ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Elia: ElsĂ” tuningcsomag az Ășj Renault Cliohoz
Bûncselekmények Bûncselekmények
A Szebb JövÔért PolgĂĄrĂ”r EgyesĂŒlet törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti vizsgĂĄlatĂĄt Ă©s feloszlatĂĄsĂĄt kezdemĂ©nyezi a kisebbsĂ©gi ombudsman
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 April 19, Tuesday  

Nem volt olyan a helyzet GyöngyöspatĂĄn, amely indokolta volna a Szebb JövÔért PolgĂĄrĂ”r EgyesĂŒlet jĂĄrĂ”rözĂ©sĂ©t.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Nem volt olyan a helyzet GyöngyöspatĂĄn, amely indokolta volna a Szebb JövÔért PolgĂĄrĂ”r EgyesĂŒlet jĂĄrĂ”rözĂ©sĂ©t. A helyszĂ­ni vizsgĂĄlatok alapjĂĄn nem volt jelentĂ”sebb feszĂŒltsĂ©g a telepĂŒlĂ©s roma Ă©s nem roma lakosai között, Ă©ppen az egyenruhĂĄsok megjelenĂ©sĂ©t követĂ”en erĂ”södtek fel Ă©s Ă©lezĂ”dtek ki az ellentĂ©tek - ĂĄllapĂ­tja meg a kisebbsĂ©gi jogok orszĂĄggyĂ»lĂ©si biztosĂĄnak kedden nyilvĂĄnossĂĄgra hozott jelentĂ©se.

ProfesszionĂĄlis hĂĄttere van azoknak a szervezeteknek, amelyek rendezik az ilyen tĂ­pusĂș demonstrĂĄciĂłkat. Olyan jogĂĄszaik vannak, akik napra kĂ©szek a joghĂ©zagok megtalĂĄlĂĄsĂĄban, Ă©s a politikai tĂĄmogatottsĂĄguk is olyan, amely egysĂ©gbe foglalja ezeket a törekvĂ©seket - jelentette ki KĂĄllai ErnĂ” kisebbsĂ©gi ombudsman keddi budapesti sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn. HozzĂĄtette: a mĂĄsik oldalon az elbizonytalanodott rendĂ”rök ĂĄllnak, megfelelĂ” jogi Ă©s politikai irĂĄnymutatĂĄs nĂ©lkĂŒl, Ă©s a megĂ­tĂ©lĂ©se szerint rossz jogĂ©rtelmezĂ©sbe keveredett bĂ­rĂłsĂĄgok.
A jelentĂ©s szerint az idei Ă©v elsĂ” kĂ©t hĂłnapjĂĄban - tehĂĄt a jĂĄrĂ”rözĂ©s megkezdĂ©se elĂ”tt - összesen öt bĂ»ncselekmĂ©ny törtĂ©nt GyöngyöspatĂĄn, közĂŒlĂŒk egy sem volt sĂșlyos. Ennek ellenĂ©re, ahogy szĂĄmos mĂĄs telepĂŒlĂ©sen is, sokan Ășgy Ă©rzik, hogy az ĂĄllam nem vĂ©d meg a bĂ»nözĂ©stĂ”l. A romlĂł szociĂĄlis helyzet, illetve a bĂ»ncselekmĂ©nynek nem minĂ”sĂŒlĂ” "rendsĂ©rtĂ©sek" szĂĄmĂĄnak növekedĂ©se Ă©ppen Ășgy erĂ”teljesen negatĂ­v hatĂĄst gyakorol az emberek biztonsĂĄgĂ©rzetĂ©re, mint a bĂ»nözĂ©s.
A mĂĄr kialakulni lĂĄtszĂł menetrend szerint egy nem helyi civil szervezet jĂĄrĂ”rözĂ©sre kap meghĂ­vĂĄst egy - a politika ĂĄltal kivĂĄlasztott - telepĂŒlĂ©sre, a "cigĂĄnybĂ»nözĂ©sre" hivatkozva. Ezt követĂ”en a jogi szabĂĄlyozĂĄs hĂ©zagait kihasznĂĄlva felvonulĂĄsokat rendeznek, majd "polgĂĄrĂ”ri" jĂĄrĂ”rözĂ©st vĂ©geznek, amely fĂ©lelmet kelt a helyi cigĂĄny közössĂ©gben. A jelentĂ©s megĂĄllapĂ­tĂĄsai szerint ezzel a szervezĂ”k elĂ©rik cĂ©ljukat: eredmĂ©nyesen fokozzĂĄk a többsĂ©gi elĂ©gedetlensĂ©get a rendĂ”rsĂ©ggel szemben, illetve növelik a cigĂĄnyokkal szembeni elÔítĂ©leteket. EzutĂĄn egy mĂĄsik telepĂŒlĂ©sen kezdik Ășjra az ellentĂ©tek szĂ­tĂĄsĂĄt.
A kisebbsĂ©gi ombudsman a vizsgĂĄlat megĂĄllapĂ­tĂĄsai alapjĂĄn szĂĄmos jogalkotĂĄsi Ă©s jogalkalmazĂĄsi hiĂĄnyossĂĄgot, bizonytalansĂĄgot tĂĄrt fel, ezĂ©rt összesen 33 ajĂĄnlĂĄst, kezdemĂ©nyezĂ©st Ă©s javaslatot tett. A belĂŒgyminiszternek pĂ©ldĂĄul javasolta a szabĂĄlysĂ©rtĂ©si törvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄt a jogellenes cselekmĂ©nyek hatĂ©konyabb szankcionĂĄlĂĄsa Ă©rdekĂ©ben, valamint a polgĂĄrĂ”r szervezetekre vonatkozĂł szabĂĄlyok egyĂ©rtelmĂ»vĂ© tĂ©telĂ©t. Az orszĂĄgos rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnytĂłl azt kĂ©rte, hogy akadĂĄlyozza meg a Szebb JövÔért PolgĂĄrĂ”r EgyesĂŒlet Ă©s az ahhoz hasonlĂł mĂłdon mĂ»ködĂ” mĂĄs szervezetek fĂ©lelmet keltĂ” tevĂ©kenysĂ©gĂ©nek folytatĂĄsĂĄt. Emellett kezdemĂ©nyezte, hogy a BĂ©kĂ©s Megyei FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g indĂ­tson törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeleti vizsgĂĄlatot a Szebb JövÔért PolgĂĄrĂ”r EgyesĂŒlettel szemben, Ă©s kĂ©relmezze annak bĂ­rĂłsĂĄg ĂĄltali feloszlatĂĄsĂĄt.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player