Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Színházi világnapi programok Szegeden
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leválthatĂł
Magazin
Uccai dumák
Kapcsolati zûr
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
SEMA: 600+ lóerõs Elantra GT a Bisimototól
Egészség, egészségügy Egészség, egészségügy
Több európai országba is került egy szalmonellás Mozarella sajtból
FĂĽggetlen HĂ­rĂĽgynöksĂ©g   2010 September 06, Monday  

Számos európai országba szállítottak abból a német Mozzarella sajtból, amelyet szalmonella jelenléte miatt kifogásoltak Olaszországban.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Számos európai országba szállítottak abból a német Mozzarella sajtból, amelyet szalmonella jelenléte miatt kifogásoltak Olaszországban. Errõl a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Mébih) az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsveszély-jelzõ rendszerén (RASFF) keresztül értesült, és a Mébih honlapján olvasható. Az eddigi információk szerint a veszélyes termékbõl Magyarországra nem szállítottak, azonban a környezõ országokban forgalomba került.

A Mozzarella Light nevû veszélyes sajtot Németországban a Goldsteig Käsereien Bayerwald GmbH gyártotta és a szavatossági ideje 2010. szeptember 07-e. A veszélyes Mozarella visszahívását maga a gyártó kezdeményezte.
A szalmonella baktériumokat leggyakrabban a nyers, vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek közvetítik, de gyakorlatilag bármilyen ételre rákerülhet külsõ szennyezéssel, nyersanyagról, eszközrõl, személyrõl, vagy állatról. A salmonella többnyire hasmenést, hányást, magas lázat, enyhébb esetben hõemelkedést, levertséget vált ki. A lappangási ideje általában 1-2 nap.

Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player