ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
Ma mår tudom, szeretnék olyan lenni
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Nyolc Corvette-ritkasåg zuhant bele egy víznyelÔbe Kentuckyban
Önkormányzatok Önkormányzatok
Év vĂ©gĂ©tĂ”l fizetni kell a parkolĂĄsĂ©rt a fĂ”vĂĄrosi fĂ”utakon
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 August 08, Sunday  

LegkĂ©sĂ”bb Ă©v vĂ©gĂ©tĂ”l parkolĂĄsi dĂ­jat kell fizetni azokon a fĂ”vĂĄrosi fĂ”utakon, ahol a kerĂŒleti mellĂ©kutcĂĄkban dĂ­jköteles a parkolĂĄs.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
LegkĂ©sĂ”bb Ă©v vĂ©gĂ©tĂ”l parkolĂĄsi dĂ­jat kell fizetni azokon a fĂ”vĂĄrosi fĂ”utakon, ahol a kerĂŒleti mellĂ©kutcĂĄkban dĂ­jköteles a parkolĂĄs. Gyarmati ZoltĂĄn, a Parking Kft. ĂŒgyvezetĂ” igazgatĂłja a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©gnek elmondta: ezek a terĂŒletek mĂĄr hosszĂș ideje vĂĄrakozĂĄsi övezetnek minĂ”sĂŒlnek, de a fĂ”vĂĄros eddig nem kötött szerzĂ”dĂ©st ĂŒzemeltetĂ”vel. A körĂŒlbelĂŒl 90 kilomĂ©ternyi Ăștvonalon egyĂ©bkĂ©nt a FĂ”vĂĄrosi KözgyĂ»lĂ©s mĂĄrciusi döntĂ©se Ă©rtelmĂ©ben szeptember 1-jĂ©tĂ”l kellett volna fizetni, de ezt a parkolĂĄsi törvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsa miatt nem lehetett volna kivitelezni.

Gyarmati ZoltĂĄn pĂ©ldakĂ©nt emlĂ­tette az AlkotĂĄs utcĂĄt Ă©s a BartĂłk BĂ©la utat, ahol a kerĂŒleti kis utcĂĄk mind parkolĂĄs alĂĄ bevont terĂŒletek, mĂ­g maga a fĂ”vĂĄrosi fĂ”Ășt nem. Az ilyen fĂ”utak jogilag vĂĄrakozĂĄsi terĂŒletek, de eddig nem volt ĂŒzemeltetĂ”jĂŒk - tette hozzĂĄ. A fĂ”vĂĄros erre a feladatra a Parking Kft.-t kĂ©rte fel mĂĄrciusban, a szerzĂ”dĂ©snek viszont egy olyan hatĂĄlyba lĂ©ptetĂ” feltĂ©tele volt, hogy meg kell vĂĄrni a parkolĂĄsi rendrĂ”l szĂłlĂł törvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄt. Ezt jĂșnius 5-Ă©n hirdettĂ©k ki, vagyis a Parking Kft. addig csak az elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©si munkĂĄlatokat tudta elvĂ©gezni - mondta az ĂŒgyvezetĂ” igazgatĂł. Mint fogalmazott, ez alapjĂĄn rövidesen kiĂ­rjĂĄk a közbeszerzĂ©si eljĂĄrĂĄst a jegy automatĂĄkra, ennek lezĂĄrulta pedig körĂŒlbelĂŒl 75 napot vesz igĂ©nybe. Ha ez sikeres lesz, akkor legkĂ©sĂ”bb Ă©v vĂ©gĂ©tĂ”l elindulhat ezeken a terĂŒleteken a parkolĂĄs.
Az ĂŒgyvezetĂ” igazgatĂł szerint januĂĄr 1-jĂ©tĂ”l pedig mindenhol, ahol a kerĂŒleti utakon fizetni kell, a fĂ”vĂĄrosi fĂ”utakon is Ă­gy lesz, vagyis pĂ©ldĂĄul a budai kerĂŒletekben, vagy az AndrĂĄssy Ășton az Oktogon Ă©s a HĂ”sök tere között. Úgy vĂ©li: mostantĂłl bevĂ©telszerzĂ©s helyett a forgalomszabĂĄlyozĂĄsrĂłl szĂłl a közszolgĂĄltatĂĄs, mert tĂĄvol tartja az autĂłsok egy rĂ©szĂ©t, akinek dolga van, az pedig talĂĄl helyet magĂĄnak. AnnĂĄl nagyobb környezetszennyezĂ©s ugyanis nincs, mint amikor egy autĂł köröz azĂ©rt, hogy helyet talĂĄljon magĂĄnak - tette hozzĂĄ.
Gyarmati ZoltĂĄn arrĂłl is beszĂ©lt: itthon a Parking az egyetlen olyan cĂ©g, amely az uniĂłs irĂĄnyelveknek megfelelĂ”en mĂ»ködik abbĂłl a szempontbĂłl, hogy minden bedobott forint, vagy elkĂŒldött SMS ĂĄra közvetlenĂŒl az önkormĂĄnyzathoz kerĂŒl. Mint mondta, a tĂĄrsasĂĄg csak költsĂ©gkompenzĂĄciĂłt kap, amibe a parkolóÔrök bĂ©re, az automatĂĄk mĂ»ködtetĂ©se, a nyomtatott papĂ­r Ă©s a pĂ©nzszĂĄllĂ­tĂĄs tartozik. HozzĂĄtette: az EU-s irĂĄnyelv nem engedi pĂ©ldĂĄul azt sem, hogy pĂ©ldĂĄul a parkolóÔrök foglalkoztatĂĄsĂĄt kiszervezzĂ©k, vagyis Ă”k mind sajĂĄt alkalmazottak.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player