ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Kapcsolati zûr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Minden idÔk legbiztonsågosabb autója a Tesla "S"
GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy
Egyre nagyobb szorĂ­tĂĄsban a benzinkutasok
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 February 17, Thursday  

Tavaly jelentÔsen nÔtt a felszåmolåsok szåma a benzinkutas szakmåban.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Tavaly jelentĂ”sen nĂ”tt a felszĂĄmolĂĄsok szĂĄma a benzinkutas szakmĂĄban. Az Opten adatai szerint az ĂĄgazatban meglepĂ”en szoros korrelĂĄciĂłt mutat a felszĂĄmolĂĄsok Ă©s az Ășj cĂ©galapĂ­tĂĄsok trendje, ami feltehetĂ”en azzal magyarĂĄzhatĂł, hogy a kĂșt az ĂŒzemeltetĂ” bedĂ”lĂ©se utĂĄn megmarad, Ă©s a hĂĄlĂłzat sokszor Ășj cĂ©gnek adja bĂ©rbe. KĂ©rdĂ©s, hogy az emelkedĂ” ĂĄrak miatt csökkenĂ” eladott ĂŒzemanyag-mennyisĂ©g mellett miben remĂ©nykednek a piacra lĂ©pĂ”k.

Tavaly Ă©v vĂ©gĂ©n 1114, fĂ”tevĂ©kenysĂ©gkĂ©nt gĂ©pjĂĄrmĂ»ĂŒzemanyag-kiskereskedelemmel foglalkozĂł vĂĄllalkozĂĄst tartott nyilvĂĄn az Opten cĂ©ginformĂĄciĂłs szolgĂĄltatĂł adatbĂĄzisa. Ez annak ellenĂ©re is 39-cel több a 2009 vĂ©ginĂ©l, hogy a hĂ­rek szerint a rendkĂ­vĂŒl magas ĂŒzemanyagĂĄrak a csökkenĂ” lakossĂĄgi vĂĄsĂĄrlĂłerĂ”vel pĂĄrosulva sok hĂĄztartĂĄst kĂ©nyszerĂ­tettek az autĂł letĂ©telĂ©re. Ennek eredmĂ©nyekĂ©nt a Magyar ÁsvĂĄnyolaj SzövetsĂ©g adatai szerint tavaly 9,5 szĂĄzalĂ©kkal kevesebb ĂŒzemanyag fogyott MagyarorszĂĄgon, mint egy Ă©vvel korĂĄbban.
Az ĂĄgazatban szereplĂ” cĂ©gek adatait szemĂŒgyre vĂ©ve az lĂĄtszik, hogy a benzinkĂșt-ĂŒzemeltetĂ”k körĂ©ben az Ășj alapĂ­tĂĄsĂș cĂ©gek Ă©s a felszĂĄmolĂĄsok szĂĄma között szoros korrelĂĄciĂł figyelhetĂ” meg. A jelensĂ©g hĂĄtterĂ©ben az ĂĄll, hogy egy ĂŒzemeltetĂ” cĂ©g bedĂ”lĂ©se nem vonja maga utĂĄn a kĂșt megszĂ»nĂ©sĂ©t, azt a hĂĄlĂłzatot ĂŒzemeltetĂ” nagykereskedĂ” mĂĄs cĂ©gnek adja ki, amelyet sokszor Ă©ppen ezzel a cĂ©llal alapĂ­tanak meg a tulajdonosok.
Az utĂłbbi hĂłnapokban az eladott ĂŒzemanyag mennyisĂ©gĂ©nek drasztikus csökkenĂ©sĂ©rĂ”l szĂłlnak a hĂ­rek, Ă©s ez mĂĄr most meglĂĄtszik a cĂ©ges adatokon. FebruĂĄr közepĂ©ig 5 kiskereskedelmi cĂ©g dobta be a törĂŒlközĂ”t, Ă©s ez a szezonĂĄlis kiigazĂ­tĂĄssal egyĂŒtt nagyon magas Ă©rtĂ©knek lĂĄtszik, tavaly az elsĂ” kĂ©t hĂłnapban összesen 3 cĂ©g dĂ”lt be. MegerĂ”sĂ­ti a cĂ©gstatisztikĂĄbĂłl adĂłdĂł következtetĂ©seket SzĂłlĂĄs NĂĄndor az AVIA -jellemzĂ”en kis kutakat összefogĂł - franchise-hĂĄlĂłzat egyik vezetĂ”je. Szerinte DĂ©l-DunĂĄntĂșlon mĂĄr ma is szĂĄmos elhagyott kutat lehet lĂĄtni, Ă©s a jelensĂ©g hamarosan orszĂĄgszerte tapasztalhatĂł lesz.
SzĂłlĂĄs NĂĄndor szerint egy kutat nagyjĂĄbĂłl 1 milliĂł liter Ă©ves forgalom mellett Ă©rdemes ĂŒzemeltetni, Ă©s sok olyan töltÔållomĂĄs van orszĂĄgszerte, amely kĂ©t Ă©ve mĂ©g elĂ©rte ezt a mĂ©retet, most azonban a bedĂ”lĂ©s szĂ©lĂ©n tĂĄncol. Az AVIA kĂ©pviselĂ”je maga is 50-60 eladĂł kĂștrĂłl tud, ezek egy rĂ©szĂ©t feltehetĂ”leg ĂĄtveszik azok, akik egy-kĂ©t töltÔållomĂĄsban mĂĄr Ă©rdekeltek, Ă©s forgalmuk kielĂ©gĂ­tĂ”, Ă­gy az ĂĄgazat koncentrĂĄciĂł elĂ”tt ĂĄll.
Ugyanakkor feltĂ©telezhetĂ”, hogy egyre több benzinkĂșt marad gazda nĂ©lkĂŒl, Ă©s ez nemcsak a visszaesĂ” forgalommal magyarĂĄzhatĂł, hanem a vĂ­zbĂĄzis vĂ©delmĂ©rĂ”l szĂłlĂł szigorĂș rendelkezĂ©seknek is, amelyek betartĂĄsa alĂłl annak idejĂ©n sok kisebb cĂ©g szerzett hatĂĄrozott idejĂ» ĂŒzemeltetĂ©si engedĂ©llyel felmentĂ©st, ĂĄm ezek az engedĂ©lyek mostanĂĄban lejĂĄrnak, a korszerĂ»sĂ­tĂ©sre pedig nem futja, Ă­gy az ĂŒzemeltetĂ”k föladjĂĄk a kĂŒzdelmet. "A koncentrĂĄciĂł Ă©s a rĂ©gi kutak bezĂĄrĂĄsa rĂĄ is fĂ©r a piacra, mert sehol a vilĂĄgon nincs annyi töltÔållomĂĄs egy autĂłsra vetĂ­tve, mint MagyarorszĂĄgon - vĂ©li SzĂłlĂĄs NĂĄndor.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player