ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
Önkormányzatok Önkormányzatok
BKV jogi vizsgĂĄlat: csak a 2-es metrĂłszerelvĂ©nyek szerzĂ”dĂ©sĂ©t lehetne megszĂŒntetni, vagy vĂĄrni a jogerĂ”s döntĂ©sre
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 August 12, Thursday  

ElkĂ©szĂŒlt az Alstom metrĂłkocsikra vonatkozĂł szerzĂ”dĂ©sek megszĂŒntetĂ©sĂ©nek jogi vizsgĂĄlata - közölte a FĂ”polgĂĄrmesteri Hivatal csĂŒtörtökön.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
ElkĂ©szĂŒlt az Alstom metrĂłkocsikra vonatkozĂł szerzĂ”dĂ©sek megszĂŒntetĂ©sĂ©nek jogi vizsgĂĄlata - közölte a FĂ”polgĂĄrmesteri Hivatal csĂŒtörtökön. Eszerint a 2-es Ă©s a 4-es metrĂł szerelvĂ©nyeivel kapcsolatos megĂĄllapodĂĄst kĂŒlön kell kezelni, a szerzĂ”dĂ©sek megszĂŒntetĂ©sĂ©nek pedig eltĂ©rĂ” következmĂ©nyei lehetnek. A fĂ”vĂĄros gazdasĂĄgi, valamint a pĂ©nzĂŒgyi Ă©s közbeszerzĂ©si bizottsĂĄga jövĂ” kedden, mĂ­g a FĂ”vĂĄrosi KözgyĂ»lĂ©s augusztus 26-ĂĄn tĂĄrgyal a kĂ©rdĂ©srĂ”l, ahol döntenek a 2-es vonalra szĂĄnt kocsik szerzĂ”dĂ©sĂ©nek felmondĂĄsĂĄrĂłl Ă©s a 4-esre szĂłlĂłk ĂșjratĂĄrgyalĂĄsĂĄrĂłl, vagy pedig megvĂĄrjĂĄk a jogerĂ”s döntĂ©st a vĂ©gleges tĂ­pusengedĂ©ly kapcsĂĄn.

A BKV következmĂ©nyeket feltĂĄrĂł vizsgĂĄlata szerint a 2-es metrĂłnĂĄl a fĂ”vĂĄros joggal hivatkozhat a Nemzeti KözlekedĂ©si HatĂłsĂĄg elutasĂ­tĂł döntĂ©sĂ©re, a 4-es metrĂł szerelvĂ©nyeinĂ©l ugyanakkor nincs erre lehetĂ”sĂ©g, mert a hatĂłsĂĄg döntĂ©se csak a 2-es vonalra vonatkozik. A tĂĄrsasĂĄg szerint ezĂ©rt kĂŒlön-kĂŒlön kell mĂ©rlegelni a szerzĂ”dĂ©sek esetleges megszĂŒntetĂ©sĂ©t. HozzĂĄteszik: az M4-es kocsik esetĂ©ben az NKH 2010. oktĂłber 31-i hatĂĄridĂ”vel hiĂĄnypĂłtlĂĄst kĂ©rt a francia gyĂĄrtĂłtĂłl, Ă©s csak az M2-esre nem adott tĂ­pusengedĂ©lyt.
A közlemĂ©ny szerint a kĂ©t szerzĂ”dĂ©s finanszĂ­rozĂĄsi Ă©s jogi környezete is mĂĄs, a 4-es metrĂł ugyanis rĂ©szben ĂĄllami finanszĂ­rozĂĄsĂș, tehĂĄt ha a szerzĂ”dĂ©sben kikötött hatĂĄridĂ”ig nem kĂ©szĂŒl el, akkor elveszik az uniĂłs tĂĄmogatĂĄs, vagyis az ĂĄllamnak Ă©s a fĂ”vĂĄrosnak kell fizetni. Az ĂĄllam ĂĄllĂĄspontja nĂ©lkĂŒl nem lehet elĂ”kĂ©szĂ­teni a felmondĂĄsra vonatkozĂł döntĂ©st a 4-es vonal szerelvĂ©nyeinek szerzĂ”dĂ©seinĂ©l - teszik hozzĂĄ. Demszky GĂĄbor fĂ”polgĂĄrmester egyĂ©bkĂ©nt levĂ©lben tĂĄjĂ©koztatta Fellegi TamĂĄs nemzeti fejlesztĂ©si minisztert a kialakult helyzetrĂ”l.
A FĂ”polgĂĄrmesteri Hivatal azt Ă­rja: a jogi vizsgĂĄlat alapjĂĄn kĂ©t alternatĂ­va maradtan a FĂ”vĂĄrosi KözgyĂ»lĂ©s Ă©s az illetĂ©kes szakbizottsĂĄgok elĂ”tt. Az egyik, hogy utasĂ­tjĂĄk a BKV-t az M2-es vonalra szĂłlĂł szĂĄllĂ­tĂĄsi Ă©s karbantartĂĄsi szerzĂ”dĂ©sek felmondĂĄsĂĄra Ă©s ĂșjratĂĄrgyaljĂĄk a szerzĂ”dĂ©st az M4 esetĂ©ben. A mĂĄsik, hogy megvĂĄrjĂĄk a jogerĂ”s döntĂ©st az M2-es vonalra szĂĄllĂ­tandĂł jĂĄrmĂ»vek vĂ©gleges tĂ­pusengedĂ©lyĂ©vel kapcsolatban - olvashatĂł a közlemĂ©nyben.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player