ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ki fog tanulni?
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Hihetetlen: Audi A4 AvantbĂłl rozsdĂĄs konzervdoboz
Belpolitika Belpolitika
A kormåny miatt nÔ a szegénység és a bûnözés
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 February 04, Friday  

A kormĂĄny intĂ©zkedĂ©sei növelik a szegĂ©nysĂ©get, a bĂ»nözĂ©s felĂ© terelik az embereket - mondta pĂ©nteki sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn GĂșr NĂĄndor MSZP-kĂ©pviselĂ”.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A kormĂĄny intĂ©zkedĂ©sei növelik a szegĂ©nysĂ©get, a bĂ»nözĂ©s felĂ© terelik az embereket - mondta pĂ©nteki sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn GĂșr NĂĄndor MSZP-kĂ©pviselĂ”. Szerinte a bĂ»ncselekmĂ©nyek 20, az erĂ”szakos jellegĂ»ek 30 szĂĄzalĂ©kos gyarapodĂĄsa mögött az ĂĄll, hogy a jĂłl keresĂ”k adĂłcsökkentĂ©sĂ©nek ĂĄrĂĄt az alacsony jövedelmĂ»ek fizetik meg, feleannyi pĂ©nz van közfoglalkoztatĂĄsra, mint az elĂ”zĂ” kormĂĄny idejĂ©n, megszĂ»nt a mĂ©lyszegĂ©ny tĂ©rsĂ©gekben Ă©lĂ”k nyolc ĂĄltalĂĄnos iskolai kĂ©pzĂ©sĂ©t segĂ­tĂ” program. Arra is felhĂ­vta a figyelmet, hogy a korĂĄbban önĂĄllĂł megyei közigazgatĂĄsi hivatalok kormĂĄnyhivatalokba olvasztĂĄsĂĄval az ott dolgozĂłk elveszĂ­tettĂ©k a 20-30 szĂĄzalĂ©kos illetmĂ©nypĂłtlĂ©kukat.

Nem jĂł Ășton jĂĄr a kormĂĄny az elmĂșlt hĂĄromnegyed Ă©vben: a radikĂĄlis adĂłcsökkentĂ©s Ă­gĂ©rete a tehetĂ”sek javĂĄra valĂłsult meg, a közbiztonsĂĄg erĂ”sĂ­tĂ©se nem teljesĂŒlt, 20 szĂĄzalĂ©kkal nĂ”tt a bĂ»ncselekmĂ©nyek szĂĄma, az erĂ”szakos jellegĂ»ekĂ© 30 szĂĄzalĂ©kkal - mondta pĂ©nteki sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn GĂșr NĂĄndor. Az MSZP parlamenti kĂ©pviselĂ”je szerint ennek oka a szegĂ©nysĂ©gben Ă©lĂ”k helyzetĂ©nek tovĂĄbbi romlĂĄsa.
A szocialista politikus ezt azzal tĂĄmasztja alĂĄ, hogy az OrbĂĄn-kormĂĄny feleannyi pĂ©nzt, 64 milliĂĄrdot szĂĄn közfoglalkoztatĂĄsra, mint elĂ”dje. Ha betartja Ă­gĂ©retĂ©t, hogy kĂ©tszer annyi embernek ad Ă­gy ĂĄtmeneti idĂ”re munkĂĄt, az oda vezet, hogy az MSZP-kormĂĄny idejĂ©n 5-6 hĂłnapig napi 6-8 Ăłra fejĂ©ben minimĂĄlbĂ©r körĂŒli összeget fizettek, most 1-2 hĂłnapig nĂ©gy ĂłrĂĄban körĂŒlbelĂŒl 33 ezer forintot kaphatnak az emberek - mondta GĂșr NĂĄndor.
A kĂ©pviselĂ” szegĂ©nyellenes intĂ©zkedĂ©snek tartja, hogy megszĂŒntettĂ©k azt a programot, amelynek cĂ©lja legalĂĄbb az ĂĄltalĂĄnos iskola elvĂ©gzĂ©sĂ©t segĂ­teni, hogy kĂ©sĂ”bb szakmĂĄt is szerezhessenek ezek az emberek, ami nĂ©lkĂŒl esĂ©lyĂŒk sincs a munkaerĂ”piacon. GĂșr NĂĄndor beszĂ©lt arrĂłl is, hogy szerinte egyĂĄltalĂĄn nem "nagyvonalĂș" a munkanĂ©lkĂŒlisĂ©gi ellĂĄtĂĄs, ahogy arrĂłl OrbĂĄn Viktor nyilatkozott nemrĂ©giben. A jelenlegi rendszerben 3 hĂłnap utĂĄn fĂ©l Ă©vig a minimĂĄlbĂ©r 60 szĂĄzalĂ©ka, most 46 ezer 800 forint jĂĄr - fĂ»zte hozzĂĄ.
A politikus felhĂ­vta a figyelmet arra, hogy a korĂĄbban önĂĄllĂł költsĂ©gvetĂ©sĂ» megyei közigazgatĂĄsi szervekben dolgozĂłk jelentĂ”s jövedelemvesztĂ©st szenvednek el. A kormĂĄnyhivatalokba osztott intĂ©zmĂ©nyek ezzel elveszĂ­tettĂ©k önĂĄllĂłsĂĄgukat, az ott dolgozĂłk pedig elesnek a 20-30 szĂĄzalĂ©kos illetmĂ©nypĂłtlĂ©ktĂłl - mondta GĂșr NĂĄndor.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player