Programajánló
Október 2020
H K S C P S V
2829301 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Halhatatlan ősforrások
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Új modellt állít csatarendbe a Caterham
Belpolitika Belpolitika
Egyenruhások demonstrációja - Még tart az ellenőrzés, a tűzoltók nem hátrálnak
Független Hírügynökség   2011 April 17, Sunday  

Még nem zárult le az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vizsgálata abban az ügyben, hogy hány tűzoltó vitte magával bevetési felszerelését a szombati rendvédelmi demonstrációra - tájékoztatott a katasztrófavédelem.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Még nem zárult le az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vizsgálata abban az ügyben, hogy hány tűzoltó vitte magával bevetési felszerelését a szombati rendvédelmi demonstrációra - tájékoztatott a katasztrófavédelem. Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, nyilván vannak a kollágái között, akik tartanak a szankcióktól, de hangsúlyozta: nem hátrálnak meg, ennél csak többen lesznek és egyre keményebben lépnek fel. Néhányan most is ott vannak a parlament mellett felállított sátornál, ahol egész éjszaka ügyeletet tartottak.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az államilag beszerzett bevetési védőruhák ellenőrzését rendelte el Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, miután kiderült, többen speciális felszereléseket vittek magukkal a szombati demonstrációra. Álláspontja szerint ugyanis a védőruhákat, sisakokat és bontóbaltákat csak tűz- és egyéb káreseteknél lehet használni. A tűzoltóparancsnokok ezek kivitelét a laktanyákból már korábban megtiltották.

Hajdú László, az OKF helyettes szóvivője vasárnap arról számolt be, hogy még nem zárult le a hiányzó felszerelésekre vonatkozó vizsgálat, így arról csak később tud tájékoztatni. Arra a kérdésre, hogy milyen szankciókra számíthatnak a tűzoltók, a főhadnagy azt mondta, ezt az állományilletékes feladata eldönteni.

A Független Hírügynökségnek a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, Árok Kornél azt mondta, hogy nyilván vannak, akik tartanak a következményektől, ugyanakkor hangsúlyozta: nem hátrálnak meg. A HTFSZ vezetője szerint ha a kormányzat, a minisztériumok vagy akár az OKF tegnap nem vonta le a tanulságot, akkor nagyon ostoba. Megfogalmazása szerint ennél csak többen és egyre keményebbek lesznek, ha nem tudnak megegyezni. Ha szükséges, a tűzoltók az Amnesty International-hez, illetve a külföldi médiumokhoz fordulnak.

Árok Kornél jelenleg is a Kossuth téren van néhány kollégájával a parlamentnél felállított sátornál, ahová még többeket is várnak. A cél, hogy mindenki lássa, még mindig ott vannak. Voltak egyébként, akik ezt az éjszakát is kint töltötték.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player