ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Brutålis: Jöhet az 1600 lóerÔs Veyron Super?
Belpolitika Belpolitika
Elindult az alåíråsgyûjtés a nÔi döntéshozók arånyånak javítåsa érdekében
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 November 17, Wednesday  

Mår gyûjtik az alåíråsokat ahhoz a népszavazåsi kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a parlamenti és az önkormånyzati képviselÔk legalåbb 25 szåzaléka nÔ legyen.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
MĂĄr gyĂ»jtik az alĂĄĂ­rĂĄsokat ahhoz a nĂ©pszavazĂĄsi kezdemĂ©nyezĂ©shez, amelynek cĂ©lja, hogy a parlamenti Ă©s az önkormĂĄnyzati kĂ©pviselĂ”k legalĂĄbb 25 szĂĄzalĂ©ka nĂ” legyen. Civil kezdemĂ©nyezĂ©srĂ”l van szĂł, amelyet 27 ismert, sikeres nĂ” indĂ­tott a nĂ”k közĂ©leti szerepvĂĄllalĂĄsĂĄnak javĂ­tĂĄsa Ă©rdekĂ©ben - mondta ĂșjsĂĄgĂ­rĂłknak szerdĂĄn Rajnai Gitta, a kezdemĂ©nyezĂ©s szĂłvivĂ”je a fĂ”vĂĄrosi DeĂĄk tĂ©ren, ahol bemutatta az elsĂ” alĂĄĂ­rĂĄsgyĂ»jtĂ” standot.

A gyĂ»jtĂ©s november 14-Ă©n kezdĂ”dött, 2011. januĂĄr 25-ig szeretnĂ©k összegyĂ»jteni a nĂ©pszavazĂĄshoz szĂŒksĂ©ges 200 ezer alĂĄĂ­rĂĄst - mondta Rajnai Gitta. Közölte: azt kezdemĂ©nyezik, hogy egĂ©szĂ­tsĂ©k ki az orszĂĄggyĂ»lĂ©si Ă©s a helyi önkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄsokrĂłl szĂłlĂł törvĂ©nyeket, Ă©s csak olyan listĂĄt lehessen bejelenteni, amelyen felvĂĄltva egy nĂ”i, illetve egy fĂ©rfi jelölt szerepel. Mivel a kĂ©pviselĂ”knek körĂŒlbelĂŒl a fele kerĂŒl be listĂĄrĂłl a testĂŒletekbe, Ă­gy a 25 szĂĄzalĂ©kos nĂ”i rĂ©szvĂ©tel biztosĂ­tva lenne.
Jelenleg MagyarorszĂĄg az utolsĂł helyen ĂĄll az EurĂłpai UniĂłban azzal a 9 szĂĄzalĂ©kos arĂĄnnyal, amennyi nĂ” van a parlamentben. Az arĂĄnytalansĂĄg az Ă©let mĂĄs terĂŒletein, mĂĄs döntĂ©shozĂł pozĂ­ciĂłkban is jelen van. Ezen szeretnĂ©nek vĂĄltoztatni, elsĂ” lĂ©pĂ©skĂ©nt az 50 szĂĄzalĂ©kos kvĂłta bevezetĂ©sĂ©vel - közölte Rajnai Gitta. HozzĂĄtette: a 25 szĂĄzalĂ©kos nĂ”i rĂ©szvĂ©tel nem cĂ©l, hanem eszköz ahhoz, hogy a nĂ”k szempontjai jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒljenek a mindennapokban, a közĂ©letben. A nĂ©pszavazĂĄst 27 ismert, sikeres nĂ” kezdemĂ©nyezte, többek között Heller Ágnes filozĂłfus, Petschnig MĂĄria Zita közgazdĂĄsz, HernĂĄdi Judit Ă©s KĂștvölgyi ErzsĂ©bet szĂ­nmĂ»vĂ©sz vagy BangĂł Margit Ă©nekes - mondta el a szĂłvivĂ”.
Budapesten hat helyen, közterĂŒleteken, metrĂłkijĂĄratoknĂĄl, karĂĄcsonyi vĂĄsĂĄrokban vĂĄrjĂĄk a kezdemĂ©nyezĂ©ssel egyetĂ©rtĂ”k alĂĄĂ­rĂĄsĂĄt. LetölthetĂ”k az Ă­vek a www. nokapalyan. hu honlaprĂłl is. Eddig körĂŒlbelĂŒl szĂĄz önkĂ©ntes jelezte, hogy segĂ­t az akciĂłban, de szĂĄmĂ­tanak mĂ©g többre. Lesz alĂĄĂ­rĂĄsgyĂ»jtĂ©s a vidĂ©ki vĂĄrosokban is. Rajnai Gitta elmondta: a "NĂ©pszavazĂĄs a NĂ”kĂ©rt!" kampĂĄnyt tĂĄmogatja az a fotĂłsorozat is, amelyen ismert fĂ©rfiak vetkĂ”znek - Ă”k azzal segĂ­tik az akciĂłt, hogy Ă­gy prĂłbĂĄlnak fellĂ©pni a sztereotĂ­piĂĄk ellen. Az elsĂ” kĂ©pen Till Attila, a TV2 mĂ»sorvezetĂ”je Ă©s Heller Ágnes filozĂłfus lĂĄthatĂł.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player