ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
MadagaszkĂĄr
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
RendÔrség RendÔrség
Tåmogatta a rendészeti bizottsåg Hatala József orszågos rendÔrfÔkapitånyi kinevezését
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 June 29, Tuesday  

TĂĄmogatta az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s HonvĂ©delmi Ă©s RendĂ©szeti BizottsĂĄga kedd dĂ©lelĂ”tti ĂŒlĂ©sĂ©n Hatala JĂłzsef orszĂĄgos rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnnyĂĄ valĂł kinevezĂ©sĂ©t.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
TĂĄmogatta az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s HonvĂ©delmi Ă©s RendĂ©szeti BizottsĂĄga kedd dĂ©lelĂ”tti ĂŒlĂ©sĂ©n Hatala JĂłzsef orszĂĄgos rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnnyĂĄ valĂł kinevezĂ©sĂ©t. Az altĂĄbornagy a kĂ©pviselĂ”k elĂ”tt Ășgy fogalmazott, hogy a szervezeti vĂĄltoztatĂĄsokat ad hoc jelleggel nem tartja helyesnek, Ă©rtĂ©kelĂ” Ă©s elemzĂ” munka utĂĄn lehet a rendĂ”rsĂ©get igazĂ­tani az aktuĂĄlis ĂĄllapotokhoz. Azt biztosnak tartja, hogy a szervezetben "valamilyen finomĂ­tĂĄst" kell vĂ©gezni, ĂĄm azt is leszögezte, hogy azokkal a rendĂ”rökkel ezutĂĄn is egyĂŒtt kĂ­vĂĄn dolgozni, akik becsĂŒletesen Ă©s tisztessĂ©gesen vĂ©gzik munkĂĄjukat. A rendĂ”rsĂ©gi lĂ©tszĂĄmhiĂĄny feltöltĂ©sĂ©vel, a korĂĄbban Ă­gĂ©rt 3500 fĂ”s lĂ©tszĂĄmbĂ”vĂ­tĂ©ssel kapcsolatban azt mondta, hogy meg fogjĂĄk oldani a problĂ©mĂĄt.

Hatala JĂłzsef a bizottsĂĄg elĂ”tt arrĂłl beszĂ©lt, hogy a rendĂ”röknek az emberi szabadsĂĄgot messzemenĂ”en tiszteletben kell tartani. Szerinte az ĂĄllomĂĄny tĂĄrsadalmi megĂ­tĂ©lĂ©sĂ©t javĂ­tani lehet a szolgĂĄlati rend Ă©s a fegyelem betartĂĄsĂĄval. Éppen ezĂ©rt ezt nevezte egyik legfontosabb cĂ©ljĂĄnak a fĂ”kapitĂĄnyi poszton.
A tĂĄbornok szerint a rendĂ”rsĂ©g szervezete "soha nincs befejezve", mivel vĂĄltozik a vilĂĄg, a bĂ»nözĂ©s, Ă­gy a szervezetnek is vĂĄltoznia kell. Az ad hoc jelleggel, ötletszerĂ»en hozott vĂĄltoztatĂĄsokat ugyanakkor nem tartja helyesnek. Hatala JĂłzsef szerint egy kiĂ©rtĂ©kelt, elemzĂ” munka utĂĄn lehet Ă©s kell is a szervezetet igazĂ­tani az aktuĂĄlis ĂĄllapotokhoz. Azt biztosnak nevezte, hogy a szervezetben "valamilyen finomĂ­tĂĄst" kell vĂ©gezni, ĂĄm azt is leszögezte, hogy tovĂĄbbra is egyĂŒtt kĂ­vĂĄn dolgozni azokkal a rendĂ”rökkel, akik becsĂŒletesen Ă©s tisztessĂ©gesen vĂ©gzik munkĂĄjukat.
Hatala JĂłzsef beiktatĂĄsa utĂĄn elsĂ”kĂ©nt tĂĄjĂ©kozĂłdni akar a rendĂ”rsĂ©g valĂłs helyzetĂ©rĂ”l. A rendĂ”rök nehĂ©z helyzetĂ©rĂ”l, egzisztenciĂĄlis problĂ©mĂĄirĂłl vannak informĂĄciĂłi, ezeket szerinte a lehetĂ” legrövidebb idĂ”n belĂŒl orvosolni kell. Az ĂĄllomĂĄny tagjĂĄnak lenni ugyanis gyakran magĂĄnyos feladat, ezt pedig egzisztenciĂĄlisan elviselhetĂ”vĂ© kell tenni. A leendĂ” fĂ”kapitĂĄny Ășgy tudja, hogy a rendĂ”rsĂ©g költsĂ©gvetĂ©sĂ©ben jelenleg 4,2 milliĂĄrd forintos hiĂĄny van Ă©s csaknem 10 milliĂĄrdos plusz igĂ©nyt tĂĄmasztottak a megyei fĂ”kapitĂĄnysĂĄgok. MeggyĂ”zĂ”dĂ©se szerint a költsĂ©gvetĂ©si tĂĄmogatĂĄst stabilizĂĄlni kell Ă©s nem szabad a rendĂ”rsĂ©g bevĂ©teleihez igazĂ­tani.
A tĂĄbornok a lĂ©tszĂĄmhiĂĄnnyal kapcsolatban arrĂłl beszĂ©lt, hogy mĂĄskor is volt mĂĄr hasonlĂł Ă©s mĂĄskor is megtalĂĄltĂĄk a mĂłdjĂĄt, hogy megoldjĂĄk a problĂ©mĂĄt. Mint mondta, most is ezt fogjĂĄk tenni. Itt emlĂ­tette, hogy remĂ©nyei szerint az Ășjonnan belĂ©pĂ” rendĂ”rök a jelenleginĂ©l jobb egzisztenciĂĄlis helyzetbe fognak kerĂŒlni.
A leendĂ” fĂ”kapitĂĄnynak feltettĂ©k azt a kĂ©rdĂ©st is, hogy vĂ©lemĂ©nye szerint dezertĂ”rnek minĂ”sĂŒl-e egy rendĂ”r, ha egyĂŒttmĂ»ködik pĂ©ldĂĄul a "Szebb JövĂ” PolgĂĄrĂ”r EgyesĂŒlettel". Hatala JĂłzsef Ășgy vĂĄlaszolt, hogy a polgĂĄrĂ”rsĂ©grĂ”l szĂłlĂł törvĂ©ny szellemĂ©ben kĂ­vĂĄn egyĂŒttmĂ»ködni a polgĂĄrĂ”rsĂ©ggel.
KontrĂĄt KĂĄroly, a BelĂŒgyminisztĂ©rium ĂĄllamtitkĂĄra a bizottsĂĄg elĂ”tt nemzeti ĂŒgynek nevezte, hogy Ășj rendĂ”rsĂ©g szĂŒlessen, amelynek erkölcsĂ©ben, mentalitĂĄsĂĄban Ă©s gondolkodĂĄsmĂłdjĂĄban is gyökeres vĂĄltozĂĄsra van szĂŒksĂ©g. Az Ășj Ă©rtĂ©krendhez pedig Ășj vezetĂ” kell. Az ĂĄllamtitkĂĄr leszögezte, hogy PintĂ©r SĂĄndor belĂŒgyminiszter felelĂ”sen, törvĂ©nytisztelĂ”en Ă©s az orszĂĄg Ă©rdekĂ©ben hozza meg döntĂ©seit.
Hatala JĂłzsef orszĂĄgos rendĂ”rfĂ”kapitĂĄnnyĂĄ valĂł kinevezĂ©sĂ©t az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s HonvĂ©delmi Ă©s RendĂ©szeti BizottsĂĄga tĂĄmogatta. Hatala JĂłzsef a 2007 jĂșniusĂĄban beiktatott Bencze JĂłzsefet vĂĄltja a fĂ”kapitĂĄnyi poszton.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player