Tejjel csökkenthetõ a daganatok rizikója
FĂĽggetlen HĂrĂĽgynöksĂ©g
2011 March 23, Wednesday
Háromból két magyar D-vitaminhiányban szenved, ami jelentõsen növeli számos betegség, például a tumorok, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az autoimmun betegségek kialakulásának a kockázatát.
|
Háromból két magyar D-vitaminhiányban szenved, ami jelentõsen növeli számos betegség, például a tumorok, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az autoimmun betegségek kialakulásának a kockázatát - mondta Szabó András, a SOTE II. számú Gyermekklinikájának igazgatója. Hozzátette: egyre kevesebben napoznak fényvédõ nélkül, ezért a táplálkozással kell a megfelelõ mennyiségû D-vitaminhoz jutni.
Amerikai Ă©s Ăşj-zĂ©landi tudĂłsok kutatásai támasztják alá, hogy a tejfogyasztás csökkenti a daganatos megbetegedĂ©sek kialakulásának kockázatát. A mára nĂ©pbetegsĂ©ggĂ© vált kĂłr ellen szakĂ©rtõk szerint helyes Ă©letvitellel, mozgással Ă©s megfelelõ táplálkozással vĂ©dekezhetĂĽnk, amelynek szerves rĂ©szĂ©t kĂ©pezi a kalciumban dĂşs, alacsony zsĂrtartalmĂş tej. Nemcsak a tomorok, hanem a magas vĂ©rnyomás, a cukorbetegsĂ©g Ă©s az autoimmun betegsĂ©gek kialakulásának kockázata is csökkenthetõ megfelelõ D-vitamin bevitellel, ezt pedig elsõsorban D-vitaminnal dĂşsĂtott táplálĂ©kokkal vagy gyĂłgyszerrel tudjuk benni a szervezetbe- mondta SzabĂł András. Tavasszal kĂĽlönösen fontos a megfelelõ mennyisĂ©gĂ» D-vitamin bejuttatása, mert ezzel akár az ilyenkor jellemzõ fáradtság, levertsĂ©g, gyengesĂ©g is csökkenthetõ.
|
|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!