Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Elfogadták szegedi önkormányzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumák
Jégeső, világvége
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Hihetetlen: Audi A4 Avantból rozsdás konzervdoboz
Belpolitika Belpolitika
Hétfőn nyílnak a kormányablakok
Független Hírügynökség   2010 December 29, Wednesday  

Január 3-án az ország 29 pontján megkezdik munkájukat a kormányablakok, azaz az integrált ügyfélszolgálati irodák, amelyek 12 órában, reggel 8-tól este 8-ig fogadják az ügyfeleket.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Január 3-án az ország 29 pontján megkezdik munkájukat a kormányablakok, azaz az integrált ügyfélszolgálati irodák, amelyek 12 órában, reggel 8-tól este 8-ig fogadják az ügyfeleket. Induláskor 29 ügykört lehet itt elintézni, egyebek mellett ügyfélkaput nyitni, egyéni vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest igényelni és általános tájékoztatást kérni. A tervek szerint 2013 végére minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet el lehet majd intézni a kormányablakokban.

Január 3-án összesen 29 helyen nyílnak kormányablakok - a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban. A cél az, hogy a közigazgatás minél közelebb kerüljön az emberekhez, ezért a tervek szerint 2013. január 1-jével ismét létrehoznák a járásokat és a járási székhelyen is lesznek integrált ügyfélszolgálati irodák - mondta Szabó Erika, a területi közigazgatásért felelős államtitkár szerdán, a kormányablakok 300 ügyfélszolgálati munkatársának képzését lezáró rendezvényen. Az államtitkár közölte: a tervek szerint 2013 végére minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet el lehet majd intézni egy helyen, a kormányablakokban.
Szabó Erika elmondta: januártól az integrált ügyfélszolgálati irodákban egyebek mellett lehet ügyfélkaput nyitni, az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest igényelni és teljes körű tájékoztatást kérni a hatósági ügyekkel kapcsolatban. Az államtitkár felhívta a figyelmet: a kormányhivatalokba integrált államigazgatási szervek továbbra is működtetik ügyfélszolgálataikat. A kormányablakokban lesz lehetőség például elektronikus tulajdonilap-másolat lekérdezésre, de ez továbbra is elintézhető a földhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban is.
Újságírók előtt - kérdésre válaszolva - az államtitkár elmondta: a kormányablakok indulásához 550 millió forintra volt szükség. Az összevonások miatti lehetséges létszámleépítéssel kapcsolatban azt közölte: egyelőre felülvizsgálják a jelenlegi széttagolt közigazgatási rendszerben a feladat- és hatásköröket.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player