Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Színházi világnapi programok Szegeden
Színházi világnapi programok Szegeden
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
A diktatúráról
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Kakukktojás: Bugatti egy Ferrari találkozón
Belpolitika Belpolitika
A "Fidesz meg fog bukni" - Maszkokkal tüntetett az LMP
Független Hírügynökség   2011 April 17, Sunday  

"A Fidesz meg fog bukni, erre kell készülni és erre kell lelkileg ráhangolódni" - mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika frakcióvezetője a párt vasárnapi tüntetésén Budapesten.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
"A Fidesz meg fog bukni, erre kell készülni és erre kell lelkileg ráhangolódni" - mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika frakcióvezetője a párt vasárnapi tüntetésén Budapesten. Az LMP a Vörösmarty téren tartott demonstrációt az új alkotmány tervezete ellen. Az aktivisták fehér maszkokat osztogattak, az LMP ezzel kívánta parodizálni a nemzeti együttműködés rendszerét, amelyben a tömeg arctalannak tűnik.

A Lehet Más a Politika elfogadhatatlannak tartja az alkotmányozás folyamatát és a Fidesz-KDNP által beterjesztett alkotmánytervezetet. Álláspontjuk szerint ennek a tervezetnek az elfogadása súlyos visszalépés lenne a jelenlegi alkotmányhoz képest a hatalommegosztás, az állampolgárok politikai részvételi lehetőségei, valamint a szociális és környezeti jogok szempontjából. Az ellenzéki párt ezért döntött úgy, hogy vasárnap az utcára vonul. Az aktivisták a tüntetés előtt fehér papírmaszkokat osztogattak, ezzel jelképezve, hogy nem arctalan tömegről van szó.

A demonstráció délután 2 órakor kezdődött az V. kerületben, a Vörösmarty téren. A rendezvényen felszólalt Szilágyi Ákos esztéta, Schándi Tamás, a párt hajléktalan aktivistája, Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.

Tétényi Éva szerint Magyarország ugyanolyan gondban van, mint Esztergom, és Magyarország jövője Esztergom jelene. A polgármester szerint a párbeszéd lehet a megoldás. A demonstrációk jelzések arra, hogy elég volt ebből - tette hozzá.

Schiffer András szerint nem új időszámítás, hanem visszaszámlálás kezdődött el. "Sokan vagyunk és elegen is leszünk" - fogalmazott. Az LMP frakcióvezetőjének az a véleménye, hogy a Fidesz meg fog bukni, erre kell készülni, erre kell lelkileg ráhangolódni. Hiszen tavaly a Fidesz nem új rendszert alapított, hanem a tévúton lévő magyar demokráciát vezette meg, becsapta az embereket. A népszavazás fegyveréhez nyúltak, most a népszavazás intézményét akarják megszüntetni, támogatták a gördülő sztrájkot, most pedig ellehetetlenítik a munkavállalókat. Megfenyegetik a bírákat, alkotmányozás címén felszámolják az alkotmányosságot - mondta.

Schiffer szerint 2014-ben, a következő választáson a cél egy élhető Magyarország építése, ahol a demokrácia nem egy ember, hanem mindenki részvételén alapul.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player