ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Elia: ElsĂ” tuningcsomag az Ășj Renault Cliohoz
GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy
MNB tåjékoztató - A jegybank reagålt az FB ållítåsaira
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 March 04, Friday  

Sem az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k, sem az Magyar Nemzeti Bank (MNB) FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄga (FB) nem ĂĄllapĂ­tott meg az elmĂșlt Ă©vekben pazarlĂĄst, vagy szabĂĄlytalansĂĄgot - reagĂĄlt összefoglalĂłan JĂĄrai Zsigmond pĂ©nteki ĂĄllĂ­tĂĄsaira az MNB.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Sem az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k, sem az Magyar Nemzeti Bank (MNB) FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄga (FB) nem ĂĄllapĂ­tott meg az elmĂșlt Ă©vekben pazarlĂĄst, vagy szabĂĄlytalansĂĄgot - reagĂĄlt összefoglalĂłan JĂĄrai Zsigmond pĂ©nteki ĂĄllĂ­tĂĄsaira az MNB. Az MNB szerint a gazdĂĄlkodĂĄsrĂłl az elemzĂ©sek elismerĂ”en szĂłltak. Az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vben több pĂ©nzt takarĂ­tott meg a jegybank, mint egy teljes Ă©vi mĂ»ködĂ©si költsĂ©ge. RĂĄadĂĄsul az Ășj FB tapasztalatlan titkĂĄrsĂĄgi munkatĂĄrsaival Ă©s kĂŒlsĂ”s tanĂĄcsadĂłkkal vĂ©gzi a jelenleg zajlĂł ellenĂ”rzĂ©seit.

Mint ismert, JĂĄrai Zsigmond, az MNB FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄgĂĄnak elnöke pĂ©nteken Ășgy nyilatkozott a testĂŒlet ĂŒlĂ©se utĂĄn, hogy kĂ©tsĂ©gek vannak a bank bizonyos kommunikĂĄciĂłs szerzĂ”dĂ©sei kapcsĂĄn, illetve tĂșlzottan magas juttatĂĄsokat kapnak többen is az MNB-nĂ©l.
Az MNB szerint valĂłjĂĄban sem az Állami SzĂĄmvevĂ”szĂ©k, sem az Magyar Nemzeti Bank (MNB) FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄga nem ĂĄllapĂ­tott meg az elmĂșlt Ă©vekben pazarlĂĄst, vagy szabĂĄlytalansĂĄgot, hanem Ă©ppen ellenkezĂ”leg: elismerĂ”en nyilatkoztak a gazdĂĄlkodĂĄsrĂłl. A jegybank az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vben, összehasonlĂ­thatĂł ĂĄrakon körĂŒlbelĂŒl egyharmadĂĄval csökkentette mĂ»ködĂ©si költsĂ©geit, beleĂ©rtve a szemĂ©lyi Ă©s a kommunikĂĄciĂłs költsĂ©geket is. Az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vben több pĂ©nzt takarĂ­tott meg a Jegybank, mint egy teljes Ă©vi mĂ»ködĂ©si költsĂ©ge. KommunikĂĄciĂłs tanĂĄcsadĂĄsra fele annyit költ a jelenlegi vezetĂ©s, mint az elĂ”dje. Az MNB szerint a jegybank közbeszerzĂ©si tevĂ©kenysĂ©ge pĂ©ldĂĄs. Az utĂłbbi hĂĄrom Ă©vben mindössze egy jogorvoslati eljĂĄrĂĄst indult közbeszerzĂ©si ĂŒgyben az MNB ellen, Ă©s ez az eljĂĄrĂĄs is az MNB ĂĄllĂĄspontjĂĄt igazolta.
A törvĂ©ny szerint "Az MNB elnöke az MNB tevĂ©kenysĂ©gĂ©rĂ”l Ă©s monetĂĄris politikĂĄjĂĄrĂłl Ă©vente beszĂĄmol az OrszĂĄggyĂ»lĂ©snek. Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s eseti tĂĄjĂ©koztatĂĄst is kĂ©rhet" Az MNB szerint az, hogy az elmĂșlt nĂ©gy Ă©vben ezeknek a beszĂĄmolĂłknak megtĂĄrgyalĂĄsĂĄra az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s eddig egyszer sem tartott igĂ©nyt, nem a jegybankot minĂ”sĂ­ti. A FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄg legutĂłbbi, 2010-es beszĂĄmolĂłja megĂĄllapĂ­tjotta, hogy "az MNB a rĂĄ vonatkozĂł jogszabĂĄlyok, valamint az alapĂ­tĂł okirat elÔírĂĄsainak Ă©s szellemĂ©nek megfelelĂ”en mĂ»ködik" Az MNB-nĂ©l Ă©vi 40-50 belsĂ” ellenĂ”rzĂ©st is tartanak.
Az Ășj FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄg 2010 decemberĂ©ben kezdte meg munkĂĄjĂĄt, rĂ©szint az Ășj OrszĂĄggyĂ»lĂ©s ĂĄltal vĂĄlasztott, rĂ©szben a nemzetgazdasĂĄgi miniszter ĂĄltal delegĂĄlt tagokkal. Az MNB szerint az Ășj FB a belsĂ” ellenĂ”rzĂ©s munkatervĂ©ben szereplĂ” ellenĂ”rzĂ©seken kĂ­vĂŒl nĂ©gy vizsgĂĄlatot indĂ­tott el. Ezek a PĂ©nzjegynyomda Zrt., a Magyar PĂ©nzverĂ” Zrt. gazdĂĄlkodĂĄsĂĄt, valamint egy 2010 decemberĂ©ben kiĂ­rt, de mĂ©g le sem zĂĄrult kommunikĂĄciĂłs tendert Ă©s a bank tavalyi arculatvĂĄltĂĄsĂĄt hivatottak ellenĂ”rizni. Ezeket a vizsgĂĄlatokat nem a belsĂ” ellenĂ”rzĂ©s, hanem maguk az FB tagjai, az ellenĂ”rzĂ©si tevĂ©kenysĂ©gben tapasztalatokkal nem rendelkezĂ” FB titkĂĄrsĂĄg munkatĂĄrsai Ă©s kĂŒlsĂ” tanĂĄcsadĂłk vĂ©gzik.
Az MNB szerint a kötelessĂ©geivel ellentĂ©tben az Ășj FB a testĂŒlet 2010 decemberĂ©ben tartott alakulĂł ĂŒlĂ©se Ăłta elrendelt egyes vizsgĂĄlatok lefolytatĂĄsakor nem vette figyelembe az adott vizsgĂĄlatokkal kapcsolatban az MNB-nĂ©l rendelkezĂ©sre ĂĄllĂł valamennyi tĂ©nyt Ă©s adatot. Nem kĂ©rtĂ©k ki kellĂ” idĂ”ben az MNB vĂ©lemĂ©nyĂ©t sem a FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄg megĂĄllapĂ­tĂĄsaival kapcsolatban. Ezen felĂŒl a FelĂŒgyelĂ” BizottsĂĄg elĂ© terjesztett testĂŒleti ĂĄllĂĄspont tervezetĂ©rĂ”l nem egyeztettek az MNB vezetĂ©sĂ©vel.
***********************************************************************
Baun RĂłbert, a Magyar Nemzeti Bank elnökĂ©nek kommunikĂĄciĂłs tanĂĄcsadĂłja a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g rĂ©sztulajdonosa.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player