ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Az ítélet råd méretett
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs MĂ»vĂ©szet, kultĂșra, szĂłrakozĂĄs
Oscar-lĂĄzban Ă©g Hollywood
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 February 27, Sunday  

JavĂĄban folyik a kĂ©szĂŒlĂ”dĂ©s a hollywood-i Kodak SzĂ­nhĂĄz környĂ©kĂ©n, ahol helyi idĂ” szerint vasĂĄrnap dĂ©lutĂĄn öt Ăłrakor (közĂ©p-eurĂłpai idĂ” szerint Ă©jjel kettĂ”kor) kezdĂ”dik az Amerikai FilmakadĂ©mia 83. dĂ­jĂĄtadĂł gĂĄlĂĄja.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
JavĂĄban folyik a kĂ©szĂŒlĂ”dĂ©s a hollywood-i Kodak SzĂ­nhĂĄz környĂ©kĂ©n, ahol helyi idĂ” szerint vasĂĄrnap dĂ©lutĂĄn öt Ăłrakor (közĂ©p-eurĂłpai idĂ” szerint Ă©jjel kettĂ”kor) kezdĂ”dik az Amerikai FilmakadĂ©mia 83. dĂ­jĂĄtadĂł gĂĄlĂĄja. A Hollywood Boulevard egy rĂ©szĂ©t mĂĄr lezĂĄrtĂĄk a vörös szĂ”nyeg szĂĄmĂĄra, amelyen - tĂ©vĂ©nĂ©zĂ”k milliĂłinak szeme lĂĄttĂĄra - bevonulnak majd a szĂ­nhĂĄzba az amerikai filmszakma sztĂĄrjai. Ez egyĂ©bkĂ©nt a divatrajongĂłk szerint talĂĄn fontosabb is, mint maga a gĂĄla, hiszen az A-listĂĄs szĂ­nĂ©sznĂ”k itt mutatjĂĄk be a legdivatosabb tervezĂ”k legĂșjabb ruhaköltemĂ©nyeit.

Az Oscar-gåla håzigazdåja idén Anne Hathaway és James Franco lesz, a díjåtadók között pedig az Oscar-díjas Hellen Mirren és Javier Bardem, valamint Mila Kunis és Amy Adams is szerepel. A filmakadémia csaknem hatezer tagja keddig szavazhatott a jelöltekre, åm a voksolås végeredményét csak a vasårnap esti gålån hozzåk nyilvånossågra.
Az est egyik nagy esélyese "A kiråly beszéde" címû film, amelyet a kritikusok 12 kategóriåban, közte a legnagyobb elismerésnek szåmító legjobb film kategóriåjåban is jelöltek. De az esélyesek között szerepel Tom Hooper, a VI. György brit kirålyról szóló film rendezÔje, valamint az alkotås fÔszereplÔ-gårdåja is. A dadogó kirålyt alakító Colin Firth-t a legjobb férfi színész kategória egyértelmû befutójånak tartjåk a szakértÔk, de eséllyel pålyåzik a mellékszereplÔknek jåró Oscarra a beszédtanårt megformåló Geoffrey Rush és a kiråly feleségét jåtszó Helena Bonham Carter is.
A legjobb szĂ­nĂ©sznĂ”nek jĂĄrĂł dĂ­jat a vĂĄrakozĂĄsok szerint Natalie Portman veheti majd ĂĄt a "Fekete hattyĂș" fĂ”szerepĂ©Ă©rt. Igaz, nĂ©hĂĄny kritikus szerint szoros lesz a verseny a "The Kids Are All Right-ban" szereplĂ” Annette Beninggel Ă©s a "Rabbit Hole" sztĂĄrjĂĄval, Nicole Kidman-nel. A balerinĂĄt alakĂ­tĂł Portman mellett szĂłl azonban, hogy - Colin Firth-höz hasonlĂłan - csaknem minden nemzetközi dĂ­jat elnyert az elmĂșlt hetekben az alakĂ­tĂĄsĂ©rt, beleĂ©rtve az AmerikĂĄban Ă©lĂ” kĂŒlföldi kritikusok ĂĄltal odaĂ­tĂ©lt Golden Globe-ot, Ă©s a brit filmakadĂ©mia elismerĂ©sĂ©t, a BAFTA-dĂ­jat is.
A "Fekete hattyĂș" egyĂ©bkĂ©nt kihĂ­vĂłja is "A kirĂĄly beszĂ©de" cĂ­mĂ» mozinak: nem csak rendezĂ”je, Darren Aronofsky szĂĄll versenybe a legjobb rendezĂ©sĂ©rt, hanem a legjobb film kategĂłria tĂ­z jelöltje között is szerepel. A legjobb mozinak jĂĄrĂł OscarĂ©rt idĂ©n is tĂ­z film kĂŒzd. "A kirĂĄly beszĂ©de" Ă©s a "Fekete hattyĂș" mellett a Facebook-alapĂ­tĂł törtĂ©netĂ©t feldolgozĂł "KözössĂ©gi hĂĄlĂł" cĂ­mĂ» mozi diadalĂĄra is sokan fogadnak, fĂ”leg amiĂłta a film elnyerte a legjobb drĂĄmĂĄnak jĂĄrĂł Golden Globe-dĂ­jat.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player