ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ma mår tudom, szeretnék olyan lenni
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Szent sz*r! Batmobil a pokolbĂłl!
RendÔrség RendÔrség
RendÔrfegyverek szanaszét
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 September 06, Monday  

A megtĂĄmadott rendĂ”rök Ă”rizetlenĂŒl hagytĂĄk fegyvereiket a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz ostroma idejĂ©n - ĂĄllĂ­totta a szĂ©khĂĄz felszabadĂ­tĂĄsĂĄra Ă©rkezĂ” egysĂ©g parancsnoka.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
A megtĂĄmadott rendĂ”rök Ă”rizetlenĂŒl hagytĂĄk fegyvereiket a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz ostroma idejĂ©n - ĂĄllĂ­totta a szĂ©khĂĄz felszabadĂ­tĂĄsĂĄra Ă©rkezĂ” egysĂ©g parancsnoka. Majoros ZoltĂĄn ezredest a parlament Emberi jogi, kisebbsĂ©gi civil- Ă©s vallĂĄsĂŒgyi bizottsĂĄgĂĄnak albizottsĂĄga hallgatta meg hĂ©tfĂ”n. Az ezredes a 2002 Ă©s 2010 közötti rendĂ”ri jogsĂ©rtĂ©seket vizsgĂĄlĂł parlamenti testĂŒlet ĂŒlĂ©sĂ©n elmondta azt is: a 2006-os, oktĂłber 23-i fideszes nagygyĂ»lĂ©s helyszĂ­nĂ©t a rendezĂ”k rosszul vĂĄlasztottĂĄk ki, de - mint mondta - a rendĂ”rsĂ©g ezt akkor tudomĂĄsul vette.

A parlamenti vizsgĂĄlĂłbizottsĂĄgi meghallgatĂĄson Majoros ZoltĂĄn ezredes, aki 2006. szeptember 18-ĂĄn, majd az oktĂłber 23-i rendezvĂ©nyen is mĂ»velet irĂĄnyĂ­tĂłkĂ©nt dolgozott, a testĂŒlet elĂ”tt elmondta: 17-Ă©n Ă©s 18-ĂĄn nem rendeltek el kĂ©szĂŒltsĂ©get a rendĂ”rsĂ©gnĂ©l, Ă­gy a RendĂ©szeti BiztonsĂĄgi SzolgĂĄlat (REBISZ) rendĂ”reinek felszerelĂ©st nem tudtĂĄk kiadni, mert a raktĂĄrosok hazamentek, a kulcsok meg nĂĄluk voltak.

Majoros ZoltĂĄn volt az a rendĂ”ri vezetĂ”, aki körĂŒlbelĂŒl 40-50 REBISZ-es beosztottjĂĄval megprĂłbĂĄlta visszafoglalni az elfoglalt tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄzat, illetve feloszlatni a tömeget. A bizottsĂĄg elĂ”tt elmondta: amikor odaĂ©rt a helyszĂ­nre, több tucat gĂ©pkarabĂ©lyt Ă©s a tĂĄrtĂĄskĂĄban több szĂĄz lövedĂ©ket talĂĄlt felĂŒgyelet nĂ©lkĂŒl a szĂ©khĂĄz mellett. A rendĂ”röket tudniillik elkergettĂ©k a tĂŒntetĂ”k, egy rĂ©szĂŒk Ă©ppen a mentĂ”autĂłknĂĄl volt kötözĂ©sen. "A csapatszĂĄllĂ­tĂł autĂłk felĂŒgyelet nĂ©lkĂŒl maradtak, az ajtĂłk tĂĄrva-nyitva, Ă©s ott voltak a fegyverek. "Megdöbbentem azon, amit ott lĂĄttam, Ă©s el sem merem kĂ©pzelni, mi törtĂ©nt volna, ha a tĂŒntetĂ”k megtalĂĄljĂĄk a fegyvereket" - tette hozzĂĄ az ezredes.

Majoros elmondta: Ă” - felettese, Lapid Lajos rendĂ”r dandĂĄrtĂĄbornok parancsa ellenĂ©re - tĂĄrgyalt Toroczkai LĂĄszlĂłval, a tĂŒntetĂ”k egyik vezetĂ”jĂ©vel, Ă©s - mint mondta - ettĂ”l szĂĄmĂ­tja az ostrom csendesedĂ©sĂ©t. "BekĂ­sĂ©rtem Toroczkait, ĂĄtadta a petĂ­ciĂłt a tĂ©vĂ© vezetĂ”inek, a tömeg ezutĂĄn a rendĂ”ri felszĂłlĂ­tĂĄsra feloszlott, Ă©s hazamentek" - mondta Majoros ZoltĂĄn.

Véleménye szerint a kiképzés része a törekvés a tårgyalåsra, bår az agresszív tömeggel szemben ez nehezebben volt megoldható - tette hozzå.

Az oktĂłber 23-i esemĂ©nyekkel kapcsolatban elmondta: többször is megprĂłbĂĄltĂĄk elhatĂĄrolni az agresszĂ­v tömeget a Fidesz nagygyĂ»lĂ©sĂ©tĂ”l, de ez nem sikerĂŒlt. VĂ©lemĂ©nye szerint a Fidesz alapvetĂ”en rossz helyre szervezte a gyĂ»lĂ©st, bĂĄr ezt a rendĂ”rsĂ©g korĂĄbban tudomĂĄsul vette. A helyszĂ­nen dolgozĂł rendĂ”ri vezetĂ”k egyike javasolta, hogy fĂŒggesszĂ©k föl a tömeg kiszorĂ­tĂĄsĂĄt az Astoria felĂ©, ezt azonban GergĂ©nyi PĂ©ter fĂ”kapitĂĄny nem vette figyelembe. Parancsba adta, hogy folytassĂĄk a rendĂ”ri akciĂłt - mondta Majoros.

Az albizottsĂĄg a tervek szerint a FĂ”vĂĄrosi NyomozĂł ÜgyĂ©szĂ©g vezetĂ”it hallgatja meg a dĂ©lutĂĄn folyamĂĄn.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player