ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Van ilyen
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
RendÔrség RendÔrség
Pénteken meghallgatja a vizsgålóbizottsåg Gergényit
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 August 31, Tuesday  

PĂ©nteki ĂŒlĂ©sĂ©n meghallgatja GergĂ©nyi PĂ©ter volt budapesti rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnyt a 2006-os Ă”szi zavargĂĄsok rendĂ”ri intĂ©zkedĂ©seit vizsgĂĄlĂł parlamenti bizottsĂĄg - jelentette be a testĂŒlet fideszes elnöke kedden.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
PĂ©nteki ĂŒlĂ©sĂ©n meghallgatja GergĂ©nyi PĂ©ter volt budapesti rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnyt a 2006-os Ă”szi zavargĂĄsok rendĂ”ri intĂ©zkedĂ©seit vizsgĂĄlĂł parlamenti bizottsĂĄg - jelentette be a testĂŒlet fideszes elnöke kedden. GulyĂĄs Gergely elmondta: az ĂŒlĂ©sĂ©n mindenkĂ©ppen szembesĂ­tik GergĂ©nyit a keddi Magyar Nemzetben nyilvĂĄnossĂĄgra kerĂŒlt titkos rendĂ”rsĂ©gi jelentĂ©ssel is, amely a volt fĂ”kapitĂĄny fegyelmi felelĂ”ssĂ©gĂ©t is felveti az MTV szĂ©khĂĄzĂĄnak ostroma kapcsĂĄn. GulyĂĄs Gergely hangsĂșlyozta: a jelentĂ©st a bizottsĂĄg is megkapta mĂ©g jĂșniusban Ă©s a dokumentum mĂĄr nem titkos, de azt nem tudni, hogy ki titkosĂ­totta, miĂ©rt, illetve ki Ă©s mikor oldotta fel a titkosĂ­tĂĄst.

A vizsgĂĄlĂłbizottsĂĄg elnöke hangsĂșlyozta: az Árvai LĂĄszlĂł Ă©s Volter Zsolt alezredesek Ă©s MolnĂĄr JĂĄnos Ă”rnagy ĂĄltal kĂ©szĂ­tett jelentĂ©s az IgnĂĄcz-jelentĂ©s tartalmĂĄra Ă©pĂŒlt Ă©s annĂĄl annyival tartalmazott többet, hogy az esetleges fegyelmi Ă©s bĂŒntetĂ”jogi felelĂ”ssĂ©geket is tĂĄrgyalta. Ennek kapcsĂĄn összesen 8 esetet emlĂ­t a jelentĂ©s.
Az elsĂ” szerint a rendĂ”rsĂ©g tĂ©vesen minĂ”sĂ­tette az Ă”szödi beszĂ©d kiszivĂĄrgĂĄsa utĂĄn kitört kormĂĄnyellenes tĂŒntetĂ©seket vĂĄlasztĂĄsi gyĂ»lĂ©snek. A mĂĄsodik szerint a Kossuth tĂ©r mĂ»veleti terve tartalmilag Ă©s felĂ©pĂ­tĂ©sileg sablonos volt, valamint valĂłtlan adatokat tartalmazott, ennek kapcsĂĄn a jelentĂ©s szerint felmerĂŒl a terv kĂ©szĂ­tĂ”inek Ă©s jĂłvĂĄhagyĂłinak fegyelmi felelĂ”ssĂ©ge.
A harmadik eset, hogy az MTV szĂ©khĂĄz parancsoka kijelölĂ©se utĂĄn nem tĂĄjĂ©koztatta kijelölĂ©sĂ©rĂ”l a többi csapatparancsnokot. EzĂ©rt MittĂł GĂĄbor parancsnok ellen fegyelmi eljĂĄrĂĄs is indult, de ez enyhe bĂŒntetĂ©ssel zĂĄrult Ă©s nem kerĂŒlt sor bĂŒntetĂ”eljĂĄrĂĄsra. NegyedikkĂ©nt emlĂ­ti a jelentĂ©s azt, hogy GergĂ©nyi PĂ©ter kĂ©sve, csak Ă©jfĂ©l elĂ”tt 5 perccel rendelte el a fĂ”kapitĂĄnysĂĄg szemĂ©lyi ĂĄllomĂĄnyĂĄnak riadĂłjĂĄt, holott este 10 Ăłrakor mĂĄr komoly volt a helyzet a SzabadsĂĄg tĂ©ren. A jelentĂ©s szerint ez közrejĂĄtszott a kĂ©sĂ”bbi csapathiĂĄnyban is.
Az ötödik pont a vĂ­zĂĄgyĂș hasznĂĄlatĂĄnak szakmai hiĂĄnyossĂĄgairĂłl beszĂ©l, a hatodik pedig a Pest Ă©s a BĂĄcs-Kiskun megyei csapatok este 7 Ăłrakor törtĂ©nĂ” lelĂ©ptetĂ©sĂ©t nevezi hibĂĄnak, mert ezzel is orvosolhatĂł lett volna a csapathiĂĄny. A hetedik pont szerint bĂĄr a tĂŒntetĂ”k kĂ©rtĂ©k, mĂ©gsem kaptak rendĂ”ri kĂ­sĂ©retet a SzabadsĂĄg tĂ©rre törtĂ©nĂ” ĂĄtvonulĂĄsukhoz. A nyolcadik pont szerint pedig nem biztosĂ­tottak szabad elvonulĂĄst az MTV szĂ©khĂĄznĂĄl a vĂ­zĂĄgyĂșnak.
GulyĂĄs Gergely szerint a jelentĂ©st kĂ©szĂ­tĂ” hĂĄrom rendĂ”r nem vĂ©gzett kĂŒlön nyomozĂĄst, ezĂ©rt azokban az esetekben, ahol nem volt megĂĄllapĂ­thatĂł a konkrĂ©t szemĂ©lyi felelĂ”ssĂ©g, ott csak egy indĂ­tvĂĄnyt kĂ©szĂ­tettek, de ezek sorsĂĄrĂłl nem tudni. A bizottsĂĄgi elnök szerint összessĂ©gĂ©ben korrekt jelentĂ©s szĂŒletett, amelynek jelentĂ”sĂ©ge, hogy az egyĂ©bkĂ©nt sĂșlyos szakmai hibĂĄkat igen, de szemĂ©lyi felelĂ”söket nem megĂĄllapĂ­tĂł IgnĂĄcz-jelentĂ©snek mĂ©gis lett következmĂ©nye.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player