Elemzések
Júniusi makrogazdasági és tőzsdei elemzés
Magyarországon az elmúlt másfél évben a külső és belső egyensúly látványosan tovább javult, viszont visszaesett a fogyasztás, a beruházás és a GDP. A kiigazítás nemzetközi elismerést aratott, javította az ország hitelességét.
Májusi makrogazdasági és tőzsdei elemzések
Márciusi makrogazdasági és tőzsdei elemzések
Októberi makrogazdasági és tőzsdei elemzés
Szeptemberi makrogazdasági és tőzsdei elemzések
Augusztus havi makrogazdasági és tőzsdei elemzések
Gazdaság
Adóinfó
Közös őstermelői tevékenység esetén nem elég a regisztrációs szám
Kamarai Hírek
Újabb jelöltek a kamarai posztokra
Szeged gazdasága
Januártól régiós szerkezetben működik az APEH
Sikertörténetek
Hálózatfejlesztés a Legrand Zrt.-nél
Magyar gazdaság
Erősödött a forint a svájci frankkal szemben
Világ-gazdaság
Borúlátó IMF-jelentés a világgazdaságról
Üzletemberek
Nagy Attila: Tele vagyok szerencsével
Programajánló
December 2018
H K S C P S V
26272829301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Ebben a hónapban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllőn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelőit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Ekotómia
Szeged gazdasága
Országos foglalkoztatási konferencia Szegeden
Csillagoztatta buszait a Tisza Volán
Magyar gazdaság
Továbbra is 223 forint felett a svájci frank
Tovább gyengült a forint
Világ-gazdaság
Az olcsó eszközöké a jövő
13 milliárd euró értékű román gazdaságélénkítő csomag
Elemzések
Októberi makrogazdasági és tőzsdei elemzés
Júniusi makrogazdasági és tőzsdei elemzés
Elemzések Elemzések
Júliusi makrógazdasági és tőzsdei elemzések
Munkatársunktól   2010 August 17, Tuesday  

A Quaestor szakértőjének elemzése szerint az idei évben már enyhén növekedhet a GDP Magyarországon, míg szintén javasolják a befektetést rövid távon részvényekbe.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Makrogazdaság

A hónap fontos eseménye, hogy az amerikai jegybank megerősítette, hogy jó ideig alacsony kamatszinttel lehet számolni, és a gazdasági prognózisokat is lefelé módosították. Ben Bernanke, a Fed elnöke, júliusi képviselőházi meghallgatásán úgy nyilatkozott, amennyiben a gazdasági pálya hanyatlani kezdene, megtesz mindent azért, hogy ismét visszaterelje az eddigi enyhén emelkedő trendbe, ez tehát azt jelenti, hogy a Fed készen áll bármikor monetáris politikai lazításra. Idehaza az első negyedévi GDP-adat és a külpiaci konjunktúra hatására a korábbi 0,2 %-os csökkenésről 0,6 %-os bővülésre módosította az idei évi átlagos GDP-teljesítményre adott prognózisát a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az ipar kibocsátása a korábban jelzett 3-5 %-os bővüléshez képest kedvezőbb lehet, miközben a lakásépítések negatív kockázatai a beruházások enyhébb, 0,8 %-os bővülését valószínűsítik. Az idén várható inflációt a gyenge kereslet inflációleszorító hatása dominálja, de a vártnál gyengébb árfolyam és magasabb élelmiszerárak az előrejelzést a korábbi 4,3 %-ról 4,7 %-ra emelik. A tárca friss előrejelzése szerint idén éves átlagban 11,7 %-os lehet a munkanélküliségi ráta Magyarországon.


Tőzsde

A következő 2-3 hónapban ismét optimista hangulat köszönthet a világ pénz- és tőkepiacaira, ez ugyanakkor nem a mesés gazdasági fundamentumoknak, sokkal inkább a piacra öntött mérhetetlen likviditásnak lesz köszönhető. Rövid távra részvényt kell venni, ez a tippünk a következő 2-3 hónapra. Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy a világgazdaság maga mögött hagyta a problémákat, hiszen a makroadatok csupán lassú ütemben javulnak, az USA-ban például továbbra is kimondottan gyenge mind a munkaerőpiac, mind az ingatlanpiac. Ezzel együtt - vagy talán épp emiatt - a mérhetetlen likviditás továbbra is kinn van a piacon, sőt, a hírek már arról szólnak, hogy az amerikai jegybank újabb dollár milliárdokat készül a piacra önteni, látva a kilábalás lassuló ütemét. A helyzet tehát némileg hasonlít a tavaly nyárira: a gazdasági fundamentumok alapvetően nem indokolják a bikapiacot, a gazdaságösztönző szándékkal piacra öntött dollár milliárdok azonban keresik a helyüket, és a reálgazdaság helyett a részvény- és árupiacokra áramlanak, ami végső soron mégiscsak az árfolyamok emelkedését hozza. Ilyenkor, főleg a rövid távú befektetési döntéseknél nem szabad mérlegelni, hogy a fundamentum indokolja-e az emelkedést, hanem föl kell szállni a vonatra, amíg robog.

Hozzászólások Kedves Olvasó! Jelentkezzen be és akkor hozzászólhat a témához!Webradio.hu - Szegedi, országos és sport hírek a nap 24 órájában!:Hírek arrow EkoContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player