂ©s hatĂĄrain vagy egy intĂ©zmĂ©ny keretein. Az oktatĂĄs, a kutatĂĄs, az egĂ©szsĂ©gĂŒgy Ă©s a kultĂșra terĂŒletein Ășj fejezetet nyit, Ășj tĂĄvlatokat teremt Ă©s Ășj lehetĂ”sĂ©geket ad a fiatalok szĂĄmĂĄra az egĂ©sz rĂ©giĂłban - mondta a polgĂĄrmester, aki hozzĂĄtette, hogy jogi diplomĂĄjĂĄt 12 Ă©vvel ezelĂ”tt Ă©ppen a most felĂșjĂ­tott Dugonics tĂ©ri Központi ÉpĂŒletben vehette ĂĄt.

A megĂĄllapodĂĄs rĂ©szekĂ©nt a SZTE BölcsĂ©szettudomĂĄnyi Kara Ă©s HĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhely önkormĂĄnyzata, oktatĂĄsi intĂ©zmĂ©nyei a jövĂ”ben egyĂŒttmĂ»ködnek a vĂĄros oktatĂĄsi rendszerĂ©nek fejlesztĂ©sĂ©ben, a diĂĄkok teljesĂ­tmĂ©nyĂ©nek mĂ©rĂ©sĂ©ben Ă©s Ă©rtĂ©kelĂ©sĂ©ben, a tanulĂłi kĂ©pessĂ©gek fejlesztĂ©sĂ©ben. Több vĂĄsĂĄrhelyi oktatĂĄsi intĂ©zmĂ©ny gyakorlĂł iskolai funkciĂłkat kap.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, az ÁltalĂĄnos OrvostudomĂĄnyi Kar Ă©s a hĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhelyi ErzsĂ©bet KĂłrhĂĄz- RendelĂ”intĂ©zet szakmai, oktatĂĄsi, egĂ©szsĂ©gĂŒgyi egyĂŒttmĂ»ködĂ©sbe kezd.

Vårosi méretû komplex egészségfejlesztési és mentålhigiénés ållapotfelmérés indul HódmezÔvåsårhelyen a Juhåsz Gyula PedagógusképzÔ Kar Alkalmazott Egészségtudomånyi és Egészségfejlesztési Intézetének segítségével.

A hĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhelyi EmlĂ©kpont HumĂĄn OktatĂĄsi Központ kapcsolĂłdik a SZTE Állam- Ă©s JogtudomĂĄnyi KarĂĄnak Ă©s BölcsĂ©szettudomĂĄnyi KarĂĄnak oktatĂĄsi struktĂșrĂĄjĂĄba.

Az esemĂ©nyen elhangzott: a Szegedi TudomĂĄnyegyetem Ă©s a hĂłdmezĂ”vĂĄsĂĄrhelyi önkormĂĄnyzat egyarĂĄnt fontosnak tartja, hogy az alföldi vĂĄrosban a következĂ” Ă©vtizedekben magas szĂ­nvonalĂș, versenykĂ©pes agrĂĄr-felsĂ”oktatĂĄs legyen.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player