Programajánló
November 2020
H K S C P S V
2627282930311
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Politikus szerepek
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Kakukktojás: Bugatti egy Ferrari találkozón
Belpolitika Belpolitika
Elfogadták az új médiatörvényt
Független Hírügynökség   2010 December 21, Tuesday  
Image
Az Országgyűlés kedden hajnalban elfogadta az új médiatörvényt. A jogszabály, amely az 1986-os sajtótörvény helyébe lép, jövő januártól az internetes újságokat és a szerkesztett blogokat is szabályozza majd.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Az Országgyűlés kedden hajnalban elfogadta az új médiatörvényt. A jogszabály, amely az 1986-os sajtótörvény helyébe lép, jövő januártól az internetes újságokat és a szerkesztett blogokat is szabályozza majd. Az új törvény szerint az országos kereskedelmi televíziók híradóiban nem haladhatja meg a 20 százalékot a bűnügyi tudósítások aránya, és 35 százalékra kell növelni a magyar zenék arányát a vezető országos rádiók műsoraiban.

Az új médiatörvény jelentősen emeli a médiumokra kiszabható bírságok felső határát. A két vezető kereskedelmi televízió és rádió esetében akár 200 millió forintos büntetés is kiróható lesz. A sajtóbírságok ellen ugyan fellebbezhetnek a médiumok a bíróságon, ám annak - az utolsó pillanatban benyújtott módosítás nyomán - nincs halasztó hatálya, így be kell fizetniük a kiszabott összeget.

Az új törvény megváltoztatja a televíziók műsorainak eddigi korhatár-besorolását és bevezeti a pornókategóriát. Megváltoznak a frekvenciapályáztatás feltételei, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva pedig kötelezhetik az újságírókat titkos informátoraik kilétének felfedésére.

Az elfogadott médiatörvény lehetőséget ad arra, hogy a digitális átállást a tervezett 2012. december 31-e helyett két évvel, 2014. december 31-ig kitolják. Erre akkor lenne lehetőség, ha az eredeti határidőre nem sikerülne a digitális televíziózás feltételeit a lakosság legalább 94 százalékánál biztosítani.

Az Országgyűlés módosította az alkotmányt is, így a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke a jövőben rendeletet is alkothat.

A médiatörvény minősített többséget, vagyis a jelenlévő képviselők kétharmadának támogatását igénylő részéről név szerinti szavazással döntöttek a képviselők. A voksolás megkezdésekor az LMP képviselői narancssárga ragasztószalagot tettek a szájukra.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:HírekContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player