Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Választás 2014 – Bajnai: áprilisban hosszĂş távra eldõl, az ország merre halad tovább
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Jégesõ, világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
Példátlan, 27,5 millió dolláros áron cserélt gazdát egy Ferrari Kaliforniában
Egészség, egészségügy Egészség, egészségügy
Tejjel csökkenthetõ a daganatok rizikója
FĂĽggetlen HĂ­rĂĽgynöksĂ©g   2011 March 23, Wednesday  

Háromból két magyar D-vitaminhiányban szenved, ami jelentõsen növeli számos betegség, például a tumorok, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az autoimmun betegségek kialakulásának a kockázatát.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Háromból két magyar D-vitaminhiányban szenved, ami jelentõsen növeli számos betegség, például a tumorok, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az autoimmun betegségek kialakulásának a kockázatát - mondta Szabó András, a SOTE II. számú Gyermekklinikájának igazgatója. Hozzátette: egyre kevesebben napoznak fényvédõ nélkül, ezért a táplálkozással kell a megfelelõ mennyiségû D-vitaminhoz jutni.

Amerikai és új-zélandi tudósok kutatásai támasztják alá, hogy a tejfogyasztás csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. A mára népbetegséggé vált kór ellen szakértõk szerint helyes életvitellel, mozgással és megfelelõ táplálkozással védekezhetünk, amelynek szerves részét képezi a kalciumban dús, alacsony zsírtartalmú tej. Nemcsak a tomorok, hanem a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az autoimmun betegségek kialakulásának kockázata is csökkenthetõ megfelelõ D-vitamin bevitellel, ezt pedig elsõsorban D-vitaminnal dúsított táplálékokkal vagy gyógyszerrel tudjuk benni a szervezetbe- mondta Szabó András.
Tavasszal különösen fontos a megfelelõ mennyiségû D-vitamin bejuttatása, mert ezzel akár az ilyenkor jellemzõ fáradtság, levertség, gyengeség is csökkenthetõ.

Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player