ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
EzentĂșl Bugatti Veyronnal is ĂŒldözik a bĂ»nt Dubaiban
Oktatås, nevelés Oktatås, nevelés
FĂ»tĂ©s Ă©s ĂĄram nĂ©lkĂŒl maradtak a tiszabecsi iskolĂĄsok
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 October 15, Friday  

Sem fĂ»tĂ©s, sem ĂĄram nincs pĂ©ntektĂ”l a tiszabecsi ĂĄltalĂĄnos iskolĂĄban. BevĂĄltotta Ă­gĂ©retĂ©t az intĂ©zmĂ©ny felĂșjĂ­tĂĄsĂĄban Ă©s bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©ben rĂ©sztvevĂ” alvĂĄllalkozĂł: dĂ©lutĂĄn kettĂ”kor elfordĂ­totta a fĂ”kapcsolĂłt.
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF
Sem fĂ»tĂ©s, sem ĂĄram nincs pĂ©ntektĂ”l a tiszabecsi ĂĄltalĂĄnos iskolĂĄban. BevĂĄltotta Ă­gĂ©retĂ©t az intĂ©zmĂ©ny felĂșjĂ­tĂĄsĂĄban Ă©s bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©ben rĂ©sztvevĂ” alvĂĄllalkozĂł: dĂ©lutĂĄn kettĂ”kor elfordĂ­totta a fĂ”kapcsolĂłt. A kĂ©nyszerĂ» lĂ©pĂ©sre azĂ©rt szĂĄnta el magĂĄt az Erdei-Vill Kft. tulajdonosa, mert 10 milliĂł forinttal tartozik neki a fĂ”vĂĄllalkozĂł. A kikapcsolĂĄskor a polgĂĄrmester ott volt, rendĂ”röket is hĂ­vott, de Ă”k nem avatkoztak be. A pĂ©ntek dĂ©lutĂĄni tanĂ­tĂĄs elmaradt, de hĂ©tfĂ”n Ășjra lesz iskola, az ĂłvodĂĄban Ă©s a mĂ»velĂ”dĂ©si hĂĄzban helyezik el a gyerekeket.

Áram Ă©s fĂ»tĂ©s nĂ©lkĂŒl maradt a tiszabecsi iskola, vele egyĂŒtt az oda jĂĄrĂł 224 gyerek, mert a felĂșjĂ­tĂĄsban rĂ©sztvevĂ” alvĂĄllalkozĂł kikapcsolta az Ă©pĂŒletben az ĂĄramot. Így szeretnĂ© elĂ©rni, hogy vĂ©gre megkapja jogos jussĂĄt, azt a 10 milliĂł forintot, amivel neki a fĂ”vĂĄllalkozĂł tartozik.
A telepĂŒlĂ©s pĂĄlyĂĄzaton nyert csaknem 300 milliĂł forint tĂĄmogatĂĄst az intĂ©zmĂ©ny bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©re Ă©s felĂșjĂ­tĂĄsĂĄra. A megĂșjult iskolĂĄt tanĂ©vkezdĂ©sre kellett volna ĂĄtadni, ĂĄm a fĂ”- Ă©s az alvĂĄllalkozĂł elszĂĄmolĂĄsi vitĂĄja miatt elhĂșzĂłdott a befejezĂ©s, mĂ©g mindig nem törtĂ©nt meg az ĂĄtadĂĄs. A tanĂ­tĂĄs Ă­gy csak oktĂłberben kezdĂ”dhetett meg a mĂĄr felĂșjĂ­tott rĂ©szben, dĂ©lelĂ”tt-dĂ©lutĂĄnos mĂ»szakban. KĂ©t napja azonban az alvĂĄllalkozĂł az önkormĂĄnyzatnak bejelentette: kikapcsolja az ĂĄramot, ha a fĂ”vĂĄllalkozĂłtĂłl nem kapja meg a jussĂĄt. A FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©gnek a tiszabecsi jegyzĂ” csĂŒtörtökön mĂ©g azt mondta: van remĂ©ny a megegyezĂ©sre, pĂ©nteken egy asztalhoz ĂŒl a fĂ”- Ă©s az alvĂĄllalkozĂł. Ez azonban nem törtĂ©nt meg.
A villanyszerelĂ©si munkĂĄkat vĂ©gzĂ” Erdei-Vill Kft. vezetĂ”je pĂ©ntek dĂ©lutĂĄn kettĂ”kor megjelent az iskola elĂ”tt, hogy Ă­gĂ©retĂ©t bevĂĄltsa. LĂ”rincz GusztĂĄv polgĂĄrmester rendĂ”rt hĂ­vott, hogy megakadĂĄlyozza a kikapcsolĂĄst. Meg is jelent a helyszĂ­nen hĂĄrom egyenruhĂĄs, de miutĂĄn a vĂĄllalkozĂł bemutatta a szerzĂ”dĂ©seit, nem avatkoztak be. A FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g helyszĂ­nen tartĂłzkodĂł tudĂłsĂ­tĂłja ebbĂ”l arra következtetett: a lĂ©pĂ©st valĂłszĂ­nĂ»leg nem tartottĂĄk jogellenesnek.
Mint kiderĂŒlt: a munka mĂ©g nincs - szakmai kifejezĂ©ssel Ă©lve - kĂ©szre jelentve. A vĂĄllalkozĂł szerint jelenleg ideiglenes ĂĄramvĂ©telezĂ©s folyik, elvileg az Ă©pĂŒletben mĂ©g nem is lehetne tanĂ­tani. ÁramtalanĂ­totta az Ă©pĂŒletet, majd egy matricĂĄt ragasztott a fĂ”kapcsolĂłra, jelezve: a rendszer nem ĂŒzemkĂ©pes. Erdei JĂĄnos alvĂĄllalkozĂł azt is elmondta: ha nem tesznek neki javaslatot, feljelentĂ©st tesz a rendĂ”rsĂ©gen. Nagyon nehĂ©z helyzetbe kerĂŒlt a kifizetetlen szĂĄmla miatt, a 14 emberĂ©bĂ”l mĂĄr nĂ©gyet el kellett bocsĂĄtania, cĂ©ge ellen megindult a felszĂĄmolĂĄsi eljĂĄrĂĄs.
Az ĂĄramtalanĂ­tott iskolĂĄban hĂ©tfĂ”n nem lesz tanĂ­tĂĄs, a gyerekeket hĂ©tfĂ”n az ĂłvodĂĄban Ă©s a mĂ»velĂ”dĂ©si hĂĄzban vĂĄrjĂĄk a pedagĂłgusok, addig ott tartjĂĄk az ĂłrĂĄkat, mĂ­g nem rendezik a vitĂĄt. LĂ”ricz GusztĂĄv polgĂĄrmester a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©gnek elmondta: ĂŒgyvĂ©dhez fordult, rendĂ”rsĂ©gi feljelentĂ©st kĂ­vĂĄn tenni az ĂŒgyben, mert szerinte jogszerĂ»tlen volt a kikapcsolĂĄs. HĂ©tfĂ”re vĂĄrjĂĄk a hatvani fĂ”vĂĄllalkozĂłt Tiszabecsre, illetve a polgĂĄrmester jövĂ” hĂ©ten tĂĄrgyalni kĂ­vĂĄn az illetĂ©kes miniszterrel Ă©s a VÁTI-val, mint irĂĄnyĂ­tĂł hatĂłsĂĄggal.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!

Török Éva 2010 October 18, Monday, 11:00:07

Csak tĂĄmogatni tudom a pĂ©nzĂ©Ă©rt harcolĂł alvĂĄllalkozĂłt! Nem tudom akik feljelentik, rendĂ”rt hĂ­vnak hogy a jogos munkadĂ­jĂĄt kĂ©rĂ”t leĂĄllĂ­tsĂĄk Õk lemondanĂĄnak-e a fizetĂ©sĂŒkrĂ”l azĂ©rt, hogy az iskola mĂ»ködjön??????? Tisztelt hĂ”börgĂ” "urak". Meg lehet mutatni, hogyan lehet fizetĂ©s nĂ©lkĂŒl megĂ©lni!!!!!!!!!! Mondjanak mĂĄr le egy kis idĂ”re a pĂ©nzĂŒkrĂ”l.Ugyan mi baj Ă©rheti Önöket. Csak a hĂĄzukat vihetik !

Hozzïżœszïżœlïżœsok szïżœma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player