ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ma mår tudom, szeretnék olyan lenni
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Szent sz*r! Batmobil a pokolbĂłl!
Belpolitika Belpolitika
250 riasztĂĄst kaptak a tĂ»zoltĂłk, estĂ©re enyhĂŒlt a szĂ©l
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 December 09, Thursday  

KörĂŒlbelĂŒl 250-szer riasztottĂĄk a tĂ»zoltĂłkat az orszĂĄgon ĂĄtvonulĂł szĂ©lvihar miatt csĂŒtörtökön.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
KörĂŒlbelĂŒl 250-szer riasztottĂĄk a tĂ»zoltĂłkat az orszĂĄgon ĂĄtvonulĂł szĂ©lvihar miatt csĂŒtörtökön. Az OrszĂĄgos KatasztrĂłfavĂ©delmi FĂ”igazgatĂłsĂĄg tĂĄjĂ©koztatĂĄsa szerint reggeltĂ”l este hat ĂłrĂĄig szĂĄz esetben vĂ­zszivattyĂșzĂĄshoz, 110-ben kidĂ”lt fĂĄk feldarabolĂĄsĂĄhoz, 40-ben pedig Ă©pĂŒletkĂĄrokhoz kĂ©rtek tĂ»zoltĂłi segĂ­tsĂ©get. MĂ­g dĂ©lelĂ”tt leginkĂĄbb a DunĂĄntĂșlrĂłl, dĂ©lutĂĄn mĂĄr a keleti orszĂĄgrĂ©szbĂ”l Ă©rkeztek bejelentĂ©sek hozzĂĄjuk. A viharos szĂ©l miatt Szabolcs-SzatmĂĄr-Bereg megyĂ©ben 7 ezer fogyasztĂł maradt ĂĄram nĂ©lkĂŒl, de VeszprĂ©m megyĂ©ben is akadtak gondok. A mĂ»szaki hibĂĄt mindkĂ©t megyĂ©ben kijavĂ­tottĂĄk este hat ĂłrĂĄra.

Soha nem mĂ©rtek mĂ©g MagyarorszĂĄgon olyan erĂ”s szelet, mint csĂŒtörtök reggel, a Bakonyban. A Kab-hegyen 172 kilomĂ©ter per ĂłrĂĄs szĂ©l sĂŒvĂ­tett. A korĂĄbbi rekordot szintĂ©n idĂ©n mĂ©rtĂ©k, 165 kilomĂ©teres ĂłrĂĄnkĂ©nti sebessĂ©get, Ă©s szintĂ©n a Kab-hegyen, mĂĄjusban.

A DunĂĄntĂșlon több helyen fĂĄkat csavart ki a viharossĂĄ erĂ”södött szĂ©l. Baranya megyĂ©n belĂŒl PĂ©csett akadt a legtöbb dolguk a tĂ»zoltĂłknak: fĂ”kĂ©nt megrongĂĄlĂłdott tetĂ”khöz hĂ­vtĂĄk Ă”ket, ĂĄm volt, ahol egy tĂ»zfal omlott le. A megyeszĂ©khely mellett SiklĂłson okozott mĂ©g gondot az idĂ”jĂĄrĂĄs, a helyi kĂłrhĂĄz egyik mellĂ©kĂ©pĂŒletĂ©nek palatetejĂ©t bontotta meg. Az idĂ”jĂĄrĂĄs miatt SomogyhĂĄrsĂĄg, SzentlĂĄszlĂł Ă©s AlsĂłmocsolĂĄd, Somogyban pedig VĂ©se Ă©s Segesd egyes rĂ©szein nem volt ĂĄram, a kimaradĂĄs összesen 740 embert Ă©rintett.

Somogy megyĂ©ben a Balaton dĂ©li partjĂĄn mĂ©rtek erĂ”s szelet, több helyen fĂĄk dĂ”ltek ki. A helyi katasztrĂłfavĂ©delem ĂŒgyeletesĂ©nek tĂĄjĂ©koztatĂĄsa szerint komolyabb kĂĄr nem törtĂ©nt itt.

Tolna megyĂ©ben ugyancsak egy bĂĄdoglemezekbĂ”l kĂ©szĂŒlt tetĂ”t bontott meg a szĂ©l, BonyhĂĄdon pedig kĂ©t autĂł közĂ© dĂ”lt ki egy fa. A balesetben senkinek sem esett baja.

VeszprĂ©m megyĂ©ben fĂĄkat döntött ki Ă©s tetĂ”ket rongĂĄlt meg a viharos szĂ©l. ÁbrahĂĄmhegyen villanyoszlop dĂ”lt lakĂłhĂĄzra, TapolcĂĄn pedig fa zuhant villanyvezetĂ©kre csĂŒtörtökön. Devecserben, RĂ©vfĂŒlöpön Ă©s ÖskĂŒn az Ăștra dĂ”lt fa akadĂĄlyozta a közlekedĂ©st. A nagy erejĂ» szĂ©l több helyen a tetĂ”t is megbontotta, InotĂĄra, SĂŒmegre is több hĂĄzhoz vonultak ezĂ©rt a tĂ»zoltĂłk - tĂĄjĂ©koztatta a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©get a VeszprĂ©m Megyei KatasztrĂłfavĂ©delmi IgazgatĂłsĂĄg ĂŒgyeletese. A sok csapadĂ©k is mĂ©g mindig gondot okoz, HajmĂĄskĂ©ren egy lakĂłhĂĄz pincĂ©jĂ©bĂ”l kellett szivattyĂșzniuk a vizet szakembereknek.

FejĂ©rben ugyancsak sok helyen döntött ki fĂĄt az erĂ”s szĂ©l, baleset eddig nem törtĂ©nt. A FejĂ©r megyei katasztrĂłfavĂ©delem ĂŒgyeletesĂ©nek tĂĄjĂ©koztatĂĄsa alapjĂĄn CsĂĄkvĂĄr környĂ©kĂ©n, BicskĂ©nĂ©l, a 7-es Ășton PolgĂĄrdinĂĄl volt emiatt rĂ©szleges ĂștzĂĄr, de KajĂĄszĂłnĂĄl, MĂĄnynĂĄl Ă©s VĂĄl tĂ©rsĂ©gĂ©ben is több fa dĂ”lt mĂĄr ki.
GyĂ”r-Moson-Sopron megyĂ©ben szintĂ©n a kidĂ”lt fĂĄk okoztĂĄk a legnagyobb gondot a csĂŒtörtöki viharban. KapuvĂĄron egy fa az Ășttestre, egy mĂĄsik pedig egy csalĂĄdi hĂĄz mellĂ©kĂ©pĂŒletĂ©re dĂ”lt. MosonmagyarĂłvĂĄr Ă©s HalĂĄszi között is egy Ăștra zuhant fa nehezĂ­tette a közlekedĂ©st. Egy autĂł kandelĂĄbernek hajtott, ami kidĂ”lt. RĂĄbapordĂĄnyon egy hĂĄz pincĂ©jĂ©bĂ”l kellett szivattyĂșzni a vizet.

Szabolcs-SzatmĂĄr-Bereg megyĂ©ben dĂ©lutĂĄn 15 esethez riasztottĂĄk a tĂ»zoltĂłkat csĂŒtörtök dĂ©lutĂĄn, ebbĂ”l 7 helyre fakidĂ”lĂ©s miatt, 5 helyen pedig Ă©pĂŒletben keletkezett kĂĄr. KĂ©t helyen szakadt le a villanyvezetĂ©k, KĂ”laposon Ă©s BaktalĂłrĂĄnthĂĄzĂĄn, GemzsĂ©n pedig kidĂ”lt egy villanyoszlop. MindhĂĄrom helyen hamar javĂ­tottĂĄk a hibĂĄt.

EstĂ©re az orszĂĄgban mindenhol megszĂŒntettĂ©k a narancssĂĄrga riasztĂĄst a viharos szĂ©l csitulĂĄsa utĂĄn. Az OrszĂĄgos MeteorolĂłgiai SzolgĂĄlat csĂŒtörtök esti tĂĄjĂ©koztatĂĄsa szerint a dĂ©lutĂĄni ĂłrĂĄkra mindenhol enyhĂŒlt a szĂ©l, este mĂĄr csak 60-65 kilomĂ©ter/ĂłrĂĄs szĂ©llökĂ©seket mĂ©rtek. EnnĂ©l erĂ”sebb szĂ©lre csĂŒtörtök este mĂĄr csak a Bakony Ă©s a MĂĄtra magasabb pontjain lehet szĂĄmĂ­tani, de a kĂ©sĂ” esti ĂłrĂĄkban ott is gyengĂŒlhet a lĂ©gmozgĂĄs.

PĂ©nteken Ă©s hĂ©tvĂ©gĂ©n Ășjra szeles idĂ”re kell szĂĄmĂ­tani napközben, de a szĂ©l mĂĄr nem lesznek olyan erĂ”s, mint csĂŒtörtökön, maximum 60-65 kilomĂ©ter/ĂłrĂĄs lökĂ©sek lehetnek. JövĂ” hĂ©ttĂ”l megszĂ»nik az erĂ”s lĂ©gmozgĂĄs, lehĂ»l az idĂ”, napközben fagypont körĂŒli, Ă©jjel azonban mĂ­nusz 10 fokos hidegre is szĂĄmĂ­tani lehet - közölte a meteorolĂłgiai szolgĂĄlat.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player